De mining-kosten van Bitcoin op dit moment

Een van de belangrijkste maatstaven die van invloed zijn op de marktprijzen zijn de productiekosten. Dit geldt voor alle grondstoffen en Bitcoin weerspiegelt dit. Het is interessant om op te merken dat het op dit moment lijkt alsof de prijs voor het winnen van één enkele Bitcoin merkbaar hoger is dan 1 BTC.

Bitcoin is daarentegen iets anders omdat de productiekosten van invloed zijn op de huidige prijs. Op de oliemarkt bijvoorbeeld, wanneer de prijs voor het boren van één olie vat hoger is dan het huidige markttarief, dan zullen de olieproducenten hun productie waarschijnlijk verlagen totdat de prijzen weer stijgen.

In Bitcoin, als miners hun rigs stilleggen, vermindert de productiehoeveelheid niet. Het maakt het gewoon goedkoper voor andere miners om te minen.

Volgens deze schatting, die in juni werd uitgevoerd, bedroeg de prijs voor het winnen van één enkele coin ongeveer 6.900 dollar. Natuurlijk zijn de exacte aantallen uiterst moeilijk te bepalen en andere schattingen kunnen variëren.

Wat we wel weten is dat sinds deze berekening heeft plaatsgevonden, het hashpercentage van Bitcoin behoorlijk is toegenomen.

De miningactiviteit is toegenomen, ook al is de prijs sinds begin juni gedaald.

Uitgaande van de bovenstaande berekening, zouden de huidige mining kosten vandaag de dag dichter bij de $8.000 of $9.000 moeten komen, afhankelijk van de exploitant. Het is dus redelijk duidelijk dat de meeste mining-bedrijven van over de hele wereld eigenlijk met verlies werken.

Dit is eigenlijk een krachtig bewijs van het vertrouwen van de mining sector, die meer dan waarschijnlijk bereid zijn om hun opbrengsten te combineren met de perceptie dat de prijzen weer zullen stijgen.

Maar wat betekent dit voor de prijs?

Op het long-term perspectief – We weten dat hashrate een zeer nauwe correlatie heeft met de prijs. Deze grafiek uit een analyse per CME-groep toont hun nauwe relatie.

Eén ding dat belangrijk is om op te merken is dat in de vorige bear markten, de hashrate eigenlijk tot stilstand is gekomen en heeft gewacht op een goedkopere koers. In de huidige bearmarkt is hashrate echter blijven stijgen.

Dus, als de correlatie aanhoudt, kunnen we weer een wilde rit maken als de prijzen weer stijgen.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

 

What's your reaction?

Leave a comment