De statistieken van Bitcoin worden steeds indrukwekkender!

In dit artikel gaan wij graven wij in de fundamenten van Bitcoin, gaan wij ons investeringsargument geven en wat wij zien als het belangrijkste datapunt. Er zijn nog steeds tal van risico’s verbonden aan de gedecentraliseerde digitale munt, maar persoonlijk geloven wij dat het verkrijgen van exposure, hetzij als individu of als instelling, de beste risico-/rendementsmogelijkheid is in de technologie van vandaag.

De fundamentele basisprincipes

Er zijn maar 21.000.000.000 Bitcoins en dit zal altijd zo blijven. Sinds gisteren zijn er iets meer dan 17.761.000 Bitcoins “gemined”. Van die 17.761.000+ Bitcoin werden er de afgelopen 12 maanden 661.862 gemined (zie bovenstaande grafiek).

De huidige hash-rate op het Bitcoin-netwerk heeft opnieuw een recordniveau bereikt, waardoor het netwerk veiliger is dan ooit tevoren. De hash-rate is de afgelopen 24 maanden met 10x+ gestegen en het zou niet verrassend zijn om dit te zien toenemen naarmate we dieper in een nieuwe bull-markt terechtkomen.

Het gecorrigeerde dagelijkse transactievolume op het Bitcoin-netwerk overtreft nu voortdurend de 3 miljard dollar. Als dit type van transactievolume blijft bestaan, dan zou Bitcoin op een jaarlijks vastgesteld transactievolume van meer dan 1 biljoen dollar uitkomen. Om dat in context te plaatsen: Visa doet 8 biljoen dollar aan jaarlijks transactievolume en Mastercard 4 biljoen dollar.

En tot slot de belangrijkste fundamentele maatstaf in het hele Bitcoin-gebeuren: dagelijkse actieve adressen. Zaterdag zagen we op het Bitcoin-netwerk meer dan 1.000.000.000 actieve adressen deelnemen aan transacties en dit in één enkele periode van 24 uur. Zulk activiteitsniveau is sinds november 2017 niet meer waargenomen en dit hoogtepunt vond plaats tijdens de laatste bull-markt.

Naar onze mening is het dagelijks actieve adressen de belangrijkste informatiebron bij Bitcoin, omdat het laat zien hoeveel unieke netwerkdeelnemers de gedecentraliseerde digitale valuta gebruiken. Zoals John Biggs van Coindesk aangaf, is 1.000.000.000 actieve adressen per dag 1/14e van het aantal ritten (transacties) dat Uber in één dag doet. Langzaam maar zeker wordt Bitcoin door meer mensen van over de hele wereld gebruikt.

Ons investeringsargument

Bitcoin heeft het afgelopen weekend het prijsniveau van 9.000 dollar doorbroken en handelt momenteel onder de 11.000 dollar. Dit is een verdere voortzetting van de snelle koersstijging die Bitcoin dit jaar al heeft ervaren.

Hoewel de meeste critici de bear-markt van 2018 gebruiken als argument om de digitale valuta te vermijden, vertellen de feiten een heel ander verhaal. Op dit moment zou het kopen van Bitcoin en het vasthouden van Bitcoin tot op de dag van vandaag een winstgevende belegging zijn geweest op de volgende tijdlijnen:

 • 1 week
 • 1 maand
 • 3 maanden
 • 6 maanden
 • 1 jaar
 • 2 jaar
 • 3 jaar
 • 4 jaar
 • 5 jaar
 • 6 jaar
 • 7 jaar
 • 8 jaar
 • 9 jaar
 • 10 jaar

Uit de statistieken concluderen we niet alleen dat Bitcoin het best presterende asset van het afgelopen decennium is geweest, maar dat als je het tot op de dag van vandaag zou hebben gekocht en vastgehouden, er alleen een periode van 90 dagen onrendabel zou zijn ( Dec´17 – Feb ´18).

Dit brengt ons bij de vraag of het macro-argument voor Bitcoin nog steeds van toepassing is. Wij geloven dat Bitcoin een niet-gecorreleerd, asymmetrisch rendement is dat profiteert van de economie van vraag en aanbod. De data van mei lijken het daarmee eens te zijn.

Bitcoin is in de maand mei met 55% gestegen, terwijl de correlatie met de S&P 500 en met goud omgekeerd evenredig is. De BTC/S&P 500-correlatie was -0,9 en de BTC/Gold-correlatie was -0,8. De BTC/S&P 500-correlatie was -0,9 en de BTC/Gold-correlatie was -0,8.

Volgens de moderne portfoliotheorie zou de toevoeging van een niet gecorreleerd, asymmetrisch rendements-asset een positief effect moeten hebben op een portfolio. Op basis van de gesimuleerde 60/40 portfolio van Grayscale tot en met 31 maart 2019, kunt u een aanzienlijke verbetering van de totale rendementsontwikkeling zien met een relatief kleine toewijzing van Bitcoin.

De data is moeilijk te betwisten. De fundamenten worden beter en Bitcoin wordt schaarser, veiliger, populairder en aantrekkelijker. Uiteindelijk zal iedereen dit beseffen. Het is niet langer een kwestie van “of”, maar “wanneer”.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment