De long-term “bullish case voor” Dash

Dash (DASH/USD) werd opgericht in 2014 met de missie om meer economische vrijheid te bieden voor de bezitters van de cryptocurrency. Het wil dit doel bereiken door een veilig en betrouwbaar gedecentraliseerd platform te creëren voor zowel consumenten als handelaren. De stichtende leden van de cryptocurrency zien het als een instrument dat zowel door mensen als bedrijven kan worden gebruikt voor alledaagse transacties.

Dit klinkt als een torenhoge verwachting gezien het feit dat er andere cryptovaluta op de markt zijn die dezelfde service bieden en vechten voor hun marktaandeel. Litecoin, Bitcoin Cash en Bitcoin SV zijn al enkele bekende hiervan.

Als je snel kijkt naar de rangschikking van de cryptocurrencies, dan zie je dat Dash ver achterblijft ten opzichte van zijn concurrenten. Desondanks is de nummer 15 cryptocurrency een solide keuze voor de lange termijn, want het heeft in zijn vijfjarig bestaan een uniek imago opgebouwd. De cryptocurrency heeft zijn doelmarkt op verstandige wijze gekozen en zijn team is agressief bezig om de betaaloplossing naar het geselecteerde publiek te pushen.

Het probleem dat Dash Core oplost.

Het is geen geheim dat de economische situatie in verschillende Latijns-Amerikaanse landen in chaos verkeert. De hyperinflatie van Venezuela bijvoorbeeld bereikte 80.000% in 2018. De Braziliaanse economie is een puinhoop zonder dat er een herstel te zien is. Argentinië stevent af op een financiële crisis: sinds 2018 heeft de peso meer dan 65% van zijn waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Andere landen, zoals Peru en Colombia, bieden daarentegen niet de financiële services aan die een aanzienlijk deel van hun bevolking nodig heeft. 54% van de Colombiaanse volwassenen heeft geen bankrekening, terwijl 30 procent van de Peruaanse volwassenen als ‘unbanked’ wordt beschouwd.

Deze landen hebben een betrouwbare munt nodig die als betaaloplossing en tegelijkertijd als een veilige ‘store of value’ fungeert.

Dash legt zijn grootste focus op Latijns-Amerika.

Deze crypto betrad in 2016 de Venezolaanse markt. De burgers van het land gaven de voorkeur aan deze crypto in plaats van Bitcoin, dit vanwege de lage transactiekosten en het snelle confirmatie-systeem.

De Dash Core Group zag een enorme kans en bracht de cryptocurrency op een agressieve manier op de markt om het publiek bewuster te maken van de mogelijkheden. De marketingcampagne omvatte educatieve conferenties, radioreclame, billboardadvertenties en zelfs internetadvertenties.

Als gevolg van deze promotiecampagnes zijn er meer dan 2.500 handelaren die Dash in het land accepteren. Duizenden Venezolanen hebben hierop gereageerd door ‘Dash ready’ mobiele telefoons te kopen.

Volgens Brian Fonseca, een professor aan de internationale universiteit van Florida:

“Venezolanen gaan in cryptovaluta om de inflatie en de onstabiele munteenheid te omzeilen”.

Dit recept van succes lijkt in Colombia te worden gerepliceerd. In december 2018 waren er 333 actieve Dash-handelaren in het land. Bovendien heeft de cryptocurrency in Colombia een piek van 25 procent gezien in het aantal actieve wallets. De coördinator van Dash Colombia, George Donnelly, zei dat de handelaars verkiezen om Dash goed te keuren omdat de concurrentie hevig is en ze zijn op zoek naar een voorsprong op hun concurrenten.

In Brazilië is Dash steeds meer aanwezig. De in Brazilië gevestigde cryptocurrency exchange CoinBene heeft Dash geïntegreerd in hun platform. CoinBene omschreef Dash als een munt die een revolutie teweegbrengt in het hele land.

In Argentinië heeft het Dash team een voorstel uitgewerkt om van Rio Tercero de eerste Dash vriendelijke ‘proefstad’ te maken.

Al bij al heeft Dash een niche gevonden in het helpen van de unbanked en degenen die lijden onder de gevolgen van hyperinflatie in Latijns-Amerika. Het team maakt gebruik van deze mogelijkheid door te investeren in marketingcampagnes, om zo het aantal gebruikers en de adoptie percentages van handelaars te verhogen.

De hashrate is significant gestegen.

Door deze ontwikkelingen is de hash rate van de munt onlangs geëxplodeerd. De hash rate van Dash heeft op 16 juli 2019 een nieuw record bereikt terwijl het andere cryptovaluta die betaaloplossingen leveren, overtreft.

De totale hashpower is gestegen tot 4.097 petahashes. Dit nieuwe record was duidelijk beter dan het record van april 2019, die 3.238 petahashes bedroeg. Ook, weerspiegelt de nieuwe all-time high een groei van 170% ten opzichte van de hashrate die meer dan een jaar geleden 1.516 petashashes bedroeg.

In een tijdsbestek van een jaar, heeft Dash op dit gebied Litecoin, Bitcoin Cash en Bitcoin SV overtroffen. Litecoin’s hashrate groeide met 63,4%, wat nog niet eens de helft is van Dash’s 170% stijging. Aan de andere kant, kelderde de hashrate van Bitcoin Cash’s met 60,3% als gevolg van de Bitcoin SV splitsing terwijl de hashrate van Bitcoin SV’s met 19,77% daalde in dezelfde periode.

Deze bemoedigende cijfers vertellen ons dat meer miners het Dash netwerk willen beveiligen. Ze investeren apparatuur, energie en andere middelen omdat ze geloven dat Dash op de lange termijn binnen de mining-industrie winstgevend zal zijn. De kans is groot dat ze de marketingactiviteiten van het team in Latijns-Amerika hebben gezien en dat ze wedden op een wijdverspreide adoptie in die regio.

Tot slot.

Dash’s hyperfocus in Latijns-Amerika ten dienste van de unbanked, de slachtoffers van hyperinflatie en economische ellende lijkt een winnende formule te zijn. De miners zien de inspanningen van het team en bundelen de krachten om het netwerk te beveiligen.

Dash hoeft de wereld niet te veroveren om waarde te bieden. Het moet enkel inspelen op een gefrustreerde markt om verder te kunnen uitgroeien. Dit is onze lange termijn bullish case voor Dash.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment