De reden achter de sterke prijsstijging van Litecoin!

De Litecoin bullish indicatoren waren groen op maandag, terwijl de sterke stijging van het netwerkhash-tarief een teken was dat de alternatieve cryptocvaluta in toenemende mate werd omarmd, waardoor er op korte termijn sprake was van een voortdurende dominantie in de prijs.

LTC/USD-update

De LTC-prijs steeg maar liefst 9% op maandag en bereikte een hoogtepunt in de buurt van 84,00 dollar, volgens CoinMarketCap. Op het moment van schrijven werd de wisselkoers LTC/USD gewaardeerd op 82,01 dollar, na een stijging van 4,3%. Litecoin heeft eerder deze maand een piek bereikt van $96,00 en is sinds begin 2019 meer dan verdrievoudigd in waarde.

De rally aan het begin van de week werd ondersteund door een sterke stijging van de handelsvolumes. Op basis van de meest recente gegevens werd er een omzet geboekt van ongeveer 2,6 miljard dollar op virtuele beurzen.

Litecoin heeft bij de huidige waarden een totale marktkapitalisatie van iets meer dan 5 miljard dollar, waardoor het iets boven EOS staat op de vijfde plaats in de crypto-marktindex. Het volgt momenteel Bitcoin Cash op minder dan een half miljard dollar.

Naast het feit dat Litecoin dit jaar één van de toppresteerders op de cryptomarkt is, heeft het ook een unieke prijsonafhankelijkheid ten opzichte van Bitcoin aangetoond, die nog steeds een te grote invloed op de globale markt uitoefent. Slechts enkele cryptocurrencies zijn erin geslaagd om aan de aantrekkingskracht van Bitcoin te ontsnappen. Deze coins (Binance Coin, EOS, Tezos, etc.) behoren ook dit jaar weer tot de toppresteerders.

Hash rate nadert recordhoogte

Litecoin’s snelle stijging doorheen de cryptomarkt rankings ging gepaard met een scherpe stijging van de hash rate, die de onderliggende computing power van het netwerk vertegenwoordigt. Op 8 april bereikte de netwerkhash rate 359.4371 terahash, een nieuw all-time high, dit volgens de gegevens van bitinfocharts.com. Na een daling in de afgelopen week, was de hash-rate op zondag terug boven de 347 terahash.


Het is belangrijk om op te merken dat de toenemende hash-rate niet noodzakelijk op sterkere marktfundamentals wijst. Het kan gewoon betekenen dat de hardware en het mijnbouwapparatuur binnen het netwerk zijn verbeterd. Dat gezegd zijnde, is de hashkoers meer dan verdubbeld ten opzichte van het begin van het jaar. Als het toenemende hashtarief een indicatie is voor de netwerkadoptie en het vertrouwen van investeerders, dan kan men verdere prijsstijgingen verwachten.

Sterke adoptie

De grootste factor achter Litecoin’s opkomst is de massale adoptiestimulans van de projectontwikkeling. Vorige maand kondigde Nexo, de digitale geldverstrekker, aan dat Litecoin is toegevoegd als een nieuwe collaterale optie voor de directe kredietfaciliteiten van Litecoin. Deze optie geeft Litecoin houders de mogelijkheid om te lenen tegen hun vermogen in plaats van ze te liquideren wanneer ze geld nodig hebben.

De Litecoin Foundation heeft ook de voorpagina’s gehaald door verschillende samenwerkingsverbanden aan te gaan in de sport- en entertainmentindustrie, waaronder samenwerking met UFC, GLORY en de Koreaanse K-Pop.

Puur vanuit een prijsperspectief wordt ook verwacht dat LTC later dit jaar nog een enorm duwtje in de rug zal krijgen, wanneer het zijn tweede halving-event zal afronden. Het halving-event, voorlopig gepland voor 7 augustus, zal de Litecoin block reward verlagen van 25 LTC tot 12,5 LTC. Het protocol had zijn eerste halving-event in 2015, toen werd de mining reward verlaagd van 50 LTC naar 25 LTC.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment