De “long-term bullish case voor Cardano”, ons diepgaand onderzoek!

Cardano (ADA/USD) is een cryptocurrency die uniek is in zijn soort. Zijn uniek karakter is de bron van zowel zijn kracht als zijn zwakte. Indien Cardano haar ongeëvenaarde visie uitkomt, kan het rendement voor beleggers op lange termijn voldoende zijn om het leven van twee generaties te verbeteren. Als dat niet zo is, kun je het gewoon afschrijven als een ander mislukt project.

Dat komt omdat Cardano zich op dit moment in een vroeg stadium van ontwikkeling bevindt. De cryptocurrency heeft te maken met hoogwaardige methodes en doelen, maar er is weinig om aan te tonen (geen werkend product). Het is ook mogelijk dat we de eerste 5 jaar niet het daadwerkelijke potentieel zullen zien van de cryptocurrency.

Dus, als je in Cardano wilt investeren, dan moet je weten dat je op het ontwikkelingsteam inzet op basis van hun beloftes. Klinkt speculatief maar dit is niet altijd zo. We hebben een diepgaand onderzoek gedaan naar Cardano, hierdoor hebben we ontdekt dat het een goede keuze is om het op long-term op te volgen en zelf ook een fundamenteel onderzoek te doen. In dit artikel onthullen we de “long-term bullish case voor Cardano”.

Motivatie achter Cardano

Het ontwikkelingsteam achter Cardano wordt geleid door Charles Hoskinson. Dit is dezelfde Charles Hoskinson die samen met Vitalik Buterin Ethereum oprichtte. Het primaire doel van Hoskinson is het leveren van een financieel instrument dat gebaseerd is op een blockchain en toegankelijk is voor miljarden mensen van over de hele wereld.

Ethereum vormde een goede eerste start, maar het was niet de technologie die hem kon helpen zijn primaire doel te bereiken. Hij keek naar andere cryptocurrencies en was niet tevreden. Er bestaat geen cryptocurrency die de volgende kenmerken heeft:

  • Onberispelijke kwaliteit door degelijk onderzoek
  • Interoperabiliteit
  • Schaalbaarheid

Voor Charles Hoskinson zijn dit de kwaliteiten van een financieel instrument dat gebaseerd is op een blockchain en dat effectief kan worden gebruikt door miljarden mensen van over de hele wereld. Zo werd Cardano geboren. Als long-term investeerder is dit waar je op wedt.

Onberispelijke kwaliteit door degelijk onderzoek

De meeste, niet alle, cryptocurrencies zijn gebaseerd op een whitepaper in de vorm van een code of protocol. In veel gevallen begrijpt niemand de technische aspecten achter de whitepaper. Erger nog, er is geen regulerende instantie die controleert of de code of het protocol daadwerkelijk zal werken of dat de claims legitiem zijn. Toch worden er miljarden dollars in de industrie gepompt.

Met uitzondering van Cardano is geen enkele van de 10 grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie gebaseerd op een peer-reviewed protocol. Daar komt nog bij dat geen van de 10 grootste cryptocurrency’s in de top 10 is geïmplementeerd met behulp van een formele specificatie, behalve Cardano.

Dat is de huidige standaard in cryptocurrency dat Cardano wil veranderen.

Het team van Charles Hoskinson vertrouwt op een methodische en academisch georiënteerde aanpak. Zij houden zich aan een reeks van wetenschappelijke principes waaronder:

  • De formele verificatie van code, wat betekent dat men met zekerheid dient te weten welke functionaliteiten een programma in staat of niet in staat is om te doen.
  • De “first-principles” benadering of het opdelen van dingen in hun fundamentele waarheden en van daaruit ontwikkelingen maken.
  • Peer review, dat is de academische en wetenschappelijke evaluatie van het protocol door andere professionals in het vakgebied.

Met deze filosofie krijgen langetermijnbeleggers een platform dat is opgezet met de hoogste normen op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

Belangrijker nog, de intercollegiale beoordeling helpt ervoor te zorgen dat de theorie solide is en dat het platform werkt zoals het wordt aangeboden.

Het nadeel is echter dat de ontwikkeling van Cardano tijd zal vergen….. veel tijd. Denk aan een wondermiddel of vaccin in een vroeg stadium van ontwikkeling; dat is Cardano. Als u een investeerder bent die het zich kan veroorloven om te wachten, kan dit mirakelgeneesmiddel wonderen doen met uw vermogen.

Interoperabiliteit

Nu je de visie, de motivatie en de methodologie die Cardano drijft kent, is het tijd om te onderzoeken waar het zich onderscheidt van zijn concurrenten.

Stel je een platform voor waar je niet hoeft in te loggen op een beurs om verschillende cryptocurrencies te kopen en te verkopen. In plaats daarvan zet je cryptocurrencies om in fiat en zie je het saldo direct terug op je bankrekening. Dat is wat Cardano belooft te bereiken.

De cryptocurrency heeft als doel een ecosysteem te creëren waar een gebruiker waarde en informatie kan overdragen tussen verschillende blockchains, evenals het financiële legacy systeem. Volgens Charles Hoskinson streeft Cardano ernaar om dit ecosysteem de komende jaren aan te bieden waar gebruikers cryptocurrencies kunnen uitwisselen, zoals Litecoin to Bitcoin to Ethereum to Cardano. Bovendien wil het systeem gebruikers ook in staat stellen om te communiceren met hun gewone bankrekeningen of zelfs met hun creditcards.

Kort samengevat wil Cardano de kloof tussen de cryptocurrency-industrie en het traditionele banksysteem overbruggen. Als dit is bereikt, kan dit de drijvende kracht zijn achter de mainstream adoptie voor crypto. Daarnaast kunnen er miljarden en miljarden nieuwe fondsen in crypto vloeien omdat er een systeem is dat het oude financiële systeem in staat stelt om te communiceren met de crypto-industrie en dat helpt om de efficiëntie ervan te garanderen.

Als langetermijninvesteerder is de ontwikkeling van deze functies voor Cardano zeer aantrekkelijk. Als al deze functionaliteiten met succes worden ontwikkeld, dan kunnen de komende vijf tot tien jaar de cryptocurrency bullish maken.

Schaalbaarheid

Vooraleer Cardano de brug kan zijn tussen vele crypto, maar ook crypto en het traditionele banksysteem, moet het schaalbaar zijn. Dit betekent dat Cardano in staat moet zijn om honderden, zo niet duizenden transacties per seconde (TPS) te verwerken. Om u een beter perspectief te geven, kan Bitcoin 7 TPS verwerken, terwijl Ethereum er 15 kan doen. Momenteel doet Cardano tussen de 50 – 250 TPS.

Hoewel Cardano’s TPS aanzienlijk hoger is dan die van Bitcoin en Ethereum samen, is het nog steeds niet voldoende om Charles Hoskinson te helpen om een financieel instrument te creëren dat door miljarden zal worden gebruikt. Daarom werkt het team hard aan de ontwikkeling van de Ouroboros Hydra. Dit is een proof-of-stake systeem dat de sharding functionaliteit benadrukt.

In een oogopslag kan een consensusprotocol van Cardano de verwerkingssnelheid verhogen doordat meer nodes (stakeholders of mijnwerkers) deelnemen aan het systeem.

In het ideale geval geldt: hoe meer deelnemende nodes of stakeholders, hoe hoger de verwerkingssnelheid.

Hier rechts is een video van Charles Hoskinson die uitlegt hoe hij en zijn team van plan zijn om de schaalbaarheid van Cardano aanzienlijk te vergroten:

Met de Ouroboros Hydra gaat de TPS van Cardano oplopen tot tienduizenden. Hierdoor kan de cryptocurrency sneller stijgen dan Visa, dat gemiddeld 4.400 TPS verwerkt. Belangrijker nog, dit maakt het platform en het netwerk robuust genoeg om miljarden mensen te bedienen.

Recente ontwikkelingen

Ledger Integratie

In maart 2019 kondigde Ledger aan dat ze Cardano met succes in hun hardware wallet hebben geïntegreerd. Dit stelt ADA-houders nu in staat om hun fondsen offline op te slaan met een verhoogde veiligheid.

De integratie van Ledger werd door de Cardano-gemeenschap zeer positief onthaald, omdat gebruikers hun crypto voorheen op hot devices hadden opgeslagen, wat het risico op diefstal door het lage beveiligingsniveau sterk verhoogt. Nu kunnen gebruikers hun private keys beschermen met behulp van de Yoroi wallet, ontwikkeld door Emurgo, de commerciële tak van Cardano.

Echt tradingsvolume

Uit onderzoek op Reddit is gebleken dat meer dan 90% van de crypto handel op exchanges zeer onnauwkeurig is. Het grootste deel van het gerapporteerde tradingvolume is naar verluidt nep, met crypto die worden gekocht en verkocht om het tradingvolume kunstmatig op te voeren. Volgens de data van OpenMarketCap.com is Cardano echter de enige cryptocurrency binnen de top 10 die meer dan 50% echt volume heeft.

Op de lange termijn is meer dan de helft van het tradingvolume op Cardano echt, waardoor Cardano-supporters zich prettig voelen dat de groei van hun cryptocurrency echt is en dat vergroot hun vertrouwen om verder te investeren in het project.

Mainnet 1.5 Release

In maart 2019 had het Cardano programmeur-team een belangrijke mijlpaal bereikt met de release van hun 1,5 mainnet. Dit is het begin van de overgang van hun Byron-fase naar Shelley, waarbij het hele netwerk gedecentraliseerd wordt met staking en delegation geïntegreerd.

De upgrade brengt een aantal belangrijke prestatieverbeteringen aan de Cardano wallet, Daedulus, samen met het aanbrengen van de fundamenten voor de Shelley fase overgang.

Ingang van de Shelley-fase

Misschien wel de meest overtuigende reden voor Cardano om in 2019 de top 5 te bereiken is de Shelley-fase van het project. In de Shelley-fase zal het cryptocurrency consensusalgoritme verschuiven naar proof-of-stake (PoS) met het Ouroborus BFT consensusprotocol geïmplementeerd. Het Ouroborus-protocol is naar verluidt het eerste PoS-protocol dat overeenkomt met de beveiliging die wordt gewaarborgd door het proof-of-work (PoW)-protocol.

Het feit dat het nieuwe protocol beveiliging biedt die vergelijkbaar is met het PoW-protocol van Bitcoin zal het Cardano-netwerk enorm ten goede komen, aangezien netwerkbeveiliging één van de meest cruciale troeven is die een blockchain kan behalen.

Hoewel de gebruikerservaring voor ADA-houders niet veel zal veranderen, zal de Shelley-fase een volledige overstap van de ene codebase naar de andere met zich meebrengen en daarom zal dit niet van de ene dag op de andere gebeuren.

De eerste hard-fork zal de nieuwe regels voor de Shelley-fase in een “inactieve toestand” updaten, die enkele weken later zal worden geactiveerd. Voor een overzicht van de Shelley fase, zie hier de roadmap van Cardano.

De Shelley fase zal één van de belangrijkste factoren zijn om Cardano in de top 5 van gerangschikte cryptocurrencies te duwen, aangezien we de schaalbaarheid en veiligheid van de Cardano blockchain op een grote schaal zullen zien toenemen.

Conclusie

Cardano is niet beperkt tot de functionaliteiten die we hierboven hebben genoemd. Het biedt zoveel meer, maar het vertrouwen op wetenschappelijke nauwkeurigheid om kwaliteit en veiligheid te garanderen, samen met interoperabiliteit en schaalbaarheid zijn de drie kwaliteiten die van Cardano de komende jaren de leider in cryptocurrency kan maken. Hoewel de altcoin nog steeds een speculatief spel is, suggereert ons onderzoek dat Cardano een solide investering is voor een fundamentele keuze op long-term.

Het whitepaper project zal wel exponentieel moeten blijven groeien om de top 5 cryptocurrencies te kunnen bereiken. De cryptocurrency zal tijdens de Shelley-fase ongetwijfeld de krantenkoppen blijven halen nu de blockchain een nieuw tijdperk van ontwikkelingsmijlpalen ingaat.

Als het project zijn potentieel kan bereiken en een belangrijke concurrent kan worden in de smart contract- en dApp-sector, met een grotere schaalbaarheid en netwerkbeveiliging, kunnen we ervan uitgaan dat ontwikkelaars de overstap zullen maken naar het gebruik van Cardano in de ontwikkeling van hun dApps en de use-case voor Cardano verder zullen uitbreiden.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment