De rijksten der crypto – Charles Hoskinson

Om de Forbes’ Richest in Cryptocurrency lijst te vieren, coveren we bij Trade.be een blogreeks over de rijksten der crypto. Vandaag nemen we de cofounder van Ethereum, Charles Hoskinson, onder de loep!

Wat wij over Charles Hoskinson kunnen vertellen
  • Cofounder, Ethereum
  • Cofounder, IOHK
  • 30 jaar oud
  • Geschatte waarde: €400 – €480 miljoen

In april 2013, toen Charles Hoskinson zijn consulting concert stopte om het Bitcoin Education Project te starten, dachten zijn ouders dat hij gek was. “Iedereen vond me gek. Maar ik zei, nee nee, nee, ik weet wat ik aan het doen ben.”

Slim of geluk, Hoskinson ontmoette Vitalik Buterin via het Bitcoin Education Project en werd één van de acht originele medeoprichters van Ethereum. Al snel daarna ontstonden meningsverschillen over de structuur van het project. “Het was een vechtpartij”, vertelt hij. Hoskinson wilde durfkapitaal aanvaarden en een entiteit met winstoogmerk oprichten met een meer formele bestuursstructuur. Buterin wilde van Ethereum een non-profit organisatie maken met een open source, gedecentraliseerd bestuur. Hoskinson verliet hierdoor Ethereum in juni 2014.

“Op dat moment was ik behoorlijk boos,” zegt Hoskinson. “Ether ging omhoog tot een marketcap van $120 miljard, dus wat weet ik er van”?

Na het nemen van een zes maanden durende sabbatical – waarin hij overwoog terug te gaan naar de wiskunde – werd hij benaderd door voormalig ethereum collega Jeremy Wood om een nieuw project te vormen met de naam IOHK, een ingenieursbureau dat cryptocurrencies en blockchains bouwt voor bedrijven, overheidsinstellingen en academische instellingen.

“We hebben een paar honderdduizend dollar ingebracht en begonnen contracten te krijgen om cryptocurrencies te bouwen,” zegt Hoskinson. Met al hun inkomsten in de vorm van Bitcoin zag IOHK enorme opbrengsten als de munt in waarde toenam.

“Toen de cryptomarkt explodeerde, besloten we om te liquideren,” zegt Hoskinson. Hij weigert te delen wanneer ze verkocht werden. “Ten opzichte van onze burn rate kan IOHK echter nog tientallen jaren lang open blijven”.

Het belangrijkste project van IOHK is Cardano, een publieke blockchain en smart-contract platform dat de ADA cryptocurrency herbergt. Met 7.5 miljard dollar is ADA nu de zesde grootste cryptocoin in marketcap, slechts drie plekken achter Ethereum. De positie van IOHK in ADA is meer dan $1 miljard waard. IOHK draait ook Ethereum Classic, dat een marktplafond van rond de $2.5 miljard heeft.

Charles’ Official Twitter:

 

What's your reaction?

Leave a comment