De weinige opties die we hebben bij het investeren in crypto-exchanges!

Maandenlang heb ik gezocht naar een manier om te investeren in cryptocurrency exchange. De manier waarop ze zijn gepositioneerd zorgt voor een minder “risicovolle” winst, zelfs als de cryptocurrencies teruggaan naar een bullmarkt. Zij innen fees op weg naar boven en naar beneden, wat een stuk minder riskant is waardoor er een goede hedge ontstaat tegen een nieuwe crash van de cryptocurrencies.

Het probleem is dat er om vele redenen (regelgeving, kapitaalvereisten, locatie) niet veel goede opties zijn om te investeren in cryptocurrency exchanges.

De risico's beoordelen

Eerlijk gezegd, het grootste risico dat ik zie bij het investeren in een cryptocurrency exchange is dat het wordt gehackt. We hebben dit de afgelopen jaren zien gebeuren (Mt. Gox) en zelfs dit jaar nog een aantal (Cryptopia en Binance). Dit verklaart nog niet eens het fiduciaire wanbeheer dat zich heeft voorgedaan met QuadrigaCX en Bitfinex.

Ik zeg dus niet dat investeren in cryptocurrency exchanges risicoloos is, het is gewoon volgens een ander profiel. Het risico zit eerder in de bedrijfsvoering dan in de geldstroom van instellingen en hoe het macro-economische klimaat er uitziet.

Eén ding waar ik nieuwsgierig naar ben, is of er een grotere of kleinere kans is dat een exchange gehackt wordt als deze al gehackt is. Binance is bijvoorbeeld onlangs gehackt, maar zal overleven vanwege de oorlogskas die ze bij de hand houden om klanten in deze situatie te vergoeden. Maakt dat hen nu veiliger?

Ik zie hier twee kanten aan. Ofwel het feit dat ze gehackt zijn zal meer hackers aantrekken, ofwel worden ze nog waakzamer en leren ze van hun lessen. Het is moeilijk om echt te beoordelen en het is niet zo dat we een heleboel investeringsmogelijkheden hebben, maar het is wel een vraag die ik de moeite waard vind om te stellen.

Binance en Kraken

Binance is uniek omdat we daadwerkelijk in de exchange kunnen investeren door het kopen van hun eigen coin, BNB. Het goede nieuws is dat Binance in de voorhoede lijkt te zijn van een heleboel technologische en cryptocurrency trends binnen de sector. Zelfs met de manier waarop ze met de hack zijn omgegaan, leek het alsof ze geleerd hebben van fouten die bij andere exchanges zijn gemaakt en dat ze er nog lang zullen zijn.

De BNB coin is gebonden aan de trading fees die ze verdienen en zal natuurlijk stijgen als de vraag zou toenemen om op de exchange te traden. Dit maakt hen een zeer aantrekkelijke investering. Het zou wel mooi zijn als er meer beurzen zouden zijn waar we exposure op zouden kunnen krijgen.

Eén van zulke exchanges is Kraken, een grote Canadese exchange die momenteel met een aandelenverkoop bezig is. De verkoop is alleen beschikbaar voor gescreende beleggers en vindt plaats via het platform BnkToTheFuture op de Kaaimaneilanden.

Kraken biedt elke Kraken-gebruiker die een minimale aankoop van $1.000 doet, de mogelijkheid om in hen te investeren en om in een paar dagen tijd ongeveer 65% van zijn financieringsdoel van $10 miljoen te halen. In recent nieuws kondigen ze aan dat ze 250 van hun 800 medewerkers in Bitcoin betaalden. Dit was een reactie op Peter Schiff, een beroemde Bitcoin gold bull, die zei dat niemand er ooit mee zou instemmen om betaald te worden in Bitcoin. Kraken verklaarde ook op hilarische wijze dat een werknemer van hen die Bitcoin in 2012 als salaris accepteerde, in 2013 met pensioen ging.

Dit zegt meer over de cultuur van Kraken en de wijdverspreide adoptie van Bitcoin dan over de vraag of we in Kraken moeten investeren. Ook als je niet in Kraken investeert, kan het de moeite waard zijn om op BnkToTheFuture rond te kijken voor meer goede deals die uit het zicht zijn.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment