De long-term “bullish case” voor Ripple

Ripple (XRP/USD) mag dan overlaatst met meer dan 10% gestegen zijn, toch is het een achterblijver in vergelijking met zijn large-cap collega’s zoals Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD). Ripple boekt echter grote vooruitgang achter de schermen. Het bedrijf heeft in een snel tempo financiële instellingen aangetrokken en heeft bovendien de technologische ontwikkelingen in goede banen geleid die het bedrijf in staat stellen om wereldwijde betalingen over te nemen. Dit is onze lange termijn bullish case voor Ripple.

Ripple werkt in stilte en sluit zo veel nieuwe instellingen bij Ripple-net aan

Ripple heeft zich gepositioneerd als één van de belangrijkste Cryptocurrencies die ontworpen is om de overdracht van waarde op ondernemingsniveau te vergemakkelijken. Met andere woorden: de doelgroep van Ripple omvat banken, grote bedrijven en grote betalingscentra. Ripple streeft naar het creëren van een wereldwijd netwerk dat liquiditeit biedt voor het overmaken van grensoverschrijdende betalingen.

Met ons huidige banksysteem kan een grensoverschrijdende transactie twee tot vier dagen in beslag nemen, zelfs als u elektronisch geld verstuurt via PayPal. In veel gevallen zal de ontvanger zelfs sneller zijn geld ontvangen als u fysiek een betaling via FedEx verstuurt. Met de technologie die we vandaag de dag hebben, is dit onaanvaardbaar.

Met dit doel creëert Ripple een wereldwijd netwerk van financiële instellingen, om de $2,58 triljoen grensoverschrijdende betalingsindustrie te verstoren. En bedrijven zoals Moneygram, Standard Chartered, American Express en SBI Remit hebben zich met enthousiasme aangesloten bij Ripple.

XRP-klanten

Enkele van Ripple’s meest prominente klanten 

Ze doen dit omdat Ripple de volgende functies biedt:

1. Onmiddellijke transacties

RippleNet kan de overschrijving van betalingen in slechts vier seconden verwerken. Ethereum heeft een overschrijfsnelheid van 2 minuten, terwijl Bitcoin er uren over kan doen om transacties te verwerken.

2. Schaalbaar

Ripple kan 1.500 transacties per seconde (TPS) afhandelen, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Het kan zelfs opschalen om te concurreren met Visa’s doorvoercapaciteit van 50.000 TPS.

Sinds januari 2019 heeft Ripple meer dan 200 klanten aangesloten bij RippleNet. Hoe meer klanten met het netwerk communiceren, hoe efficiënter RippleNet wordt. Dat komt omdat RippleNet is ontworpen om een wrijvingsloze ervaring te bieden om grenzeloze betalingen te doen. Laten we naar een voorbeeld kijken:

Als Alice 100 miljoen dollar wil overmaken naar Bob die Yen in Japan nodig heeft, moet RippleNet twee problemen oplossen. Ten eerste, bron-liquiditeit voor zo’n enorm bedrag. Ten tweede, moet de USD worden omgezet in in JPY. Wat RippleNet zal doen is eerst de 100 miljoen in XRP converteren door het wereldwijde netwerk van meer dan 200 klanten aan te spreken om liquiditeit te verschaffen. De XRP zal dan worden overgedragen aan Ripple partners die vervolgens de cryptocvaluta zouden converteren naar Yen voor Bob.

XRP treedt op als de tussenpersoon van de uitwisseling. De commissie voor de dienst is te verwaarlozen. De minimale transactiekosten voor het gebruik van het netwerk is 0,0001 XRP, wat de huidige gemiddelde vergoeding op 0,0006 XRP brengt. Ook is er een commissie nodig voor het omrekenen van fiat currencies naar cryptocurrencies – en omgekeerd, maar deze is ook te verwaarlozen en bedraagt $0,00001.

Op de short en medium-term, kan de vraag van de groeiende RippleNet partners de waarde van XRP overstijgen. Dit plaatst Ripple in een stabiele positie ter voorbereiding op haar revolutionaire Internetledger Protocol (ILP).

3. Het internetprotocol voor de overname van grensoverschrijdende betalingen

De ILP is het brein van Ripple medewerkers Evan Schwartz en Stefan Thomas. Het is een gedecentraliseerde toepassing waar gebruikers valuta’s in fiat of crypto kunnen kopen en overboeken zonder gehinderd te worden door een bepaald blockchain netwerk. De ILP streeft naar het opzetten van een wereldwijd netwerk voor het verhandelen van waarde zonder enige onderneming, valuta, digitale token of blockchain. Met andere woorden, het stelt gebruikers in staat om transacties uit te voeren op elke blockchain of valuta naar keuze.

Als Alice bijvoorbeeld haar BTC wil verhandelen voor ETH en Bob zijn ETH wil verhandelen voor BTC, kan de ILP deze transactie mogelijk maken, met de garantie dat de cryptocurrency niet wordt gestolen of verloren gaat tijdens het proces. Overdrachten kunnen ook gebeuren van een cryptocurrency naar Fiat of Fiat naar een andere Fiat.

Zoals vermeld, is de ILP onafhankelijk van enige entiteit of valuta. Dus wat is het voordeel voor de XRP prijs op de lange termijn?

Een manier is dat het kan leiden tot massa-adoptie. Mensen kunnen gemakkelijk hun fiat omzetten in crypto zonder dat ze hoeven in te loggen op een gecentraliseerde exchange. Hoewel Ripple het nog niet officieel bekend heeft gemaakt, is het waarschijnlijk dat XRP als gas zal worden gebruikt om transacties te vergemakkelijken.

Een andere en belangrijkere reden is dat XRP één van de snelste – zo niet dé snelste – asset is die betalingen kan afhandelen. Als u bijvoorbeeld iemand geld van PayPal naar Moneygram wilt sturen, kan het proces enkele dagen duren als u fiat currency zoals de USD als betalingsmediator gebruikt. Met de ILP, kan het toegang krijgen tot de grootboeken van zowel Moneygram en PayPal. U kunt dan XRP gebruiken als de mediator om transacties (zoals hierboven beschreven) in slechts enkele seconden af te handelen.

Stelt u zich eens voor dat grote financiële instellingen en miljoenen mensen gebruik maken van de mogelijkheden van de ILP. Zo kan de vraag naar XRP de komende jaren snel stijgen.

Samengevat

XRP mag dan een achterblijver zijn, maar het is actief bezig met het aantrekken van klanten in het kader van de voorbereiding op ILP. Met een gedecentraliseerde app die financiële waarde-overdracht in een oogwenk kan vergemakkelijken, zien we de vraag naar XRP de komende jaren exponentieel toenemen. Dit is onze lange termijn bullish case voor Ripple.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment