De SEC zet stappen in de juiste richting, is dit het begin?

In antwoord op de groeiende bezorgdheid over het gebrek aan regelgevende duidelijkheid rond ICO’s, heeft de SEC een nieuwe divisie gelanceerd waarvan het zegt dat het zal helpen bij het beantwoorden van de crypto-gerelateerde vragen aan het publiek.

Zal dit duidelijkheid scheppen voor ontwikkelaars en investeerders?

Op donderdag, onthulde de SEC de strategische hub voor innovatie en financiële technologie, of FinHub. Het agentschap zegt dat FinHub rechtstreeks in contact zal treden met het publiek met behulp van een webportaal, dat investeerders, ontwikkelaars en andere belanghebbenden kunnen gebruiken om hun vragen in te dienen.

Deze aankondiging komt een week nadat Decrypt, in samenwerking met Yahoo Finance, verslag uitbracht aan de SEC met betrekking tot bedrijven die ICO’s hebben uitgevoerd en zowel dagvaardingen als boetes hebben gekregen. Het agentschap had verscheidene van deze bedrijven onder druk gezet om hun zaken te regelen en velen waren begonnen om hun investeerders stilaan terug te betalen en boetes te betalen.

De SEC evalueert in haar standpunt

Nu, is de SEC van plan om updates te bieden met betrekking tot haar evoluerende standpunt over cryptocurrency en gedistribueerde grootboektechnologie via haar FinHub kantoor. Naast blockchain, zal de groep ook zorgen voor bronnen over vragen die te maken hebben met digitale marktplaats financiering, AI en Machine Learning.

Volgens het persbericht van de SEC zal FinHub dienen als “verbinding met andere nationale en internationale regelgevers” betreffende deze technologieën en evenementen organiseren, zoals een FinTech Forum dat voor 2019 is gepland, om het publiek verder voor te lichten over waar de SEC staat op het gebied van digital assets en andere gerelateerde onderwerpen.Afbeeldingsresultaat voor Valerie Szczepanik

De nieuwe FinHub-groep wordt geleid door de SEC’s “crypto czar”, Valerie Szczepanik. Eerder deze zomer promoveerde Szczepanik naar de rol van associate director in de SEC Division of Corporation Finance en Senior Advisor for Digital Assets and Innovation.

” SEC-personeel in het hele agentschap is al geruime tijd bezig met inspanningen om opkomende technologieën te begrijpen, te communiceren over nieuwe kwesties en nuttige innovaties in de effectenindustrie mogelijk te maken”, aldus Szczepanik in de persmededeling. “Door FinHub te lanceren, willen we ondernemers, ontwikkelaars en hun adviseurs een duidelijke weg bieden om in contact te komen met SEC-personeel, input te zoeken en ideeën te testen.

SEC voorzitter Jay Clayton merkte ook op in een verklaring dat het agentschap op zoek is naar samenwerking met beleggers en andere marktpartijen op het gebied van kapitaalvorming en financiële diensten, terwijl ook de bescherming van beleggers behouden blijft.

“De FinHub biedt een centraal aandachtspunt voor onze inspanningen om toezicht te houden en in te grijpen op innovaties in de effectenmarkten die veelbelovend zijn, maar die ook een flexibele, snelle regelgevende reactie vereisen om onze missie uit te kunnen volbrengen.” zei hij.

De SEC lijkt eindelijk te beseffen dat het vrij stil en onduidelijk is ten opzichte van crypto en dat het meer heeft bijgedragen aan het beperken van de vooruitgang dan het naar voren te stuwen. Of een nieuwe hub en een gepolijste website het antwoord is, blijft echter onduidelijk.

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment