Dagelijkse crypto-update 7 maart

De top tien cryptocurrencies verhandelde vandaag voornamelijk hoger, Litecoin (LTC) en Binance Coin (BNB) handhaafde weer een stevige leidersrol op de markt .

Crypto Markt Update

Ethereum (ETH) heeft vandaag weinig prijs-beweging laten zien en werd het laatst op $138.00 verhandeld, een daling van slechts 0,4% ten opzichte van de vorige dag. ETH heeft nog altijd te maken met een sterke weerstand in de buurt van de $140,00, die het hoogtepunt van dinsdag weerspiegeld. De belangrijkste support is gevestigd rond de 130.00 dollar.

EOS (EOS), het Enterprise Operating System, steeg met 1% tot $3,79. De cryptocurrency heeft ruwweg 17% van zijn meest recente laagtepunt van maandag teruggewonnen en komt in de buurt van een bekend gebied tussen de $3.80 en $4.60. EOS wist vorige maand in deze range te komen maar dat was van korte duur.

De prijs van Litecoin keerde op donderdag terug boven de $56.00, met een winst van 2,2%. Als Litecoin $60 bereikt, dan is de prijs sinds het begin van het jaar verdubbeld. De plotselinge doorbraak van de coin kan worden toegeschreven als gevolg van een grote adoptiedrang van de open-sourcegemeenschap, zoals de onlangs aangekondigde partnerschappen met UFC en K-Pop.

Bitcoin cash (BCH) zag een bescheiden daling van 0,3% tot 132,29 dollar. BCH is meer dan 7% boven zijn laagtepunt van maandag en heeft de afgelopen maand 15% gewonnen.

De totale waarde van alle cryptocurrencies steeg terug boven de 133 miljard dollar op donderdag, volgens CoinMarketCap. Bij de laatste check werd de marktkapitalisatie gewaardeerd op 133,2 miljard dollar, met dagelijkse handelsvolumes die ongeveer 30 miljard dollar overstijgen.

Onze top 6 voor vandaag

Twitter CEO Jack Dorsey geeft toe dat hij $10000 per week besteed aan Bitcoin

Tijdens een podcast heeft Dorsey gesproken over zijn ervaringen met Bitcoin en welke paralellen hij ziet tussen Bitcoin en Twitter. Hij heeft het ook gehad over “Stacking Sat Saturday”, een trend waarbij gebruikers elke week $25 aan Bitcoin kopen. Dorsey zei dat hij wou meedoen maar dat hij zijn weekelijkse limiet had bereikt op CashApp. Dorsey staat al langer bekend als een groot voorstaander voor Bitcoin.

 

 

Lees meer >>

Amerikaanse startup introduceert nieuwe crypto harware wallet chip voor GSMs

De Amerikaanse startup VaultTel heeft gisteren hun nieuwe hardware cryptocurrency wallet bekend gemaakt, deze is klein genoeg om in mobiele telefoons verwerkt te worden. De wallet komt samen met een app en zal eerst in de VS vrijgegeven worden, kort daarna zal deze ook in Europa beschikbaar zijn. Volgens de firma is de wallet enkel toegankelijk op het betreffende apparaat en vanop een specifieke geografische locatie.

 

 

Lees meer >>

Bitcoin investeerders onderhevig aan controle door Canadese Federal Tax Agency

Meerdere bronnen hebben bevestigd dat de Canada Revenue Agency (CRA) hun focus heeft gelegd op Canadese cryptocurrency investeerders. De onderzochtte mensen moesten ook een vragenlijst invullen over hun crypto-gerelateerde activiteiten van de afgelopen jaren.

 

 

Lees meer >>

Opera lanceert nieuwe iOS Cryptocurrency wallet

Na de succesvolle lancering van hun Android Cryptocurrency wallet kondigt Opera een gelijkaardig product aan voor iOS apparaten. Het officiele blog van het bedrijf nodigt gebruikers uit om de wallet te testen. Net als de Android versie zal de Opera Cryptocurrency wallet ingebouwd komen in de Opera Touch
browser.

 

 

Lees meer >>

Ripple CEO Brad Garlinghouse op JPM Coin: Andere banken zullen het niet gebruiken

Brad Garlinghouse, de CEO van de blockchain startup Ripple heeft afgelopen woensdag JPMorgan Chase geprezen voor hun nieuwe eigen stablecoin, waarna hij het product snel afbrak. Zijn argument is dat de  kans op adoptie door andere banken klein is aangezien ze de bruikbaarheid van deze coin niet zullen inzien.
Jammer maar helaas, JPMorgan.

 

 

Lees meer >>

Franse financiële commissie: Verban anonieme cryptocurrencies

In een verslag van de Franse financiële comissie is te lezen dat ze cryptocurrencies zoals Monero, Zcash, Pivx,… willen verbannen. De voorzitter van de comissie Éric Woerth stelt voor om coins met zo een consensus model te verbannen. Dit geldt echter voor zowat elke cryptocurrency coin op de markt,
het is dus onwaarschijnlijk dat dit plan effectief uitgevoerd zal worden. Gelukkig hebben deze suggesties nog een lange weg te gaan voor ze worden goed gekeurd, de comissie heeft dus genoeg tijd om bij ‘zinnen’ te komen.

 

 

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

What's your reaction?

Leave a comment