De grootste oplichtingspraktijken uit de cryptocurrency geschiedenis!

Je hoort het steeds weer, namelijk om jezelf ten koste van alles te beschermen tegen vermeende “shitcoins” of ICO-projecten die ongetwijfeld scams zijn. Toch zijn we gewoon geraakt aan het horen van nieuwe oplichterijprojecten die met miljoenen dollars zijn weggelopen van nietsvermoedende investeerders die vastzitten met volledige verliezen op hun hele investering. Heb je je je ooit afgevraagd hoe erg sommige van deze zwendelpraktijken echt waren en met hoeveel geld ze konden wegkomen? Nou, wij alvast wel! Dus laten we eens kijken naar de vijf grootste scams die ooit in de wereld van de crypto zijn ontstaan.

Centra Tech

Het eerste scam project dat we zullen bespreken is Centra Tech. Dit is een project dat de steun had van beroemdheden als Floyd Mayweather en zelfs DJ Khaled, maar dat toch een complete fraude bleek te zijn. Het grootste verkoopargument hierbij was het feit dat het naar verluidt door Visa en MasterCard werd ondersteund zodat de gebruikers hun cryptocurrency konden omzetten in contant geld.

Natuurlijk bleek niets van dat alles waar te zijn en Floyd Mayweather heeft uiteindelijk een aantal foto’s op zijn instagram account die zijn steun voor het project toonde, verwijderd. De drie oprichters werden alle drie gearresteerd en beschuldigd van fraude met hun coin die uiteindelijk bijna tweeëndertig miljoen dollar ophaalde!

OneCoin

OneCoin hield zich al bijna twee jaar bezig met juridische kwesties voordat de aanklagers de laatste rechtszaken en aanklachten aan de resterende verdachten uitdeelden. Dit project diende als een piramidestructuur die in 2017 zelfs in India bestempeld werd als een “duidelijke ponzi”. Tot slot kreeg het project een paar maanden later door de Italiaanse autoriteiten een boete van in totaal 2,6 miljoen euro opgelegd.

Op dit moment zijn er nog enkele internationale onderzoeken aan de gang, maar deze multilevel marketingfraude is erin geslaagd om bijna dertig miljoen dollar op te halen en te stelen. Na tal van onderzoeken en razzia’s werd echter vastgesteld dat er geen gedecentraliseerd platform voor de cryptocurrency bestond, geen public ledger en geen echt netwerk voor alles wat op een functionerende cryptocurrency zou kunnen duiden. Dit was één van de grootste oplichterijprojecten in de cryptogeschiedenis en herinnert gebruikers eraan dat ze uit de buurt moeten blijven van verdachte projecten als deze.

Ignatov is de founder van OneCoin en wordt geconfronteerd met 20 jaar gevangenisstraf. 

PinCoin & iFan

Deze oplichterij werd uitgevoerd door een Vietnamees cryptocurrency bedrijf dat bekend staat als Modern Tech en dat een ICO lanceerde voor zijn Pincoin token, waarmee maar liefst 660 miljoen dollar werd opgehaald van ongeveer 32.000 mensen! Het bedrijf runde eerst de Pincoin ICO, die investeerders een constant rendement beloofde, maar lanceerde vervolgens een andere token – iFan. Beleggers van Picoin ontvingen eerst cash van hun investering en daarna begon het team met het uitkeren van de beloningen aan investeerders van Pincoin in iFan-tokens.

Tot grote teleurstelling van de investeerders, stopten ze met het ontvangen van cash returns en bleven ze achter met waardeloze iFan tokens. Daarna verdween het team volledig, samen met al het geld dat uit de investeringen was binnengehaald. Deze zogenaamde exit scam kan de grootste zijn uit de recente geschiedenis en is ook een indicatie van wat er in de ICO-ruimte terechtkomt. Het team van zeven Vietnamezen lijkt het land te hebben verlaten, samen met al het geld dat investeerders verloren hebben.

De Smominru Miner

Het is de vraag of deze scam al dan niet op deze lijst moet worden vermeld, maar deze slimme diefstalt moet worden opgemerkt, zodat u zich bewust kunt zijn van de risico’s bij het minen. In tegenstelling tot het actief aanmelden voor een ICO-fraude, waren de slachtoffers van dit kwaadaardige botnet helemaal niet op de hoogte. De Smominru Miner is ontworpen door een malafide hacker die EternalBlue gebruikte om meer dan een half miljoen computers te infecteren met malware.

Deze malware werd verspreid om de computers van de slachtoffers te hacken en hen te dwingen om Monero te minen. Slachtoffers realiseerden zich niet eens dat dit gebeurde tot hun computers in een overdrive gingen of tot hun elektriciteitsrekeningen binnenkwamen. Het was geen volwaardige, overhypte, over-marketed oplichterij, maar de sluwe hackers slaagden er nog steeds in om voor meer dan $3 miljoen aan Monero te minen.

Bitconnect

Bitconnect was een exchange platform dat de gebruikers in staat stelde hun Bitcoin in te ruilen voor de Bitconnect Coin (BCC). Met de belofte van extreem hoge rendementen en de refer-a-friend ” Ponzi-schema ” tactiek die ze hadden gelanceerd, het is niet moeilijk om in te zien waarom het project zou eindigen als een oplichterij.Alsof dat nog niet verdacht genoeg was, hadden ze ook hun eigen uitleenprogramma, waarin BCC-houders hun coins konden uitlenen aan andere leden en theoretisch rente konden verdienen. Het platform zou dan ook al na een jaar sluiten en uiteindelijk volledig achterhaald zijn nadat het werd onthuld. Het bedrijf is nog steeds bezig met rechtszaken met gebruikers die hun verliezen proberen goed te maken.

Conclusie

Scam projecten zullen bestaan in elke industrie die u betreedt, ongeacht hoe gereguleerd de ruimte werkelijk is. Als intelligente investeerders is het uw taak om weg te blijven van projecten als deze die u en uw hard verdiende geld dat u graag wilt laten groeien, kunnen benutten. Dus, als u er ooit over denkt om te investeren tijdens een ICO, vergeet dan niet om onderzoek te doen en uitgebreid te lezen over alles wat er over het project beschikbaar is. Van de whitepaper tot de teamleden en de missie, het project waarin u denkt te investeren heeft meestal een manier om het potentieel te waarderen en te bevestigen dat het inderdaad legitiem is. Dus, om verder te gaan, blijf voorzichtig als het gaat om dit soort projecten en doe altijd uw eigen onderzoek voordat u investeert om dergelijke oplichterijprojecten te vermijden.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment