De long-term “Bullish case” voor Quarkchain, ons toekomstperspectief van dit protocol!

Bedrijven beginnen de correlatie tussen de dot.com-revolutie en de blockchain/cryptovaluta te herkennen. Om niet achter te blijven, zijn grote bedrijven en instellingen volop bezig met de implementatie van blockchain-technologie. Terwijl reuzen zoals Facebook hun eigen cryptocurrency creëren, zal de meerderheid van de bedrijven op zoek gaan naar oplossingen die zich al binnen de blockchain community situeren en dit is waar QuarkChain opvalt. QuarkChain is veel schaalbaarder dan Ethereum en biedt bedrijven daarom een oplossing met QuarkChain 2.0 – een platform met de nadruk op flexibiliteit voor bedrijven die een blockchain in gebruik nemen en multi-native tokens implementeren.

Het aanpassingsvermogen van Quarckchain.

De meeste publieke blockchains (zoals Bitcoin, Ethereum, enz.) hebben een vaste combinatie van vier componenten:

  1. Consensus (POW, POS, DPOS, PBFT etc.)
  2. Transactiemodel (BTC-type script-gebaseerd transactiemodel, verschillende types virtuele machines, privacytype transactiemodel etc.)
  3. Grootboek/ledger (UTXO, account-gebaseerd grootboek, etc.)
  4. Token economy

De huidige publieke blockchains zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van bepaalde gespecialiseerde industrieën en zijn niet flexibel of aanpasbaar genoeg voor andere industrieën. Met QuarkChain 2.0 kan elk type bedrijf zijn behoeften naar eigen wens aanpassen. Dit kunnen ze bekomen door eenvoudigweg de juiste combinatie van deze vier componenten in één shard van de QuarkChain te kiezen.

Lees hier – Sharding zal de manier veranderen waarop de blockchain wordt gevalideerd!

Bijvoorbeeld, een DEX vereist dat de orderboek-info in de ledger wordt opgeslagen, terwijl andere dat niet doen. Games zullen de meeste voorkeur geven aan DPOS omdat de bevestigingstijden veel korter zijn. Met QuarkChain kan elke shard worden aangepast naargelang de combinatie van de consensus, het transactiemodel (inclusief VM-type), het grootboek en de token-economie. Ook zijn hard forks, zoals de recente BCHSV-fraude, overbodig geworden omdat QuarkChain het mogelijk maakt om verschillende manieren te gebruiken in dezelfde infrastructuur en dit via verschillende shards.

QuarkChain is de eerste blockchain infrastructuur die het mogelijk maakt om meerdere consensus, meerdere transactiemodellen (inclusief virtuele machines), meerdere grootboeken en meerdere token economics naast elkaar te laten bestaan. Dankzij QuarkChain is het mogelijk om nieuwe technologieën toe te passen (ongeacht of het nu gaat om een consensus, een transactiemodel, een virtual machine, een grootboek of Token Economics) op een nieuwe shard en dit biedt de flexibiliteit die nodig is om nieuwe bedrijven, van welke aard dan ook, toegang te bieden tot de blockchain.

Bovendien zouden al deze shards van verschillende combinaties uit deze vier dimensies kunnen profiteren van zeer efficiënte transversale transacties waardoor het netwerk een hoog beveiligingsniveau zal bieden.

QuarkChain 2.0 implementeert ook een multi-native token structuur. Of het nu gaat om een dApp- of een vertical blockchain project, het token heeft dezelfde functie als de andere native tokens zonder dat er een verschil is tussen het primaire en het secundaire token. Hierdoor kan elk project dat zich op QuarkChain ontwikkelt, zelfstandig zijn eigen token-economie ontwerpen, zonder dat er GAS-kosten betaald hoeven te worden zoals bij ETH voor ERC-20 transacties.

Omdat QuarkChain functionaliteiten in de infrastructuur toevoegt, zullen alle andere tokens binnen QuarkChain profiteren van de voordelen in het hele ecosysteem. Bijvoorbeeld, wanneer een privacy shard is ingebouwd op QuarkChain, zullen alle andere tokens die zich in het QuarkChain netwerk bevinden, profiteren van de voordelen die de privacy-cryptocurrencie biedt. Meerdere native token ondersteuning zal de bestaande dApps aanzienlijk verbeteren en QuarkChain is van mening dat dit een belangrijk kenmerk zou moeten zijn van de volgende generatie blockchains. Nu het mainnet van QuarkChain op 30 april van start gaat met de implementatie van state sharding en het bereiken van 50k+ TPS bij de laatste TPS-competitie die in 2019 wordt gehouden binnen de community, is QuarkChain dan ook een project om in 2019 op de voet te volgen.

Conclusie

De blockchain-technologie groeit snel en QuarkChain houdt niet alleen de ontwikkelingen bij, maar loopt ook voor op het peloton. Van POW tot POS en wie weet wat de volgende meest efficiënte of meest populaire consensus in de blockchain wereld zal worden. QuarkChain is ontwikkeld voor bedrijven en heeft het vermogen om zich ook in de toekomst aan te passen. Wanneer de volgende technologie (of het nu gaat om een nieuwe consensus of een virtuele machine) beschikbaar wordt gesteld, dan is QuarkChain in staat om deze moeiteloos toe te passen binnen hun infrastructuur. QuarkChain 2.0, gebaseerd op sharding-technologie, creëert een flexibele en schaalbare infrastructuur die eenvoudig state-of-the-art innovaties in de blockchain kan integreren en tegelijkertijd kan voldoen aan de behoeften van diverse industrieën. Met het QuarkChain mainnet dat gepland staat om op 30 april gelanceerd te worden, zouden investeerders dit opwindende project nauwlettend in de gaten moeten houden.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment