Deze week zijn er vier belangrijke ontwikkelingen in crypto die suggereren dat de bullmarkt nog maar net van start is gegaan.

De markt voor cryptomunten is dit jaar 89% gestegen, maar de rally kan net begonnen zijn als consumenten, kleinhandel en instellingen betrokken raken bij digitale activa. De ontwikkelingen van deze week wijzen volledig in de richting van een grotere invoering van crypto onder de spelers die er het meest toe doen.

Bakkt test Bitcoin Futures

Het langverwachte handelsplatform Bakkt zal eindelijk live gaan in juli, meer dan zeven maanden na de geplande lanceerdatum. In een blog post die op maandag werd gepubliceerd, zei CEO Kelly Loeffler dat de markt voor physically-settled Bitcoin futures beschikbaar zal zijn om vanaf juli te testen. De futures contacts werden ontwikkeld in samenwerking met ICE Futures U.S. en ICE Clear US, en onder direct toezicht van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Loeffler zei:

“Samen met onze exchange- en clearing partners bij ICE zullen we de komende weken met onze klanten samenwerken om ons voor te bereiden op het testen van de user acceptance testing (UAT) voor futures en custody, die naar verwachting in juli van start zal gaan. We zullen meer details geven in de komende berichten, maar we verwachten UAT te gebruiken om ervoor te zorgen dat klanten de tijd hebben om aan boord te komen en het trading and custody model kunnen testen”.

Bakkt is een veel groter initiatief dat zich uitstrekt over het institutionele investeringen, custody services en betalingen. Het heeft meer dan $740 miljoen aan private financiering aangetrokken, ondanks het feit dat het nog geen enkele klant heeft.

Starbucks en Whole Foods accepteren cryptobetalingen

De inspanningen om cryptovaluta naar de reguliere handel te brengen, hebben deze week een grote sprong gemaakt nadat Forbes had gemeld dat verschillende grote winkelketens zullen beginnen met het accepteren van bitcoinbetalingen.

Hooggeplaatste retailers zoals Starbucks, Amazone-owned Whole Foods, Nordstrom en Crate and Barrel hebben hun krachten gebundeld met de door Winklevoss gesteunde Gemini exchange en Flexa (een start-up van de betaling) om te starten met het accepteren van cryptobetalingen via de mobiele telefoon.

De betalingsservice werkt met behulp van piggy-backing via de digitale scanners die veel grote retailers gebruiken om betalingen via de mobiele telefoon te accepteren van hun apps en digitale wallets, zoals Apple Pay.

Flexa kon retailers overtuigen om zich bij het initiatief aan te sluiten door hen een eenvoudige manier te laten zien om hun scanners zo te configureren dat ze betalingen van Spedn, de crypto-app, kunnen herkennen. De winkelkassier hoeft niet eens te weten dat de klant in crypto betaald heeft; de klant scant eenvoudigweg zijn telefoon en de handelaar ontvangt direct de betaling.

Microsoft bouwt op de blockchain van Bitcoin

Amerikaanse softwaregigant Microsoft kondigde maandag aan dat het een gedecentraliseerd identiteitsnetwerk (DID) aan het ontwikkelen is bovenop de blockchain van Bitcoin en dat het nog een concrete toepassing biedt voor het grootste gedistribueerde grootboek.

Alex Simons van AZURE schreef op maandag:

“Vandaag kondigen we een eerste preview aan van een sidetree-based DID-netwerk, genaamd ION (Identity Overlay Network), dat boven op de blockchain van Bitcoin draait en dat gebaseerd is op een nieuwe set open standaarden die we hebben ontwikkeld in samenwerking met een groot deel van onze partners in de Decentralized Identity Foundation.”

Door gebruik te maken van blockchain-technologie is Microsoft in staat om de doorvoer van zijn DID-systemen te verbeteren om tienduizenden bewerkingen per seconde te realiseren.

DID is gebaseerd op de overtuiging van Microsoft dat elk individu een digitale identiteit nodig heeft die ze kunnen controleren. Het nieuwe initiatief is momenteel op zoek naar input van open-source ontwikkelaars voor de lancering van het mainnet later dit jaar.

Institutionele vraag neemt toe

Een bearmarkt van een jaar lang was niet genoeg om instituties af te schrikken. Zoals de Grayscale asset manager onlangs meldde, groeit de institutionele belangstelling voor cryptografie met de dag.

Vanaf 13 mei had de Bitcoin Trust (GBTC) van Grayscale de controle over 1,7 miljard dollar aan assets under management (AUM). De fondsen die andere cryptocvaluta bevatten, bedroegen ongeveer 100 miljoen dollar in AUM.

In de loop der jaren heeft Grayscale een stabiele stroom van kapitaal aangetrokken, met een overweldigende belangstelling voor het bitcoinfonds. Dit stelde trade.be in staat om in april te concluderen dat we misschien een nieuwe periode van Bitcoin maximalisme ingaan. Gezien de groeiende dominantie van Bitcoin, kan dat inderdaad het geval zijn.

In het eerste kwartaal van 2019 bedroegen de totale investeringen in Grayscale producten 42,7 miljoen dollar, met een gemiddelde wekelijkse investering van 3,3 miljoen dollar. Van dat totaal bracht de Bitcoin Trust 3,2 miljoen dollar binnen. Bijna driekwart (73%) van de investering kwam van hedgefondsen.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment