De mogelijke scenario’s van Bitcoin op dit moment!

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat de laatste twee dagen in crypto een bloedbad is geweest. Veel altcoins hebben kritische support zones doorbroken. Sommige cryptos hebben zelfs nieuwe jaarlijkse dieptepunten bereikt. Eén daarvan is Bitcoin (BTC/USD).

Bitcoin daalde tot 5.430 dollar op Bitfinex en verloor tot 20% van zijn waarde in 48 uur tijd. De beweging dwong talrijke detailhandelaren en long-term hodlers om hun digitale assets uit handen te geven. Het heeft ook een nieuwe impuls gegeven aan de Bears die zich extatisch voelden over het feit dat de $6.000 support aan diggelen lag. Door hun herwonnen vertrouwen konden ze angst, onzekerheid en twijfel verspreiden (FUD). Het gerucht dat Bitcoin binnenkort rond de $2.000 – $3.000 zou gaan handelen, was degene die het meest onrustwekkend was.

Als je een gewone belegger bent die gelooft in de revolutionaire kracht van Bitcoin, dan kan de hoeveelheid FUD je overtuigingen wel eens choqueren. Maar is er een kern van waarheid in heel dit bear-verhaal? In dit artikel onthullen we de mogelijke scenario’s voor bull & bear scenario’s, om je op die manier voor te bereiden wat er komen kan.

Bull-scenario

Bulls hebben een eenvoudige taak voor de boeg in de komende dagen. Ze hoeven Bitcoin alleen maar boven de 5.800 dollar te brengen voordat de week wordt afgesloten, om zo de wekelijkse support te behouden. Dit kan de neergaande driehoeksanalyse ongeldig maken en een bear trap creëren. Maar met zware neerwaartse druk is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Met dat gezegd zijnde, zijn de belangrijkste waarnemingsniveaus naast 5.800 dollar 5.600, 5.500 en 5.300. Het is zeer waarschijnlijk dat we een echte winter met pijnlijke verliezen zullen meemaken.

Op dit moment is Bitcoin hard aan het werk om een support op te bouwen voor het $5.600 niveau. Dit is een positief signaal. Dit is ook mooi compatibel met ons bullish scenario van een inverse head and shoulders reversal patroon op de 15 minuten chart.
In dit scenario hebben bulls twee grote kansen om dit te laten werken. Ze kunnen een bullish hogere low-setup op 5.600 dollar of op 5.500 dollar creëren om de rechterschouder te voltooien.

Een ander scenario zou een snelle rally kunnen zijn tussen de $5.700 tot $5.900 kunnen zijn. Van daaruit zouden we waarschijnlijk een zware volume dump meemaken met prijzen tussen de 4.800 en 5.440 dollar. Met dit scenario, krijgen we een solide double bottom structuur in de 15-minuten chart waar bulls een omkering kunnen imaken.

Bear-scenario

Technisch gezien heeft de neergaande driehoek breakout een einddoel van 2.800 dollar. Daarnaast heeft Bitcoin een stevige wekelijkse en maandelijkse support op 3.000 dollar. Dit zijn de redenen waarom Bitcoin tegen de $3.000 dollar zou kunnen handelen.

Het is terecht om te zeggen dat dit geen mooi zicht is.

Om dit te laten gebeuren, moet Bitcoin deze week onder de 5.800 dollar gaan en volgende week opnieuw gaan testen: tussen de 5.800 en 6.000 dollar. Deze prijsactie zou bevestigen dat $6.000 nu een resistance is. Daarom zouden de bears in staat zijn om de sterkte van $6.000 als support te gebruiken en het om te zetten in een zwaar resistance zone.

Als dit gebeurt, is er een sterke kans op een lange en pijnlijke Bitcoin bear markt die zich nog vele maanden kan uitstrekken. Tijdens deze periode kan de markt tussen de $3.000 – $6.000 schommelen. Dit is niet het scenario dat we zoeken. Het is echter altijd beter om ons op dergelijke situaties voor te bereiden.

Wanneer bereiken we nu eindelijk die bodem?

Richard Wyckoff zei ooit: “Hoe compacter de trading range is, hoe groter de kans dat de koers onder controle is door professionals, en hoe groter de mogelijkheid voor een snelle explosieve beweging naar boven na een veerkracht of een shakeout….watch for them“. Daarom blijven we bullish op Bitcoin, ondanks de enorme dump. Na de compacte trading range in de afgelopen maanden, geloven we dat dit de veerkracht of de shakeout is voordat de explosieve bull trend opwaarts gaat bewegen. Maar, we denken ook serieus na over het bearish scenario. Kortom, we hopen op het beste, maar bereiden ons ook voor op het slechtste.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment