Kopers in overvloed op de cryptomarkt

Het percentage van aankopers bij de crypto-investeerders heeft zijn hoogste niveau in meer dan een jaar bereikt. Dit is een sterk teken dat de markt, die reeds twee weken aan het herstellen is, nog ruimte heeft om te groeien.

De crypto aankoopmarkt groeit.

De marktactiviteit bestaat nu uit 93% aankooporders volgens de informatie van TurtleBC. Dat is het hoogste percentage sinds maart 2017, toen er meer dan 96% in koop-modus was op de markt. Op dit moment bestond vorige maand slechts 5% van de markt uit ‘long’ investeringen.

In de afgelopen twee jaar kwamen de grootste bull-runs na een zware daling. Zoals TurtleBC aangeeft. Wanneer de aankoopmarkt kleiner is dan 10%, is de kans groot dat de markt op zijn dieptepunt zit en de investeerders zich klaarmaken om weer aan te kopen. De enorme groei in aankooporders gaat gepaard met een herstel van meer dan $130 miljard in de cryptomarkt sinds 6 april, toen de markt op een dieptepunt van ongeveer $249 miljard zat. Dit herstel plaatst de cryptocoins in de ‘bull’ markt, gebaseerd op de traditionele gebeurtenissen. De totale cryptomarkt werd op vrijdag bepaald op $395 miljard, volgens CoinMarketCap. De totale marktwaarde is momenteel $400 miljard.

Naast de recente trendstijging van de prijzen hebben ook de trading volumes een grote stijging doorgemaakt.

Volgens het marktverloop was er in de aangegeven volumes een verdubbeling ten opzichte van vorige maand. Tegen zaterdag was er bijna $25 miljard aan cryptocoins gewisseld van eigenaar. De top 5 ‘exchanges’ zijn Binance, OKEx, Upbit, Huobi en Bitfinex, deze exchanges bezitten meer dan één derde van de dagelijkse koers.

Markten Overbought.

Het meten van de intrinsieke waarde van de coins is een controversieel onderwerp dat doorgaans mensen verdeelt langs politieke, economische en filosofische lijnen. Voor de meeste technische strategen is de markt echter extreem ‘overbought’ na het eerste kwartaal. Bitcoin heeft bijvoorbeeld een dieptepunt bereikt van minder dan $ 6000 terwijl het een paar maanden eerder een recordhoogte had van bijna $ 20.000. Een vergelijkbare trend werd waargenomen bij de meeste grote coins. Voorstanders van fundamentele analyses (wij dus) zeggen al maanden dat de onderliggende omstandigheden in de markt bijna onveranderd zijn gebleven sinds de piek van begin januari. Sterker nog, de fundamenten zijn verbeterd met Lightning Network, nieuwe ICO-protocollen en meer overheden die achter de blockchain-industrie staan. De meeste goed geïnformeerde analisten van de markt, waaronder Thomas Lee en Dan Morehead, geloven dat het nu een goed moment is om te kopen. In een recent interview met CNBC legde Morehead uit dat Bitcoin de afgelopen vijf jaar jaarlijks met 165% is gegroeid. Winsten van deze omvang betekenen dat Bitcoin zelden onder zijn 200-daagse verschuivingsgemiddelde komt. Wanneer dat wel zo is, zoals de laatste tijd, is het een goed moment om aan te kopen. Morehead gelooft dat Bitcoin tegen het einde van het jaar $ 25.000 kan bereiken. Momenteel neemt het ongeveer 38% van de totale markt voor zijn rekening, een hoeveelheid dat gewoonlijk daalt met de bull-markt.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment