De rijksten der crypto – Michael Novogratz

Om de Forbes’ Richest in Cryptocurrency lijst te vieren, coveren we bij Trade.be een blogreeks over de rijksten der crypto. Vandaag nemen we de CEO van Galaxy Digital, Michael Novogratz, onder de loep!

Wat wij over Michael Novogratz kunnen vertellen

  • CEO, Galaxy Digital
  • 53 jaar oud
  • Geschatte waarde: €550 – €820 miljoen

Een bekende beheerder van macro hedgefondsen is Novogratz, die in 2007 door de economische ineenstorting op de lijst van Forbes miljardairs terechtkwam en een mooie comeback lijkt te hebben gemaakt. Hij begon te investeren in crypto in 2013 en verliet Fortress Investment Group in 2015 om zich te richten op de crypto-ruimte. Gezien zijn achtergrond benaderde Novagratz crypto als handelaar.

De kerels die het beste hebben gedaan, zijn de echte gelovigen die het speculatieve DNA niet hebben “

“Als ik mijn Ethereum niet had verkocht toen het nog $15 stond, zou ik het waarschijnlijk hebben gemaakt – ik kan u niet vertellen hoeveel, omdat het me ziek zou maken. (Ethereum heeft onlangs voor meer dan 1000 dollar een mooie support laten zien.) “Je zou jezelf doden als je zo denkt,” voegt hij eraan toe. Novogratz is niet te verlegen om de huidige omgeving een bubble te noemen – hij wil zoveel mogelijk geld verdienen voordat het ontploft.

Op dit moment betekent dit dat hij een deel van zijn digitale valutawinsten moet gebruiken voor zijn nieuwste hoofdstuk, Galaxy Digital, een zakenbank gewijd aan crypto die hij in Canada publiekelijk wil opnoemen.

“We zouden op 15 december lanceren en we pauzeerden,” verteld Novogratz. “Ik vond de marktomstandigheden niet prettig als uitgangspunt om geld van andere beleggers binnen te halen. Wij bouwen nog steeds een volledige koopvaardij bank voor crypto uit, d.w.z., ik ben nog zeer bullish op dit gebied,” zei hij.

De vroegere beheerder van het macro hedgefonds van de Vesting zei op “Fast money” CNBC op 12 Dec dat hij zijn fonds begin december ging lanceren. Het fonds zou naar verluidt 500 miljoen dollar groot zijn, het grootste in de opkomende industrie.

Aangezien Bitcoin en cryptocurrency in prijs en populariteit is gestegen, werden er meer dan 120 “cryptofunds” gelanceerd in 2017,voor een totaal van minstens 175 dergelijke fondsen, volgens het financieel onderzoeksbureau, Autonomous Next.

Hier nog enkele bekende quotes van Michael Novogratz –

“Er zijn meer mensen die digitale kleding kopen dan er mensen zijn die crypto-valuta kopen en verkopen. Het is een gigantische markt.”

 

“De gedecentraliseerde revolutie, waar Bitcoin het affichekind van is gebleven, is een reactie op het wegvallen van vertrouwen van de mens.”

 

“als ik een stap terug doe, is het als een minuut wachten, de hele marketcap van alle cryptos is $ 300 miljard dollar. Dat is niets. Het hoogtepunt van NASDAQ tijdens de bubble van 1999 was $ 6 biljoen.”

wil je meer te weten komen over de Hedgefunds en over Autonomous Next lees dan ons artikel HIER

Michael’s Official Twitter:

 

What's your reaction?

Leave a comment