Delphi Digital brengt een nieuw ‘Bitcoin Outlook Report’ uit, dit is wat je erover moet weten!

Zoals velen van jullie weten is Delphi Digital één van de beste onafhankelijke research bedrijven als het gaat om Bitcoin en de crypto-industrie. Ze publiceerden onlangs een 28 pagina’s tellend verslag over Bitcoin, de toekomstperspectieven en wat de recente prijsbewegingen heeft gestuurd.

U moet het rapport zeker eens lezen, het is zeker de moeite waard.

Als u geen tijd heeft om het te lezen, dan zijn hier enkele van de highlights die wij het meest interessant vonden:

  • Het Bitcoin volume was in Q1 traag, versnelde in Q2, en bereikte eind juni zijn hoogtepunt. Dit werd gevolgd door een diepe terugval die merkbaar was in de volumes, tot het laatste herstel van de afgelopen weken.
  • De incrementele dollar die in de ruimte kwam, was nu minder belastend voor de detailhandel dan de afgelopen jaren, door een gebrek aan noemenswaardige groei van de indicatoren zoals de belangstelling van de consument (google search trends, aanzienlijke groei van de nieuwe accounts op de beurzen, enz.). Terwijl er meer institutioneel geld binnenkwam (wat niet betekent dat er aanzienlijke investeringen zijn gedaan, in vergelijking met de vorige keren), met Bitcoin die waarschijnlijk een groot deel van hun liquide allocatie vormt op basis van vele factoren, waaronder beleggingsmandaten, custody-oplossingen, duidelijkheid in de regelgeving en een beter te interpreteren beleggingsverhaal.
  • De prijs heeft eind juni een piek bereikt in het ‘daily volume’, dat sinds begin 2018 niet meer is gezien. De consensus werd overweldigend bullish wanneer Bitcoin in het begin van juli en augustus de hoogtepunten van juni bijna opnieuw testte. Bij elke test werden er steeds lagere pieken bereikt, met steeds weer een aanzienlijke volumedaling. Tegelijkertijd bleef de dominantie toenemen. Verwachtingen dat Bitcoin waarschijnlijk eerst een rally zou moeten doormaken voordat het kapitaal zich naar andere assets zou verplaatsen, gecombineerd met de structurele tegenwind van Binance die de deuren sloot voor klanten uit de Verenigde Staten, verminderde de investeringszaak voor de altcoins nog meer.   
  • De valutastromen, in beide richtingen, bleven afnemen naarmate de prijzen daalden, en in oktober was er sinds maart nauwelijks nog sprake van een valutastroom. De weergegeven waarde voor oktober is gebaseerd op de hypothese dat de bestaande run rate flows voor de rest van de maand aanhouden. De laatste keer dat de uitstroom sneller verliep dan de instroom was in april, toen de prijzen eindelijk weer begonnen te stijgen. Vanaf toen hebben we een gestage netto-instroom naar de exchanges gezien, zoals blijkt uit de groei van de totale Bitcoin-instroom op de exchanges, zoals weergegeven in onderstaande grafiek.
  • De verkoopperiodes van begin en eind juni, en eind september, heeft er duidelijk tot geleid dat er veel munten van eigenaar zijn gewisseld, maar geen van de munten werd vroeger gedurende langere tijd vastgehouden, zo blijkt uit de ouderdom van de coins. Aan de andere kant heeft u een grote piek voor zowel de gemiddelde leeftijd van de coins die verplaatst zijn als de hoeveelheid coins die op 29 juli zijn verplaatst. Door een cross reference van UTXO data kunnen we zien dat het een individu was die 3-5 jaar lang vasthield. Het bleek een “whale” te zijn, die drie transacties ter waarde van 47k Bitcoin van de ene naar de andere wallet verrichtte.

Ik vond deze grafiek ook erg interessant (wij hebben nog nooit iemand dit zien doen).

Zoals ik al zei, raad ik u ten zeerste aan het hele verslag te lezen als u een beter idee wilt krijgen van wat er met Bitcoin aan de hand is en de volatiliteit die we dit jaar hebben gezien.

Lees het verslag hier.

What's your reaction?

Leave a comment