Dit is de grootste adoptiebeweging voor de crypto-industrie!

Eén van de grootste barrières die banken ervan weerhouden om Bitcoin en andere cryptocurrencies te gebruiken, is de onduidelijke richtlijnen van het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) over digital assets. Voor degenen die het niet weten, houdt de OCC toezicht op alle banken in de Verenigde Staten, inclusief het verlenen van bankcharters en het toezicht op hun dagelijkse activiteiten. Dan Romero, een vroege medewerker van Coinbase, vatte dit probleem gisteravond mooi samen.

De verduidelijking van de OCC ruimt veel onzekerheid op, terwijl expliciet wordt aangegeven waarom de regulerende instantie van mening is dat cryptocurrencies en fiatvaluta’s zich op een gelijk speelveld bevinden. Brian P. Brooks (waarnemend Comptroller van de Valuta) zei:

“Van kluisjes tot virtuele kluizen, we moeten ervoor zorgen dat banken kunnen voldoen aan de financiële behoeften van hun klanten vandaag de dag. Dit advies verduidelijkt dat banken kunnen blijven voldoen aan de behoeften van hun klanten om hun meest waardevolle assets te beschermen, wat vandaag de dag voor tientallen miljoenen Amerikanen cryptocurrency omvat”.

Het is geweldig om te zien hoe Bitcoin en andere cryptocurrencies als gelijken worden behandeld in de ogen van een legacy instelling als deze. Uiteindelijk zal deze opheldering van de OCC een belangrijke impuls geven aan de activiteiten rond de bewaring van digital assets. Hailey Lennon legde dit uit in Forbes:

“In zijn brief erkende de OCC het verschil tussen custodial services voor fiat geld versus cryptocurrency, waarbij hij aangaf dat omdat digitale valuta’s alleen op de blockchain of op een distributed ledger bestaan, er geen fysiek bezit van het product is. Daarom zal een bank die digitale valuta “vasthoudt” namens een klant de cryptografische toegangssleutels tot die cryptocurrency-eenheid in bezit nemen.

Dit betekent dat er een paar situaties tegelijk kunnen gebeuren:

  1. Grote banken zullen beginnen met het uitbouwen van hun eigen custodian services voor cryptocurrencies.
  2. Zowel de fusie- als overnameactiviteit en de interesse van de oude bankorganisaties zou moeten stijgen voor elke crypto-business die een indrukwekkende custodiandienst of -product heeft opgebouwd.
  3. Er zou een race kunnen zijn om exclusieve partnerschappen te tekenen, waarbij bedrijven zoals Coinbase of Gemini op zoek gaan naar een custody-product of service in een legacy bank.

Veel mensen zijn gefocust op ”wat” schuilt er meer achter dit nieuws, maar het interessantste deel is eigenlijk eerder, ”waarom”. Het antwoord is heel simpel en de gevolgen zijn groot. – Brian Brooks is een Bitcoiner.

Brian P. Brooks is een advocaat, bankier en technoloog die nu optreedt als ‘Comptroller of the Currency’ sinds mei 2020. Voordat hij deze rol vervulde, was Brooks de Chief Legal Officer van Coinbase. In wezen is er nu een Bitcoiner aan het roer binnen de organisatie van het ministerie van Financiën, die verantwoordelijk is voor het charteren, reguleren en toezicht houden op alle nationale banken.

Onderschat nooit wat een eenzame Bitcoiner kan doen. Deze simpele verduidelijking binnen zijn eerste 60 dagen op het werk heeft een enorme impuls gegeven aan een industrie die de laatste 3 jaar de infrastructuur heeft uitgebouwd. Het opent de deur voor adoptie binnen het oude financiële systeem, terwijl de lijn tussen de gevestigde crypto-bedrijven en de gevestigde financiële organisaties steeds meer vervaagt.

Waarom is dit nog goed?

Cryptocurrency’s zijn natuurlijk ontworpen om peer-to-peer betalingsnetwerken te zijn die ons in staat stellen om, zoals het gezegde luidt, “be your own bank”. De mogelijkheid om crypto direct vast te houden en te verhandelen is de kern van de privacy en de voordelen van de technologie; daarom noemen we cryptocurrencies digitaal geld: het kan worden doorgegeven van persoon tot persoon zonder een tussenpersoon die transacties kan overzien of censureren.

Net als bij cash zou het echter dwaas zijn om zich een toekomst voor te stellen waarin elke persoon zijn volledige spaargeld rechtstreeks in een wallet bewaart die hij zelf in handen heeft. Er zal altijd behoefte zijn aan het bewaren van grote bedragen en er zal altijd behoefte zijn aan grote, liquide marktplaatsen om digitaal geld om te wisselen voor andere assets. Multi-sig wallets en gedecentraliseerde uitwisselingen kunnen deze bewaar- en uitwisselingsdiensten op een dag minder afhankelijk maken van gecentraliseerde entiteiten, maar volledige decentralisatie is waarschijnlijk een onbereikbare utopie (en misschien zelfs een onwenselijke utopie). Als we aanvaarden dat gecentraliseerde entiteiten bij de opslag en bewaring van cryptocurrency onvermijdelijk en essentieel zijn, dan is het uitstekend nieuws dat er dankzij het nieuwe beleid van de OCC nog meer concurrentie zal zijn voor het leveren van deze diensten. Nationale banken die in het spel komen, breiden die concurrentie uit en kunnen ook meer traditionele institutionele beleggers toestaan om in cryptocurrencies te handelen. Verschillende gereguleerde entiteiten zijn verplicht om gebruik te maken van financiële regelgevingswetten en maken alleen gebruik van gecharterde banken voor custodial services, en in een wereld waar gecharterde banken geen crypto houden, kunnen verschillende beleggers een defacto verbod krijgen op grootschalige deelname aan crypto-markten.

Naast het versterken van de concurrentie, zal het toestaan van banken om crypto te beheren waarschijnlijk ook nog andere voordelen hebben. De goedkeuring van digitale valutabedrijven om in het kader van een nationaal bankcharter te opereren, zal een stimulans vormen voor innovatie, het Amerikaanse concurrentievermogen binnen de mondiale financiële technologiesector versterken, de bescherming van consumenten van digitale valutadiensten verbeteren en de ontwikkeling van tools en platforms bevorderen die de financiële inclusie kunnen versterken.

Een algemene wetgeving kan de bescherming van de consument verbeteren door een meer uniforme regelgeving voor de bewaring van cryptocurrencies mogelijk te maken, in tegenstelling tot de inconsistente benadering die inherent is aan het verlenen van vergunningen voor het overmaken van overheidsgeld. Het kan de financiële inclusie versterken door banken beter te verbinden met de opkomende services op het gebied van geldtransfers in cryptocurrencies.

Uiteindelijk zal er geen verschil zijn in de toekomst. Elke valuta zal worden gedigitaliseerd. Financiële organisaties zullen worden gedwongen door hun klanten om elk van hen te ondersteunen. Bitcoin zal naast een digitale dollar, Libra en elke andere digitale valuta komen te staan. De concurrentie zal zich afspelen op het niveau van het monetaire beleid, wat kan betekenen dat Bitcoin zal regeren.

Ongeacht hoe die digitale valutawedstrijden uitpakken, zou de verduidelijking van de OCC moeten dienen als een belangrijk buigpunt in de geschiedenis van Bitcoin. De oude banken hebben net groen licht gekregen om het spel te betreden. Ze zullen niet lang zullen wachten om deel te nemen aan het meest innovatieve gebied van financiering.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment