De rijksten der crypto – Daniel Larimer

Om de Forbes’ Richest in Cryptocurrency lijst te vieren, coveren we bij Trade.be een blogreeks over de rijksten der crypto. Vandaag nemen we de CTO van Block.one, Dan(iel) Larimer, onder de loep!

Wat wij over Dan Larimer kunnen vertellen

  • Co-founder van Steemit
  • CTO, Block.one
  • 35 jaar oud
  • Geschatte waarde: €480 – €550 miljoen

Computerprogrammeur Dan Larimer was vroeger werkende in het militair-industriële complex van Amerika en werkte aan defensie projecten, drones en onbemande voertuigen voor bedrijven als Raytheon en Torc Robotics. Echter in 2007 had de gediplomeerde van Virginia Tech een existentiële crisis.

“Filosofisch gezien wilde ik van het werken aan vernietigingswapens naar het creëren van systemen die de mensheid leven, vrijheid en eigendom konden verschaffen “, aldus Larimer, 35.

In 2013 startte Larimer BitShares, een crypto-uitwisseling die beheerd wordt door een community in plaats van door één enkele autoriteit. In 2016 vertrok hij naar een nieuw idee voor een blockchain gebaseerd sociaal netwerk, Steemit, waar gebruikers worden beloond met penningen voor het posten en cureren van content. In de afgelopen twee maanden is de munt van Steemit (de zogenaamde Steem) sterk gegroeid, waardoor de waarde is gestegen tot $1,4 miljard.

Larimer heeft sindsdien samen met Brendan Blumer de krachten gebundeld om Block.one te starten, waar hij onder andere als lead developer aan de EOS blockchain werkende is.

Block.one is een softwarebedrijf dat code schrijft voor zijn hoofdproject: een Bitcoin-achtig besturingsplatform met allerlei toepassingen. Het was ook één van de meest populaire cryptocurrency investeringen van 2017, wat in totaal $700 miljoen heeft opgehaald tijdens hun ICO.

Block.one plande een volledige uitrol van de software juni 2018, die Pierce onlangs voorspelde als een “Windows lancering, maar veel groter”.

Maar in tegenstelling tot Microsoft, is Block.one van plan om alleen de oorspronkelijke code voor EOS te schrijven en die vervolgens openbaar vrij te geven. In plaats van het platform zelf te bouwen of te ontwikkelen, wordt de taak overgelaten aan niet-verbonden derden. Hierdoor hebben de EOS-tokens geen relatie met de software. In feite, een koopovereenkomst die investeerders moeten ondertekenen vermeldt dat de tokens “geen rechten, gebruik, doel, attributen, functionaliteiten of kenmerken hebben”.

EOS staat momenteel op een welverdiende 10e plaats op CoinMarketCap. Het is van plan om geld te blijven ophalen tot volgende juni. Het bedrijf zal die inkomsten gebruiken om te investeren in bedrijven die de EOS-code kunnen ontwikkelen tot producten.

Dan’s Official Twitter:

What's your reaction?

Leave a comment