Diepgaande analyse van EOS en onze verwachtingen

Het EOS project beoogt de verwezenlijking van een gratis, bliksemsnelle en meer gebruiksvriendelijker variant van Ethereum. Het wordt beschouwd als een potentiële Ethereum vervanger. Ethereum is niet schaalbaar genoeg en vereist van iedereen om een bepaalde leerervaring te ondergaan. Bovendien is het niet gratis.

Concept

Het idee achter EOS is om de beste eigenschappen en beloftes van de verschillende smart contracttechnologieën die er zijn bij elkaar te brengen in een eenvoudig te gebruiken protocol, enorm schaalbaar dapplicatieplatform voor de dagelijkse gebruiker om de dreigende blockchain-economie te versterken.

Dat klinkt best verbazingwekkend, maar wat echt tot de verbeelding van het publiek spreekt, zijn de volgende beweringen:

 • Parallelle verwerking: het vermogen om dingen tegelijkertijd te doen, snellere transactie-snelheden en meer schaalbaarheid.
 • Een grondwet: een reeks regels waarover iedereen het eens is, deze zijn gekoppeld aan elk ontgonnen blok.
 • Zelfvoorziening en evolutie: het huidige model staat een inflatie van 5% toe, dit zal worden gebruikt om het netwerk verder te ontwikkelen.
 • Gedecentraliseerd besturingssysteem: EOS is vergelijkbaar met een gedecentraliseerd besturingssysteem, in de praktijk betekent dit dat ontwikkelaars applicaties op EOS kunnen bouwen. Het bezit van EOS-coins is een claim op de serverbronnen. Een ontwikkelaar moet EOS-munten hebben om de EOS-blockchain te kunnen gebruiken. Ontwikkelaars zullen de coins niet uitgeven om de serverbronnen te gebruiken, maar ze hoeven alleen maar te bewijzen dat ze deze in hun bezit hebben.
 • Ze zijn van plan om transactiekosten volledig te verwijderen.
 • Ze beweren de mogelijkheid te hebben om miljoenen transacties per seconde uit te voeren.

Het ontstaan

 • Dan Larimer is de “founder” van EOS. Hij nam deel aan het opzetten van de Bitshares en Steemit-projecten.
 • De geboorte van EOS is ontstaan in mei 2017, toen er sociale-media-accounts van EOS werden gemaakt.
 • Het project begon zich snel te ontwikkelen nadat Dan Larimer een bijzonder goede presentatie op de Consensus 2017 had gegeven.
 • Momenteel ontwikkelt het project zich in een zeer hoge snelheid door block.one een Cayman islands company.

Algemeen

Schaalbaarheid

Zelfs gebruikers van Ethereum ondervonden veel moeilijkheden, in een poging om het netwerk te gebruiken tijdens de piekinteresse van investeerders en speculanten.

Gebruikers fee’s

Tijdens ICO’s moesten beleggers duizenden US dollar aan vergoedingen betalen om op tijd te zijn voor de meest veelbelovende ICO’s.

Dapp-implementatiesnelheid

Momenteel moeten Dapps eenvoudiger te maken en te implementeren zijn op blockchains. Door de omgeving te creëren waar het gemakkelijk is om smart contracts te maken, moeten we altijd nadenken over de veiligheid van fondsen.

EOS wil bepaalde functies op zijn blockchain ondersteunen

 • Ondersteuning van miljoenen gebruikers.
 • Gratis gebruik.
 • Low latency (geen vertraging in de processen).
 • Sequentiële prestaties.
 • Parallelle prestaties.
 • Eenvoudige upgrades en herstel van bugs.

Het consensusalgoritme van EOS is een Gedelegeerd proof of work (DPOS)

 • Er worden doorlopend goedkeuringssystemen gebruikt om blokprocedures te selecteren.
 • Blokproducenten kunnen “blocks” produceren die evenredig zijn aan de totale stemmen die ze hebben ontvangen.
 • Blocks worden elke 3 seconden geproduceerd plus één producent is bevoegd om het op elk gewenst moment te doen.
 • Bij elke “ronde” worden 21 unieke blokproducenten gekozen. De top 20 wordt automatisch gekozen door totale goedkeuring, de laatste is gekozen op basis van het aantal stemmen.
 • Geselecteerde producenten worden geschud met een pseudo-willekeurig nummer afgeleid van de bloktijd.

5 interessante feiten die belangrijk zijn bij DPOS (delegated proof of stake)

 1. Bij het “forken”, schakelt het consensus automatisch over naar de langste keten.
 2. Transacties kunnen als bevestigd worden beschouwd met 99,9%, zekerheid na 1/5 seconden.
 3. Voor absolute veiligheid kan het knooppunt (node) ervoor kiezen om te wachten op bevestiging vanaf alle 15 knooppunten (nodes).
 4. Na 2 opeenvolgende gemiste blokken is er een kans van 95% dat een knooppunt (node) op een minority fork staat.
 5. Zelfs een transactie bevat een “hash” van de recente block-header om replay-aanvallen te voorkomen.

Accounts

EOS concentreert zich om accounts gebruiksvriendelijk en eenvoudig te maken. Dit zonder transactie-fee en de veiligheid primeert hierin.
 • Alle accounts kunnen worden verwezen door een uniek leesbare naam van 2-32 tekens.
 • Accounts moeten worden gefinancierd met een minimaal accountsaldo op het moment dat ze worden gemaakt om de kosten te dekken voor het opslaan van accountgegevens.
 • Applicatie-ontwikkelaars betalen de nominale kosten voor het aanmaken van een account om een ​​nieuwe gebruiker aan te melden.
 • Permission Management-systeem houdt in dat er wordt bepaald of een bericht op de juiste manier is geautoriseerd. De eenvoudigste vorm van machtigingsbeheer is controleren of een transactie de vereiste handtekeningen heeft, maar dit betekent dat vereiste handtekeningen al bekend zijn. Over het algemeen is de autoriteit gebonden aan individuen of groepen individuen en wordt er vaak gecompartimenteerd. De EOS.IO-software biedt een declaratief machtigingsbeheersysteem dat een fijnmazig beheer en een hoog niveau van controle geeft over wie wat kan doen en wanneer.
De Veiligheid hierin
 • Vertraagde transacties geven de eigenaar van de account de tijd om zijn wallet te herstellen en ongewenste transacties te annuleren.
 • Als sleutels worden gestolen, kan de accounteigenaar elke sleutel gebruiken na goedkeuring door de aangewezen accountherstelpartner om de controle over het account opnieuw in te stellen.

Bronnen die worden gebruikt door applicaties

 Deterministische parallelle uitvoering van applicaties
 • Parallelle verwerkingsmogelijkheden zorgen continue voor schaalbaarheid en betrouwbare hoge prestaties.
 • Blokprocedure organiseert de berichtafgifte in onafhankelijke threads zodat ze parallel kunnen worden geëvalueerd.
 • Wanneer een script een nieuw bericht genereert, wordt het niet onmiddellijk bezorgd. Het wordt gepland om in de volgende cyclus te worden afgeleverd.
 • Het kan niet onmiddellijk worden afgeleverd, omdat de ontvanger actief zijn eigen toestand in een andere thread kan wijzigen.

*Thread: de manier voor een programma om zichzelf te splitsen in een of meer taken, die tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd

Communicatie-latentie minimaliseren

Latentie is de tijd die een account nodig heeft om een ​​bericht naar een ander account te verzenden en om een ​​reactie te ontvangen

Bandbreedte en logboekopslag

Blockchain houdt een log bij van alle berichten en dit logboek wordt uiteindelijk opgeslagen en gedownload door alle volledige knooppunten (nodes).

Berekening en backlog

“Computerschuld”( computational debt) zijn berekeningen die moeten worden uitgevoerd om een bepaalde status te genereren in het berichtenlogboek. Als het logboek te groot wordt, is het noodzakelijk om momentopnamen te maken van de status van de blockchain.

Staat van de opslag

Staatsopslag is informatie die toegankelijk is vanuit applicatielogica. Het omvat zaken als orderboeken en account saldo’s.

 • Blockproducenten publiceren hun beschikbare capaciteit voor de bandbreedte, berekening en de staat van de blockchain.
 • Elke account mag een percentage van de beschikbare capaciteit gebruiken, proportioneel aan het aantal tokens dat je hebt in een 3-dagen staking contract.
 • Algoritme dat hier wordt gebruikt komt in de buurt met degene die wordt gebruikt bij Steemit.

Belangrijkste economische principes van EOS

Ontvanger betaalt: hoewel EOS het niet vereist dat gebruikers direct betalen.

Delegatie van capaciteit: eigenaar van de tokens kan onnodige capaciteit “verhuren”.

Afsplitsing van transactiekosten van tokenwaarde: de hoeveelheid beschikbare bandbreedte voor een toepassing is onafhankelijk van elke tokenprijs. EOS stelt producenten in staat het vermogen te verhogen en producentenfiches uit te reiken telkens wanneer ze een blok produceren.

Staatsopslagkosten: voor elke gebruikersaccount is een bepaalde hoeveelheid opslag vereist, dus moet elke account een minimum saldo handhaven.

Blokbeloningen: blokproducenten ontvangen ongeveer 5% van de jaarlijkse inflatie in tokens.

Governance proces

Governance is het proces waarbij mensen een consensus bereiken in subjectieve zaken die niet volledig kunnen worden vastgelegd door software algoritmes.

Macht komt voort uit de token-houders die die macht aan de blockproducenten delegeren. De blokproducenten krijgen een beperkte en gecontroleerde bevoegdheid:

Accounts blokkeren

Updates doen van defecte apps

Hardforks voorstellen

(15/21 producenten moesten accounts blokkeren en codes wijzigen)

Er zijn voorwaarden van serviceovereenkomsten of een bindend contract tussen gebruikers die het ondertekenen, ook wel een “grondwet” genoemd. De inhoud van deze grondwet definieert verplichtingen tussen de gebruikers die niet volledig door code kunnen worden afgedwongen.

EOS-opslag

 • EOS-opslag is een gedecentraliseerd bestandssysteem dat is ontworpen voor het permanent opslaan en hosten van bestanden die toegankelijk zijn voor elke browser.
 • Om een ​​bestand op te slaan, moet de gebruiker gewoon een aanbetaling doen
 • Blokproducenten zullen al deze gegevens hosten voor degenen die tokens op de blockchain houden.
 • Hetzelfde bestand heeft op elke computer dezelfde naam. De inhoud van het bestand kan niet worden gewijzigd zonder de naam te wijzigen.
 • 5% inflatie dekt microbetalingen voor opslag. De top 25 blockproducenten moeten beschikken over een hoge beschikbaarheid van bandbreedte.
 • Eos-opslag host alleen openbare gegevens. Gebruikers die privacy nodig hebben, moeten een coderingsalgoritme toepassen.

Ander interessante aspecten

 • Block.one zal geen openbaar blockchain-platform lanceren dat de EOS.io-software gebruikt. Iemand uit de gemeenschap moet het doen.
 • EOS-tokenverdeling op Ethereum-netwerk is gestart op 26 juni 2017 en eindigt 341 dagen later.
 • Aan het einde van de ontwikkelingsfase zal block.one de EOS.io-software vrijgeven onder de open source softwarelicentie.
 • Op 1 juni 2018 zal de EOS-token niet-overdraagbaar worden. 15% van de stemmen met EOS-tokens creëert een EOS-platform.

Pro’s

 • In het geval van succes zijn er veel voordelige eigenschappen die de EOS-blockchain bezit.
 • Team achter EOS (Block.one) en Dan Larimer hebben zeker de nodige ervaring.
 • Deze enorme hoeveelheid geld die ze verzameld door het EOS project kan worden gebruikt om Ethereum te evenaren.

Con’s

 • Daniel Larimer wordt bekritiseerd voor het leiden van blockchain-projecten en het verlaten ervan (steem en bitshares).
 • EOS wordt bekritiseerd voor een eenjarig ICO aanbod en voor het toewijzen van 10% tokens aan het team.
 • EOS heeft een enorme hoeveelheid geld verzameld die te veel is voor blockchain-projecten (+ 3 mln aan ETH)
 • Project belooft veel. Het probleem is of ze het daadwerkelijk zullen verwezenlijken in de toekomst.

Overzicht ontwikkelings-fase's

Mei 2017 – projectaankondiging

Juni 2017 – ICO heeft 3 mln ETH verzameld

Juni 2017 – EOS- listing van digitale exchanges

September 2017 – EOS DAWN 1.0 release

September 2017 – EOS testnet release

Novermber 2017 – EOS behaalde een hoofdsom van 1 miljard dollar

December 2017 – EOS DAWN 2.0 release

Januari 2018 – vorming van $ 50 mln EOS VC-fonds

Q1 2018 – EOS DAWN 3.0

Juni 2018 – Versie 1.0

TradeView

Wat kunnen we verder nog over EOS zeggen

Waarom EOS op lange termijn enorm zal zijn
 • 324% groei van EOS sinds de ICO.
 • EOS is de zesde grootste cryptocurrency ter wereld.
 • EOS heeft 1/5 handelsvolume op Ethereum.
 • EOS werd getroffen door de val van publieke belangstelling voor cryptocurrencies.

Wat we kunnen zeggen over de EOS-prijs

 • Meer dan 85% van de EOS-handel is geconcentreerd in Aziatische exchanges.
 • Koreaanse valuta domineert dan ook de EOS-handel, waardoor BTC, USD en ETH achterblijven.
 • We verwachten dat de Europese en Amerikaanse digitale exchanges later EOS zullen toevoegen en zo de liquiditeit zullen verbeteren.

Voornaamste EOS-handelsparen

37% EOS / KRW
24% EOS / BTC
20% EOS / USDT
9% EOS / ETH
9% EOS / USD
• 1% anderen

Redenen waarom wij denken dat EOS één van de beste langetermijninvesteringen is.

 Het heeft rechtstreeks een positieve invloed op de ETH-prijs
 • Aantal dagelijkse transacties.
 • Aantal bedrijven dat public chains gebruikt.
 • ETH-handelsvoume op digitale exchanges.
 • Aantal werkende en populaire DAPPS.

 

Absorptie van de asset waarde:

 • Goud en edele metalen.
 • Betalingssystemen zoals VISA.
 • Nationale valuta-kapitalisaties.
 • Financiële instrumenten en effecten.

Goud- $ 7,8 biljoen in kapitalisatie.

VISA $ 247 miljard Visa en $ 155 miljard mastercard.

Valuta’s – $ 20 biljoen Amerikaanse geldhoeveelheid.

Stock market – $ 18,5 biljoen op de Amerikaanse aandelenmarkt.

Mogelijke scenario's en onze berekeningen hiervan

Hoeveel winst kan je maken bij een lange-termijn investering op EOS, wanneer het een succesvol project zou zijn en ze de volgende ontwikkelingen/mijlpalen hebben bereikt.

Conclusie

De EOS.IO-software is ontwikkeld op basis van ervaring met beproefde concepten en vertegenwoordigt fundamentele verbeteringen in de blockchain-technologie. De software maakt deel uit van een holistische blauwdruk voor een wereldwijd schaalbare blockchain-maatschappij waarin gedecentraliseerde applicaties eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd en beheerd.

Community Benefit-toepassingen: gebruikers kunnen 3 applicaties kiezen (smart contract). Deze smart contracts ontvangen tokens van maximaal een geconfigureerd percentage van het tokenaanbod per jaar min de tokens die zijn betaald om producenten te blokkeren.

Score

Links

Website | Blog | Whitepaper |   |

What's your reaction?

Leave a comment