De top 11-20 coins van de markt, kort en bondig!

Om de andere dag kom je wel eens vrienden en kennissen tegen en duikt het onderwerp “blockchain, crypto, Bitcoin, Ether, etc.” steevast op. De hype rond Bitcoin prijsschommelingen en nieuwe crypto miljonairs kunnen makkelijk de aandacht wegtrekken van de brede vertakkingen van de technologie.

Veranderingen waarvan iedereen op de hoogte wil blijven en verantwoordelijkheid in wil nemen voor hun financiële toekomst. Als je werkt in design, techniek of financiën, moet je deze zaken kennen als je serieus genomen wilt worden en je over tien jaar een succesvolle carrière wil hebben.

In dit artikel gaan we verder met het 2de deel van de “Kort en bondige uitleg van de top 100 cryptocurrencies”.

TRON (TRX)

Tron is een gedecentraliseerd entertainment- en content-sharingplatform dat gebruik maakt van blockchain en peer-to-peer-technologie (P2P).

Tronix is de basiseenheid van de accounts in Tron’s blockchain. Het is de valuta die de makers betaalt voor hun inhoud, en wordt vaak aangeduid als het tickersymbool, ‘TRX’.

Onze mening: Er is veel concurrentie in dit marktsegment, maar Tron is de meest populaire. De huidige waardering is te hoog ten opzichte van de ontwikkelingsfase.

IOTA (MIOTA)

IOTA is een open-source gedistribueerd grootboek dat zich concentreert op machine-economie, met de focus op microbetalingen tussen apparaten. IOTA is uniek omdat het geen blockchain gebruikt zoals de meeste cryptocurrencies.

IOTA maakt gebruik van de Tangle, ook wel Direct Acyclisch Graph ofwel “DAG” genoemd. Eén van de belangrijkste punten is dat er geen transactiekosten worden aangerekend, waardoor dit perfect is voor machine-tot-machine betalingen.

Onze mening: De IOTA is zeer uniek, heeft geweldige partnerschappen en een veelbelovende toekomst als de ontwikkeling goed verloopt. Een zeer solide keuze uit deze lijst.

Dash (DASH)

Dash is een peer-to-peer digitale valuta die is gecreëerd op basis van Satoshi Nakamoto’s werk Bitcoin in januari 2014 onder de oorspronkelijke naam XCoin. Later werd het opnieuw gebrandmerkt naar Darkcoin en vervolgens naar Dash in 2015. Het introduceert een aantal verbeteringen ten opzichte van Bitcoin.

Verbeteringen zijn onder andere masternodes die de holding stimuleren, privacy, lagere tarieven en snellere (bijna directe) transacties.

Onze mening: Wij zien weinig aantrekkingskracht in Dash maar dat is ieder zijn gevoel uiteraard. Het biedt niet genoeg verbeteringen ten opzichte van Bitcoin en voor anonieme transacties is Monero beter.

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic is een variant van ethereum (ETH). Net als Ethereum is het een open-source, publiek, blockchain-based gedistribueerd computing platform en een besturingssysteem met smart contract functionaliteit.

In tegenstelling tot Ethereum gebruikt Ethereum Classic niet veel dapps of ICO’s op het platform, waardoor de waardering op dit moment veel lager is.

Onze mening: Wij vinden Ethereum een betere optie, omdat Ethereum ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Ook het feit dat ETC wordt ontwikkeld door Cardano-ontwikkelaars betekent dat het altijd een ‘project met de tweede prioriteit’ zal blijven.

NEO (NEO)

NEO (vroeger AntShares), wordt ook wel de “Chinese Ethereum” genoemd. NEO probeert net als Ethereum blockchain naar de massa te brengen via smart-contract-ontwikkelingsplatforms.

NEO biedt een aantal technologische voordelen ten opzichte van Ethereum, waaronder het gebruik van verschillende programmeertalen, verschillende consensusmechanismen en GAS-generatie die holding aanmoedigt.

Onze mening: NEO is één van de veiligere keuzes van de blockchain, de waarde is in onze opinie vrij laag in vergelijking met projecten zoals Cardano, EOS of ETC. Het feit dat NEO holding beloont door GAS te genereren, is ook een positief punt.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin is een cryptoccurrency gelanceerd door de grootste cryptocurrency exchange ter wereld: Binance. Het doel van de BNB is om de exchange te ondersteunen.

Onze mening: Lijkt als één van de beste exchange gerelateerde coins en één van de veiligste alts in de bear markt. Hou er rekening mee dat de tariefverlaging in de toekomst lager zal zijn.

Nem (XEM)

NEM is een smart asset platform dat gebouwd is voor prestaties en zeer hoge aanpasbaarheid. Het stelt gebruikers in staat om de NEM-blockchain aan te passen naar hun behoeften.

Onze mening: Het is zeker een solide optie voor mensen die op zoek zijn naar stabielere investeringen, maar wij denken dat platforms als Dragonchain of Stratis meer potentieel hebben in termen van groei. Ethereum en NEO zijn daarentegen verder in ontwikkeling.

VeChain (VET)

VeChain is een openbaar blockchain platform en is een wereldwijde onderneming dat tot doel heeft om blockchain technologie te verbinden met de echte wereld door middel van  een smart chip, die wordt gebruikt om items te volgen gedurende hun levenscyclus.

VeChain heeft verschillende belangrijke partnerships met bedrijven uit verschillende industrieën, waaronder luxegoederen, landbouw, logistiek en food/medicatie.

Onze mening: Vechain is onze grootste holding en hoop – ze lijken het tot nu toe heel goed te doen. De partnerschappen zijn het sterkste punt.

Tezos (XTD)

Tezos probeert een zelfbesturend blockchain platform te creëren met smart contracts. Het lijkt in veel opzichten op Ethereum, maar bevat een aantal theoretische verbeteringen.

Onze mening: Tezos beweert één van de weinige aankomende ‘next gen’ blockchains te zijn, vergelijkbaar met EOS of Cardano, maar wij vinden dat de huidige waardering te veel op hype is gebaseerd. De achtergrond van het project is ook niet om over naar huis te schrijven.

Zcash (ZEC)

Zcash is een gedecentraliseerde en open-source cryptocurrency die privacy en selectieve transparantie van transacties biedt. Eigenlijk hetzelfde als Bitcoin maar met privacy optie via een zogenaamde zk-SNARK.

Onze mening: Zcash heeft wat kwaliteiten, maar wij denken dat Monero meer biedt omdat anonimiteit met Zcash geen optie is.

 

What's your reaction?

Leave a comment