De grote verschillen tussen Ripple en Stellar!

We zijn nu bijna een jaar later, na de meest bruisende cryptomarkt die de wereld ooit gezien heeft, en een debat dat destijds de top-of-mind was, woedt nog steeds verder: Stellar of Ripple?

Naarmate de blockchain meer en meer mainstream werd, werd ons verteld hoe de technologie het potentieel had om bijna elke industrie te revolutioneren. En als een bedrijf een manier kon vinden om zichzelf te profileren en mensen kon aanzetten tot dagelijks gebruik hiervan, dan had het de potentie om miljarden waard te worden. De bestaande financiële markt en de financiële infrastructuur is sterk, maar velen van ons weten intuïtief dat er enorme inefficiënties zijn. Deze twee bedrijven probeerden zich te richten op het fundamenteel (maar momenteel gecompliceerd) gebruik voor het overmaken van geld tussen individuen binnen een bepaald land of zelfs internationaal.

De grote verschillen

Wat deze subtiele wedstrijd transformeert in een kooigevecht, is het feit dat Stellar werd voortgebracht door Jed McCaleb die Ripple verliet (na een integraal onderdeel te zijn geweest van de opstart ervan) om Stellar op te bouwen.

Beide cryptovaluta’s worden meer gezien als bedrijven die een cryptovaluta gebruiken om nut te creëren in plaats van eenvoudige non-profit platforms te zijn. Om het anders te zeggen: ze zijn op zoek naar een stuk van de taart bij de banken.

De valuta’s vullen technisch gezien twee verschillende behoeften in, zelfs als ze zich in dezelfde ruimte bevinden. Ripple wil dat hun token, XRP, een basisvaluta voor Binance wordt, maar ook dat het een bankoplossing wordt om zo efficiënt mogelijk geld over te maken. Stellar daarentegen bouwt aan een platform dat consumenten in staat stelt om hun geld internationaal te versturen, ondertussen zijn er al meer dan 70 landen die deel uitmaken van hun netwerk.

Vergelijking van de twee protocollen

Eén van de belangrijkste indicatoren voor het succes van een coin is of deze op Coinbase staat vermeld. Zij zijn de blue chip leiders van de ruimte, en het is een sterk teken voor elke cryptovaluta die dat soort goedkeuring kan verkrijgen. Er waren geruchten in juli dat XLM in aanmerking kwam voor een notering, en in de afgelopen maand heeft XRP ook meer positieve belangstelling gekregen, maar nog geen van beide hebben deze belangrijke mijlpaal weten te behalen.

Het is lastig om alle feiten in dit debat uit de propaganda te halen. Je zult voortdurend naysayers blijven hebben die XRP een security noemen en de onethische distributie van de coins bespreken, maar je zult ook horen zeggen dat XRP twee keer zo goed is als Bitcoin en alle schaalbaarheidsproblemen heeft opgelost die inherent zijn aan het oorspronkelijke protocol.

Als je geen andere keus hebt, welke van de twee kies je?

Als we de twee protocollen op dit moment analyseren, dan hebben ze allebei veel te bieden en hebben ze bijna omgekeerd gehandeld met de rest van de cryptomarkt. Stellar lijkt op dit moment het meeste potentieel te laten zien. Met Ripple gerangschikt als #2 in termen van marktkapitalisatie en Stellar als #5, is er nog steeds een aanzienlijke kloof.

De grafiek van de prestaties van Stellar over het afgelopen jaar hieronder is relatief vergelijkbaar met die van Ripple.

Stellar (XLM)

Ripple (XRP)

Stellar raakt echter grotere dieptepunten en toont de mogelijkheid om in de nabije toekomst de weerstand te doorbreken. Bovendien hebben ze onlangs een partnerschap met IBM aangekondigd dat een flinke impuls geeft aan hun fundamentals.

Als wij tussen de twee zouden moeten kiezen, dan is Stellar waarschijnlijk de betere optie op short-term. Op de long-term hebben ze allebei veel ruimte om in hun eigen niches te groeien.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment