De long-term “bullish case” voor Bitcoin

Bitcoin is in een niet te stoppen bullish run sinds 2 april 2019. Velen wijzen meteen op technische factoren zoals de enorme daling vanaf het record van $20.000 als reden voor de bounce. Andere zeggen dan weer dat grote short selling orders de brandstof (short squeeze) hebben gecreëerd voor de opmerkelijke stijging van de crypto-valuta. Dan zijn er nog enkele die beweren dat deze rally niet verrassend is als je rekening houdt met de belangrijke fundamentele ontwikkelingen die Bitcoin de afgelopen maanden heeft doorgemaakt.

In dit artikel zullen we deze fundamentele ontwikkelingen bekijken om onze long-term bullish case voor Bitcoin te beargumenteren.

Toenemende verbeteringen versterken de basisprincipes van Bitcoin

Gedurende de cryptowinter van 2018, richtte bijna iedereen zich op de daling van de cryptocurrency die van $20.000 naar $3.000 ging. Slechts een handvol mensen herinnerde iedereen eraan dat Bitcoin ondanks de enorme waardedaling toch een technologische vooruitgang heeft geboekt. Een aantal van de belangrijke ontwikkelingen zijn onder andere een stijging van de hashrate, een stijging van het transactievolume en een aanzienlijke daling van de transactiekosten.

Bitcoin's hash rate is bijna verviervoudigd na de bull-run van 2017

Een hash rate wordt gebruikt als maatstaf, waarmee een Bitcoin code of moeilijkheidsgraad door miners kan worden opgelost. Hoe meer miners zich aansluiten bij het netwerk om de code op te lossen, hoe hoger de hash rate is.

Tijdens de bull-run van 2017 bedroeg de Bitcoin hash rate 15 exahash per seconde (eh/s). Vandaag de dag is dat aantal gestegen tot 56 eh/s. Dat is een groei van meer dan 270% in anderhalf jaar tijd.

Vanuit het zakelijk perspectief zullen miners zich alleen bij het netwerk aansluiten als de algemene vooruitzichten voor de crypto-markt bullish zijn. Houd er rekening mee dat ze geld moeten uitgeven aan apparatuur en energie om blocks te minen, om zo coins te verdienen. Ze zullen dus geen enorme middelen gaan investeren om Bitcoin te minen als ze niet geloven dat ze op lange termijn winst zullen genereren.

Het is zeer waarschijnlijk dat de miners op dit moment Bitcoins verzamelen tegen lagere prijzen in afwachting van de volgende bull-run.

Transactievolumes zijn torenhoog

De komst van meer miners heeft geleid tot een aanzienlijke toename van het dagelijkse transactievolume in Bitcoin. Het dagelijkse transactievolume nadert het niveau van december 2017.

De aanzienlijke groei van het dagelijkse transactievolume kan een teken zijn van meer speculatie of een wijdverbreide invoering. Hoe dan ook, dit is bullish voor de long-term vooruitzichten van de cryptocurrency.

Transactie fees dalen

Waarschijnlijk is één van de redenen voor de toename van het transactievolume een gevolg van de dalende fees.

CryptoPriceList meldde dat toen Bitcoin het laatst zo intensief werd gebruikt, de transferkosten tussen de 500 en 700 satoshi’s per byte bedroegen. Vandaag de dag, is dat aantal met meer dan 95% gedaald, aangezien de kosten variëren tussen de 15 en 30 satoshis per byte. Fundamentele verbeteringen zoals de implementatie van de segregated witness (SegWit) en het Lightning Network hebben bijgedragen aan verbeteringen die de gebruikers ten goede komen.

Het "halving-event" is nog niet ingecalculeerd

We zijn ongeveer 340 dagen verwijderd van het volgende Bitcoin halving-event. De kenners begrijpen dat dit een historisch bullish event is en het is een zeer betrouwbare manier om uw nettowaarde aanzienlijk te verhogen. Om u een beetje perspectief te geven, Bitcoin ging x10 na het laatste halving-event van 2016.

Eén van de beste aspecten van het halveren is dat het grote publiek geen idee heeft wat het is en hoe het er voordeel uit kan halen. Volgens Grayscale Investment, waren ze verrast om te vernemen dat veel mensen geen idee hebben van deze gebeurtenis. Investeerders zijn zich er niet bewust van, ondanks de twee eerdere halveringen. Daarom is het veilig om aan te nemen dat de halvering nog niet is ingecalculeerd.

Het is onnodig om te zeggen, dat u ver voor bent op de curve door het lezen van dit artikel.

De instellingen stromen binnen..

Max Keiser, een “host” van het Keiser-rapport op RT, heeft onlangs gezegd dat de Bitcoin prijs zou moeten pieken tot $100.000 en dat instituten een belangrijke rol zullen gaan spelen in het opdrijven naar de vraag in het asset.

“Bitcoin is nu het institutionele spel aan het maken en er gaat een massale angst zijn om te missen … of FOMO gaat naar het institutionele niveau springen en ze hebben het grote geld, en nu gaan we een aantal grote sprongen te zien krijgen,” aldus Keiser.

Op 31 oktober 2018 meldde Morgan Stanley dat Bitcoin niet langer slechts een store of value is, maar ook een institutionele investeringsklasse. De classificatie-upgrade van een betrouwbare onderneming kan tot de toetreding van andere financiële instellingen hebben geleid.

Fidelity heeft bijvoorbeeld een aparte firma opgericht, Fidelity Digital Asset Services, om hedgefondsen en familiebedrijven aan te trekken om te investeren in Bitcoin en andere Cryptocurrencies. Bovendien, maakt Goldman Sachs zijn voeten nat door klanten in te schrijven voor hun eigen Bitcoin trading product. Tot slot is Bakkt de grootste instelling die de cryptografische wereld is binnengedrongen.

Met de toetreding van Bakkt hebben andere instellingen, fondsmanagers en zelfs traders nu een portal waar ze cryptovaluta kunnen kopen, verkopen en opslaan zonder in juridische problemen te komen. Bakkt is een volledig compliant platform en dit opent een grote deur voor financiële instellingen om te investeren in Bitcoin.

Andere plaatsen waar instellingen de ruimte kunnen betreden via custodial services zijn Balance, Coinbase Custody, Kingdom Trust en Gemini.

Tot slot

Bitcoin zijn stijging is tot nu toe heel indrukwekkend geweest, maar met de verbetering van de fundamentele basisprincipes kunnen we alleen maar verwachten dat de groei van Bitcoin zich zal voortzetten. De progressieve technologische vooruitgang, de anticipatie op het halving-event en de komst van grote spelers zijn de pijlers van onze “long-term bullish case” voor Bitcoin.

Het valt nog te bezien of het Bitcoin halving-event de belangstelling van zowel particuliere als geaccrediteerde beleggers zal aanwakkeren. In maart, benadrukte Pantera Capital nog, het eerste miljard dollar cryptofonds, dat het Bitcoin halving-event als een potentieel belangrijk keerpunt beschouwd mag worden.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment