De status van het “censorship” in China, voor 2019!

De Chinese Communistische Partij (CCP) is erom bekend dat zij hun burgers toegang ontzeggen tot bepaalde informatie op het internet en dat zij tegelijkertijd toezien op het maken en verspreiden van inhoud.

Dit staat ook wel bekend als “de grote firewall” en heeft een aantal implicaties:

  1. De Chinese burgers hebben nauwelijks toegang tot informatie die tegen de overtuigingen of wensen van de CCP ingaat. Deze informatie zou de bevolking vaak kunnen bijdragen aan de vorming van uiteenlopende visies, kennis van historische feiten of een groter vermogen tot communicatie en/of coördinatie van middelen in het privéleven.
  2. Veel internetreuzen uit de westerse wereld zijn uit China geschopt omdat zij geweigerd hebben om aan de censuurverzoeken van de Chinese regering deel te nemen. Dit zijn onder andere Facebook, Google, Twitter, etc. Het zou voor elk bedrijf een groot voordeel kunnen opleveren als de 1,3 miljard mensen van het land zich zouden registreren, alleen al vanwege de reclame-inkomsten.
  3. Chinese burgers beschikken maar over een aantal Chinese informatie- of communicatieplatforms, maar al deze platforms worden nauwlettend door de overheid in de gaten gehouden. Zo zal de CCP bijvoorbeeld lijsten publiceren met woorden, zinnen of onderwerpen die niet gebruikt mogen worden op verschillende nieuws- of messagingservices. Deze lijsten kunnen worden opgelegd doordat de overheid aanzienlijke controle en macht heeft over deze providers.

Deze mate van censuur wordt gebruikt om de bevolking onder controle te houden en ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk onenigheid bestaat.

Dat brengt ons uiteraard bij de blockchaintechnologie. Dit is een onveranderlijk grootboek dat bekend staat als een censuurbestendige optie voor de overdracht van informatie en waarde.

De hoop bestond erin dat gedecentraliseerde netwerken de onderdrukten in staat zou kunnen stellen om toegang te krijgen tot eerder verboden informatie, hen de mogelijkheid zou kunnen geven om financiële transacties uit te voeren naar believen, zodat zij op een unieke manier informatie kunnen publiceren die in het verleden wellicht is achtergehouden. zoals u misschien wel weet, vinden sommige Chinese burgers dit waardesysteem ongelooflijk fascinerend.

In 2018 waren er 2 gebeurtenissen die de aandacht trokken bij de Chinese social media, de artikels die door de media hierover werden gepubliceerd zijn vervolgens verwijderd en geblokkeerd door de overheid. Het gevolg hierop was dat deze op de blockchain van Ethereum werden geplaatst om de censuur van de CCP te omzeilen. Het eerste incident ging erover dat een vrouw haar universiteit beschuldigde van seksuele intimidatie en het tweede was een onderzoeksartikel dat de wanpraktijken van één van China’s grootste farmaceutische bedrijven aantoonde. In beide gevallen werd de blockchaintechnologie gebruikt als laatste redmiddel om te ontsnappen aan de censuur van de overheid en ervoor te zorgen dat specifieke informatie op grote schaal kon worden verspreid.

De Chinese regering is duidelijk geen fan van dat hun burgers de mogelijkheid hebben om dit te doen, dus vechten ze terug. 10 januari heeft de Cyberspace Administration of China (CAC) nieuwe regels uitgebracht met de titel “Regulation for Managing Blockchain Information Services”.

Dit is opmerkelijk om een paar redenen:

  1. De Cyberspace Administration of China is in wezen de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het censureren en controleren van internet in China. Zij waren in het verleden ook al betrokken bij het opstellen van nieuwe censuurregels, het opvragen van bepaalde diensten om specifieke inhoud te verwijderen en het verstrekken van richtlijnen aan Chinese mediabedrijven over wat en hoe ze bepaalde nieuwsberichten in de media moeten brengen.
  2. De regels die op 10 januari werden vrijgegeven, vereisen dat elke website of mobiele app die direct of indirect te maken heeft met blockchaintechnologie, hun namen, domeinen en serveradressen binnen de eerste 20 dagen na 15 februari (de dagregels gaan in werking) bij de CAC registreert. Ze vragen dat elk bedrijf de overheid toegang verleent tot opgeslagen data, maar ook dat ze hun gebruikersbestanden ter beschikking stellen door het verzamelen van identiteitskaarten of mobiele nummers.
  3. Elk blockchainbedrijf zal ook onderworpen zijn aan de monitoring en handhaving van alle censuurregels die door de Chinese overheid worden opgelegd. Als een bedrijf dit niet doet, kan het worden beboet of strafrechtelijk worden vervolgd.

De bedoeling van deze regels is om de anonimiteit uit de blockchains te verdrijven en de controle voor de Chinese communistische partij te vergroten. Eerlijk, het zou ons niet verbazen als de leiders van één van de meest gecensureerde landen ter wereld wil doorgaan met hun censurering.

Maar het feit dat de regering hun volk wil censureren, betekent niet dat ze succesvol zullen worden. Elke blockchain van een gecentraliseerde entiteit in China zal het moeilijk hebben om deze nieuwe regelgeving te omzeilen, maar gedecentraliseerde publieke blockchains als Bitcoin en Ethereum zouden immuun moeten zijn hiervoor. In dergelijke situaties heeft de CCP geen gecentraliseerde entiteit of individuele leider die de zaak kan stopzetten, bestraffen, opsluiten of doden. Zij worden eenvoudigweg verslagen door decentralisering.

De gevolgen hiervan

Sommigen hebben het al over de negatieve gevolgen van deze regelgeving, maar dit kan ook wel eens anders uitdraaien. Het kan ook zijn dat de Chinese regering per ongeluk de blockchain en crypto-industrie helpt. Door de anonimiteit en de voordelen van de technologie te bestrijden, vergroten ze het bewustzijn van de chinese burgers, terwijl ze ook duidelijk de waardepropositie verwoorden. Er zijn genoeg mensen in China die hierdoor hun dagelijkse activiteiten niet zullen veranderen, maar een deel van de bevolking zal waarschijnlijk massaal naar de censuurresistente publieke blockchains migreren.

Mensen vinden het niet leuk om te horen wat ze moeten doen. Ze haten het nog meer als ze het gevoel krijgen dat hun regering iets doet wat de bevolking pijn doet, en hierdoor de machthebbers helpt. Net als bij het vorige verbod op alcohol in de VS, zal deze stap van de Chinese regering waarschijnlijk leiden tot een toename van de adoptie.

Terwijl we toekijken hoe de situatie zich ontwikkelt, mogen we niet vergeten dat dit de reden is waarvoor we hier zijn. Er zijn maar weinig momenten in de geschiedenis waarbij een stukje technologie de manier van leven voor een groot percentage van de wereldbevolking aanzienlijk kan veranderen – gelukkig heeft een blockchain die mogelijkheid.

Of het nu gaat om geld of informatie, ieder mens verdient het om te leven in een wereld zonder censuur en onderdrukking.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment