De vierjarige cyclus van Bitcoin is begonnen, wat je kan verwachten!

Bitcoin (BTC) bevindt zich in de vierde maand van een nieuwe cyclus met een looptijd van vier jaar, die de weg zou kunnen vrijmaken voor een nieuwe bull-markt die qua intensiteit en duur kan concurreren met de vorige. Als de geschiedenis een indicatie is, dan mogen langetermijnbeleggers grootse ontwikkelingen verwachten, maar alleen als ze bereid zijn om de komende drie tot vier jaar te wachten.

Dominante markttrend

Bitcoin’s laagste punt in december betekende het einde van de vorige vierjarige cyclus, volgens cryptohandelaar Bob Loukas, die het nieuwe denkpatroon bevestigde in een YouTube-video die eerder deze maand werd geüpload. Loukas speculeerde over het einde van de vorige cyclus in een video van 14 januari, maar wachtte nog steeds op bevestiging of de Bitcoin-prijs daadwerkelijk zijn bodem had bereikt. Nu de bodem is geïndexeerd, zou de nieuwe vierjarige cyclus in januari al van start zijn gegaan.

Zoals Loukas opmerkt, is de vierjarige cyclus de overheersende markttrend bij de meeste asset classes en beïnvloedt deze de korte- en langetermijn trends. De vorige cyclus van vier jaar, die in december eindigde, werd gekenmerkt door een opwaartse trend van 153 weken, gevolgd door een

52 weken durende bear-markt, met een totaal van 205 weken. Dat is maar drie weken te weinig voor een volledige vier jaar.

Hoewel het niet gemakkelijk is om de toekomst van Bitcoin te voorspellen, kunnen we er relatief zeker van zijn dat het dieptepunt van december het einde van de vorige cyclus was. De reden hiervoor is dat er te veel separatie is in termen van tijd en prijsactie om de huidige beweging allesbehalve het begin van een nieuwe cyclus te noemen.

Wat te verwachten van de nieuwe cyclus

Aangezien het nieuwe marktmodel blijft evolueren, heeft Loukas gesuggereerd dat de “sky the limit is” voor de bitcoin-prijs in de komende vier jaar. Dit houdt in dat een nieuwe recordhoogte quasi een zekerheid is. Investeerders moeten dit niet opvatten als een lineaire accumulatie. Bitcoin zal waarschijnlijk lange periodes van consolidatie zien, gevolgd door sterke omkeringen die kunnen leiden tot het door elkaar schudden van overgefinancierde leverage posities en degenen die de markt zijn ingestapt door een fomo gevoel. Degenen die geduld hebben, namelijk beleggers met een drie- tot vierjarige termijn, zullen aanzienlijk beloond worden tijdens de volgende bull-market.

Op basis daarvan zal Bitcoin een sterke weerstand krijgen in de buurt van het $6.000 niveau, dit is psychologisch gezien een belangrijk niveau dat ook overeenstemt met de gemiddelde miningkosten vóórdat de plotselinge marktcrash van afgelopen november zich voordeed.

Gezien het long-term perspectief van Bitcoin is het op dit moment geen slecht idee om cost-averaging toe te passen. Gebaseerd op Louka’s analyse, kunnen investeerders nog steeds Bitcoin kopen op een lager niveau dan dat we momenteel zien, aangezien de bovengenoemde shakeout zich ergens in de toekomst zal voordoen. Ongeacht voor welke strategie u ook kiest, leningen aangaan of Bitcoin op margin kopen is geen goed idee. Mensen die assets kopen met geld dat ze zich niet kunnen veroorloven om deze te verliezen, hebben de neiging om in paniek te geraken bij scherpe koerscorrecties.

BTC/USD op dit moment

Bitcoin wordt op dit moment in de buurt van het $5.080 niveau verhandelt, op Bitfinex ligt de prijs hoger rond de $5.112. De sterke terugval van donderdag heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin van de overbought niveaus werd geduwd, het hoogste niveau sinds de bull-markt.

Bitcoin heeft nog steeds een goede support in de buurt van het $5.000-niveau. De koersactie is sinds begin vorige week afgenomen, hoewel de onderliggende trend nog steeds bullish is. Lees hier meer over de technische niveaus van Bitcoin.

Het Bitcoin-aandeel in de totale cryptomarkt is gestegen tot 52%, dit is een weerspiegeling van de te grote daling van de altcoin- en tokenwaarden in de laatste 72 uur.

Onderzoek van OnChainFX, dat probeert de reële handelsvolumes via Bitwise te berekenen, zegt dat de dagelijkse omzet in Bitcoin sinds maart met 25% is toegenomen.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment