Denk aan de privacy van al uw data!

Op dit moment bevinden we ons zeker in een mindere periode wat betreft de cryptowereld, maar dat wil niet zeggen dat u uw waakzaamheid op het gebied van privacy moet laten verwateren. Recentelijk hebben wij vernomen dat er een heleboel dark web services opgerold zijn. Met dit soort zaken heb ik geen probleem, maar dat wil niet zeggen dat wij geen recht hebben op privacy.

Je hoeft de overheid niet te zien als een vijand, maar het is altijd beter om veilig te spelen en uit te vinden hoe je je privacy kunt waarborgen. Zelfs als dit niet uw topprioriteit is, is het goed om ook rekening te houden met de personen met wie u zaken doet. Jaloezie doet soms wel iets met de mensen.

Cash is koning

De eerste regel om uw privacy te beschermen is om altijd cash te gebruiken, om in en uit Bitcoin te stappen. Zodra u gebruik maakt van een exchange of organisatie die gebruik maakt van KYC (Know Your Client) of AML (Anti-Money Laundering) voorschriften, verdwijnt uw privacy quasi volledig. Om nog maar te zwijgen over het feit dat deze regels een enorme verstoring zijn.

Er is geen bewijs dat deze voorschriften ooit terrorisme of witwaspraktijken hebben voorkomen, en de personen die ze het meest schaden zijn de gewone burgers die tijd en geld verliezen wanneer ze zich aan deze voorschriften moeten houden. Het is weinig waarschijnlijk dat de enorme bedragen die niet-criminelen hebben moeten betalen voor het opstellen van een papieren dossier, de feitelijke criminaliteit niet hebben voorkomen.

Het is zeldzaam om een exchange te vinden die de KYC- en AML-reglementering niet volgt, want om hun voortbestaan op lange termijn te verzekeren, moeten ze samenwerken met de overheidsorganen. Er zijn verschillende gedecentraliseerde exchanges die hier beter in zijn, maar deze zijn wel voortdurend onderhevig aan veranderingen en wij raden je aan om er zelf onderzoek naar te doen.

Andere preventieve maatregelen

Als u de basisregel van privacy schendt, moet u een manier vinden om uw coins te anonimiseren met behulp van een coin shuffling service** . Nogmaals, dit vereist onderzoek om te achterhalen welke service volgens u betrouwbaar is.

Een andere belangrijke factor is het voorkomen dat je bitcoinadressen opnieuw gebruikt, omdat het een “locatie” geeft die het gemakkelijk maakt om je betalingen te identificeren en te volgen. Dit compromis gaat niet alleen ten koste van u en uw andere rekeningen, maar het de-anonimiseert ook degenen met wie u zaken hebt gedaan!

Gebruik ten slotte TOR of een VPN-netwerk dat anonimiteit ingebouwd heeft. Dit is een goede manier van werken, niet alleen voor cryptocurrencies, maar ook voor het beschermen van identificerende informatie en creditcards.

**Coin Shuffling – Is een privacy functie die gebruikers de mogelijkheid biedt om hun fondsen snel en efficiënt te mixen met de fondsen van andere gebruikers door een willekeurige mapping te maken van bestaande gebruikersaccounts en nieuwe ontvangersaccounts die door gebruikers zijn voorzien.

Een evenwichtige conclusie

Sommigen denken misschien dat dit artikel een beetje paranoïde is en te ver gaat, maar je hoeft het niet met ons eens te zijn. Je hoeft zeker geen rare combinatie van crypto-anarchist en libertariër te worden om dit te onderschrijven. In het algemeen gaat het er bij privacy om dat je voorkomt dat andere mensen of organisaties zich met je leven gaan bemoeien.

Veel van deze voorschriften die we hebben besproken, hebben tot gevolg dat een tussenpersoon een korting krijgt of dat banken zich bemoeien met de geldstroom. Denk maar eens na over hoeveel voorschriften of problemen je hebt gehad toen je Bitcoin probeerde te kopen, en stel je voor dat je een klein bedrijfje bent of dat je geld naar je eigen land stuurt. Je pleegt geen misdaad, maar uiteindelijk betaal je ongetwijfeld buitenproportionele kosten.

 

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment