De long-term “Bullish case” voor Ethereum

Stelt u zich eens een wereld voor waarin u uw gebruikelijke activiteiten op het internet kunt uitvoeren, zoals het bekijken van video’s, contact maken met vrienden, of snel zoeken zonder een centraal netwerk zoals Google, Facebook of YouTube dat uw informatie verzamelt. Dit is het potentieel dat het Ethereum Netwerk biedt.

Ethereum is geen betalingssysteem zoals Bitcoin. Net als Bitcoin maakt het gebruik van de blockchain-technologie om ontwikkelaars een platform aan te bieden om gedecentraliseerde apps (DApps) te bouwen en te implementeren.

Deze DApps leveren allerlei producten en services, net als de apps op uw mobiele telefoon. Zowel ontwikkelaars als gebruikers van DApps profiteren van de voordelen die een cryptocurrency biedt, waaronder privacy van data (gedeeltelijke of volledige anonimiteit), decentralisatie, netwerkbeveiliging en een ononderbroken 24/7 service om er maar een paar te noemen.

Vanwege deze functies wordt Ethereum aangeduid als het web 3.0 en wij geloven dat het dit potentieel heeft. Toch is potentieel nooit een reden om te investeren. Het moet ook met vooruitgang gepaard gaan. In de cryptocurrency wereld is Ethereum ongeëvenaard op dit gebied.

Door het potentieel om de volgende generatie van het internet te worden en de indrukwekkende vooruitgang van de altcoin, zijn we op long-term bullish over Ethereum.

Sterke infrastructuur

Als Ethereum web 3.0 wordt, moet het een groot aantal ontwikkelaars hebben die aan de infrastructuur werken. In het beste geval zou de altcoin de meeste ontwikkelaars moeten hebben die aan het kernprotocol (Ethereum) werken, naast het aantal ontwikkelaars die bijdragen aan de code van Ethereum’s opslagplaatsen. Gelukkig geeft Ethereum het beste van beide werelden, omdat het een voorsprong heeft op alle cryptocurrencies in beide categorieën.

Uit onderzoek van Electric Capital naar ontwikkelaarsactiviteiten van januari 2018 tot februari 2019 blijkt dat Ethereum koning is in ontwikkelaarsactiviteiten. Het heeft het grootste Development-team in de crypto-ruimte.

Elke maand leveren gemiddeld 216 ontwikkelaars code aan de opslagplaatsen van Ethereum. De studie benadrukte dat deze telling conservatief is, aangezien ontwikkelaars van ecosysteemprojecten zoals Truffle niet werden meegerekend.

Daarnaast heeft Ethereum het grootste aantal ontwikkelaars dat aan zijn kernprotocol werkt. Uit hetzelfde onderzoek is ook gebleken dat gemiddeld 99 ontwikkelaars per maand bijdragen aan het Ethereum-protocol.

Als dat niet indrukwekkend genoeg is, is Ethereum ook koploper op het gebied van ontwikkelaarsgroei op de gehele bearmarkt. Cryptoslate onthult dat de altcoin acht keer meer commits heeft dan Bitcoin. Dat cijfer is ruim 20 keer hoger dan het aantal Ripple commits.

Met zoveel ontwikkelaars die actief bijdragen, is het niet verwonderlijk dat de spectaculaire groei van DApps wordt ingezet op het Ethereum-platform.

In totaal zijn er 2.391 DApps op het Ethereum-platform volgens de “State of the DApps”. Om u een beter beeld te geven van dit aantal, komt EOS op de tweede plaats met 10 keer minder DApps, namelijk 234.

Om het snel samen te vatten:

Deze cijfers laten zien dat er achter de schermen veel gebeurt op het gebied van Ethereum. Ook al heeft de altcoin veel aan waarde ingeboet tijdens de bearmarkt, toch wordt er nog aanzienlijke vooruitgang geboekt. De infrastructuur voor de volgende generatie van het internet wordt opgebouwd ongeacht de marktwaarde van Ethereum. Dit zegt ons dat de mensen die het dichtst bij het altcoin werken, geloven in het lange termijn potentieel ervan.

Overgang van proof-of-work (POW) naar proof-of-stake (POS)

Naast infrastructurele ontwikkelingen brengt Ethereum ook grote veranderingen door die zowel voor miners als investeerders van belang zijn. Op 28 februari 2019 heeft Ethereum eindelijk de hard-fork van Constantinple geïmplementeerd met een aantal verbeteringen en wijzigingen in het core-protocol. De meest controversiële verandering is de voorgestelde overstap van het Proof-of-Work model naar het Proof-of-Stake model.

Deze voorgestelde verandering in het mining model is bullish. Het vermindert niet alleen het ETH-aanbod in de markt, maar maakt ook het Ethereum Netwerk sterker.

Hier zijn de redenen waarom:

Thirdening

De hard-fork van Constantinple introduceert de Thirdening of de verlaging van de “block rewards” van drie ETH naar twee ETH. De reductie van de “block rewards” bedraagt 33%. Het vertaalt zich in lagere inflatiecijfers. Dit kan ook helpen om de prijs van Ethereum te stabiliseren of zelfs een gezonde boost te geven.

Uitstel bij de “Difficulty Time Bomb”

Voor degenen die niet op de hoogte zijn, heeft Ethereum een “Difficulty Time Bomb” die de moeilijkheidsgraad van mining blocks in de loop der tijd aanzienlijk zal verhogen. Uiteindelijk komt het moment dat de moeilijkheidsgraad zo hoog is dat mining onmogelijk wordt. Ontwikkelaars hebben deze tool toegevoegd om miners aan te moedigen om van POW naar POS te gaan.

Nu, de Constantinople hard-fork zet een vertraging in van 12 maanden voor de “Difficulty Time Bomb”. Dit is om miners meer tijd te geven om de overstap te maken. Dit is ongelooflijk bullish.

Ten eerste dwingt de aanstaande implementatie van het POS-model de miners ertoe om te beginnen met de opbouw van hun ETH-holdings. Dat komt omdat in het POS-systeem beloningen worden gegeven naargelang het aandeel van een miner. Theoretisch, als een mining bedrijf 2% van de coin als hun aandeel houdt, dan hebben ze 2% kans op het minen of valideren van het volgende block. Veel miners zullen dus op exchanges moeten kopen om hun aandeel te vergroten.

Nu wordt de bullishness nog groter als je rekening houdt met de aanvankelijke minimum staking deposito van 1.500 ETH. Met de huidige waarde van Ethereum (ETH/USD) op $150.3, moet elke miner bereid zijn om meer dan $225.000 uit te geven om nog maar deel te kunnen nemen. Dat is veel ETH en een aanzienlijk deel daarvan zal gekocht worden op exchanges.

Daarnaast nemen de miners die hun aandeel aan het opbouwen zijn, een groot deel van Ether uit de circulatie. Dit vermindert het aanbod van Ether, wat voordelig is voor zowel miners als investeerders. Schaarsheid is een goede stimulans voor de bull-markt.

Tot slot zullen miners twee keer nadenken voordat ze hun coins dumpen. Als ze dat doen, kunnen ze hun kansen om nieuwe blocks te valideren schaden zodra het netwerk zich verplaatst naar het POS-systeem.

Met deze maatregelen pakt Ethereum zijn leveringsprobleem aan. Houd er rekening mee dat de altcoin geen officiële limiet heeft. Het proof-of-stake model, samen met het thirdening model, zal dus bijdragen aan de vermindering van de “voorraadbloedingen”.

Tot slot

Ethereum is gesynchroniseerd als het Web 3.0 en ons onderzoek ondersteunt de hype. De sterke groei en activiteit van de ontwikkelaars draagt bij aan de opbouw van de Ethereum-infrastructuur. Bovendien zijn er veranderingen die de stabiliteit en waarde van Ethereum op lange termijn kunnen beïnvloeden. Om deze redenen zijn we op long-term zeer bullish voor Ethereum.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment