De metropolis hardfork

De hardfork (metropolis update) voor ETH:

 • Dit is niet de eerste keer dat Ethereum een upgrade heeft uitgevoerd en het zal niet de laatste keer zijn. Ethereum is niet ontworpen om alleen maar een valuta te zijn. Het werd ontworpen als een platform voor gedecentraliseerde applicaties (Dapps) . Voordat het dit kan doen, moet het echter verschillende stadia doorlopen. Met elke fase “stijgt” Ethereum dit door steeds meer eigenschappen te integreren waardoor het systeem robuuster en naadloos wordt.
 • Het volledige startproces van Ethereum was verdeeld in 4 fasen. Dit werd gedaan om ervoor te zorgen dat verschillende fasen hun eigen ontwikkelingstijd kregen en dat elke fase zo efficiënt en optimaal mogelijk werd ontwikkeld.

 

De 4 fasen zijn als volgt

 • Frontier: dit was wat iedereen kreeg toen Ethereum voor het eerst werd gelanceerd.
 • Homestead: de fase waarin we ons in bevinden.
 • Metropolis: de komende fase.

Update metropolis hard fork: niet 1 hard fork maar 2 hard forks zullen er plaats vinden.

 1. Byzantium hard fork
 2. Constantinople hard fork
 • Serenity: de laatste fase.

 

Metropolis is de 3e fase in het 4-fasen proces. de metropolis zorgt voor veel interessante functies die komen wanneer het wordt geïmplementeerd. Hier zijn enkele van de belangrijkste die veel nut zullen hebben.

✅Zk-Snarks

✅proof of stake (tussenstap)

✅Flexibiliteit en robuustheid van de smart contracts

✅Account abstraction.

 

Laten we eens kijken naar een aantal van de geplande upgrades die in Byzantium zal worden geïntroduceerd

 • “Fundamenten” voor de ZK-SNARKs / Zero-Knowledge Proofs
 • Byzantium zal de ‘building blocks’ implementeren om de zero knowledge van ZK-SNARKs in de toekomst uit te voeren. De implementatie van ZK-SNARKs zal een hoger niveau van anonimiteit van het Ethereum-ecosysteem mogelijk maken.

Zk-Snarks

 • Een van de grootste en belangrijkste functies die Metropolis met zich meebrengt, is de implementatie van Zk-Snarks. Zk-Snarks staat voor “Zero-Knowledge . Zk-Snarks is gebaseerd op zero knowledge proof.

 

Wat is Zero Knowledge Proof

 • Er zijn twee partijen als het gaat om een zero-knowledge proof , de “prover “en de “verifier”. Zero knowledge stelt de “prover” in staat om de verifier te kunnen bewijzen dat ze een bepaalde kennis bezitten zonder hem te vertellen wat die kennis eigenlijk

 

Account abstractie

 • Account abstractie is een andere geweldige functie die is gepland voor de komende fork. Het zal gebruikers in staat stellen om meer controle te krijgen over hun private-key en hun mogelijkheid bieden voor contracten om de miningskosten te betalen in plaats van de te betalen gas fee’s. Daarnaast vermindert de account abstractie het risico op hacking door de beruchte quantumcomputers .

 

Vereenvoudigde programmering:

 • De Solide-programmeertaal ondergaat een upgrade om nieuwe programmeurs gemakkelijk te laten werken met smart contracts. Nieuwe functionaliteit in de programmering en een makkelijkere hands-on benadering zullen nieuwe programmeurs aanmoedigen om hun eigen applicaties en smart contracts te starten.

 

  Mining difficulty:

 • Volgens het developpersteam zal de difficult bomb vertraagd worden met 18 maanden (bron: core dev meeting), dit vermindert de bloktijden van 24.3s tot 14.1s.

 

 • De implementering zal de moeilijkheid voor miners vergroten en het in de toekomst minder rendabel maken voor hun. De introductie van de difficult bomb is om Ethereum langzaam te converteren van het Proof of Work (PoW) Naar een Proof of Stake (PoS).

 

Update: Het aantal ETH uitgaven per blok zal van 5 naar 3 dalen.

 

Deze features zijn 1 van de opwindende nieuwtjes voor de komende Metropolis fork. Met deze nieuwe upgrades, heeft Ethereum nog meer anonimiteit en snellere transactiesnelheden, wat op zijn beurt de adoptie moet verhogen. tussen eind september en eind oktober zal de fork Byzantium plaats vinden (juiste datum niet gekend)  datum van de 2de hard fork constantinopel is nog niet gekend .

 

Je Crypto expert Trade.be,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

What's your reaction?

Leave a comment