Dit is de grootste scam in de geschiedenis!

Benieuwd naar wat de grootste scam is in de hele wereld van de cryptocultuur?

Raad maar….. Is het MtGox? OneCoin? Nee! Of denk je Bitconnect?

Nee….. er is een oplichterij die veel groter is dan alle andere samen en die tot op de dag van vandaag nog steeds gaande is.

Het is één van die illusies die zich verbergt in het volle zicht.

Hetgeen waarmee we het best kunnen vergelijken is wanneer je erachter komt dat de federale reserve niet “federaal” is, het is een particuliere instelling die een monopolie heeft op de uitgifte van valuta in de VS en die nog nooit ge-audit is.

De hardnekkigheid van dergelijke geïnstitutionaliseerde, parasitaire regelingen kan alleen maar doorgaan vanwege onwetendheid van de massa.

Laten we het verhaal kort houden

Wij zijn niet van plan om het systeem boosaardig te noemen of te vergelijken met anderen. Dit artikel gaat niet over de conceptualisering van een perfecte utopie. Dit verhaal is een vereenvoudigde versie van wat er in de wereld gebeurt. Het wordt gewoon gepresenteerd zoals het is, niet beoordeeld. Neem dit als een verhaal waarvan je het begin en het einde kent.

We hebben allemaal leningen en hypotheken te betalen en miljarden mensen worstelen zo hard om elke dag te leven. Moet het leven in wezen zo moeilijk zijn? Of is deze manier van leven in het verleden zorgvuldig opgebouwd?

Laten we eens kijken naar de ontstaansgeschiedenis van dit gebroken systeem.

Zoals we allemaal weten, was er in de vorige eeuwen het ruilhandelssysteem. Toen evolueerde de economie en begonnen de mensen dingen in goud en zilver te verhandelen. Dat was hun munteenheid. Die glimmende dingen hadden in feite geen intrinsieke waarde. Ze konden niet gekookt of gegeten worden. Ze konden noch pokken of kanker niet genezen. Dit was een embryonale vorm van economische wetenschap waardoor mensen in hun hoofd waarde aan deze voorwerpen toekenden.

Het lijkt op het volgende

Uw vriend: “Deze munt, welke ik uit een erts haalde, kost 10 pompoenen. Bent u het ermee eens”?

Jij: “Ik ga akkoord kameraad. Hier zijn uw pompoenen. Geef me de munt”.

De menigte: “Dit lijkt een geweldig innovatief idee dat deze jongens voorstellen! Hey [Keer op mijn vriend] Heb je meer munten? Ik heb een paar watermeloenen om te verkopen”.

Bingo! De waarde wordt gecreëerd uit lucht. De formule is collectieve toestemming.

Deze vorm van transacties maakte de weg vrij voor complexere economische modellen in de komende eeuwen. De financiële sector is geëvolueerd, bancaire dynastieën zijn aan de macht gekomen en hebben door hun activiteiten welvaart opgebouwd. Verschillende eeuwen, hetzelfde verhaal.

Zij hebben de leiders omgekocht en hen geholpen om verkozen te worden. In ruil daarvoor zouden de politici een oogje dichtknijpen als deze zakenlieden hun imperium bouwden in een gestolen land met illegale zaken. Het was een tijdperk van “ontdekkers, bewaarders” en “verliezers, huilers”.

Al snel werden de verschillende bloedlijnen gescheiden op basis van rijkdom.

De rijken en de armen werden gesorteerd uit het systeem en er werd een lijn tussen de twee getrokken.  De ene tot verdoemenis en de andere tot in ede opgeheven

Toen kwamen de banken in het spel

In eerste instantie begonnen ze legitiem. Dezelfde pompoeneconomie. Je had goud, je geeft het aan de centrale autoriteit genaamd de bank. De bank gaf je dan gelegaliseerde biljetten uit. Deze wettig betaalmiddel biljetten hadden de waarde van het goud dat je bij de bank hebt geplaatst. Met deze biljetten kun je nu pompoenen kopen en verkopen. In een notendop is het alsof je zegt: “De biljetten in je hand betekent dat je één ounce goud op je naam in de bank hebt staan. Je kunt altijd terugkomen met dit biljet en je krijgt je goud meteen terug”. Het papier was privé en het vertegenwoordigde gewoon het goud dat wordt uitgewisseld. Alles was oké. Papieren biljetten waren gemakkelijk te verhandelen, in vergelijking met het omslachtige goud en de bank bood ook zekerheid tegen diefstal.

Al snel werd een kwaadaardige regeling genaamd de Dollar gemaakt en het was het ultieme wapen van controle.

Dollar was het ultieme hoogtepunt van de onlesbare dorst naar dominantie en macht, gemaskeerd als economische hervormingen.

Het verhaal gaat verder…..

Scène 1: De Federale Reserve

In 1933 nam de Amerikaanse regering, onder het FDR-besluit, al het goud van de Amerikanen in beslag en vertelde hen dat hun goud veilig zou zijn bij de Federal Reserve. In ruil daarvoor voorzagen zij het volk van Federal Reserve biljetten, Dollars genaamd, in coupures die hun goudbezit vertegenwoordigden.

Nou, iedereen voldeed eraan. Het is Uncle Sam toch? Hij werkt voor onze belangen.

De Federal Reserve of vaak gestileerd als de FED, zou al snel uitgroeien tot de grootste gelegaliseerde diefstalorganisatie ter wereld. Zij verzamelden het goud van mensen, dat door het eeuwenlange gebruik ervan een intrinsieke waarde had gekregen.

Waarom?

Omdat het overnemen en controleren van de geldhoeveelheid de beste manier was om een grote groep mensen te controleren, te manipuleren en uiteindelijk tot slaaf te maken. Dus stonden een paar slimme mannen, die probeerden de macht te domineren en te accumuleren, op met een wonderbaarlijk toezichtplan voor het boosaardige plan.

Tot op heden, de FED wetsvoorstel is de betekenis die ruwweg vertaalt tot ” Als je $20 hebt, betekent dit dat je een ounce goud in de FED hebt, met je naam erop vermeld”.

Zo is het gebeurd. Alle rijkdom van de talloze bloedlijnen is overgebracht naar een centrale safe haven. De wiskunde is nauwkeurig. Welk geld er ook rondzweeft in de economie, het gaat terug naar de FED. Er was geen geld voor weeskinderen, dat los stond van het goud. Elke cent was aan het goud gekoppeld waarmee het werd uitgegeven.

Kortom, toen FED biljetten moest uitgeven, was het nodig om goud als reserve aan te houden. Dat was de magische vergelijking die de Pandora’s Box in toom hield.

Dit werd de Gold Standard genoemd.

Ongeveer zes maanden later ontmoetten de diplomaten elkaar weer achter de schermen en besloten dat je nu op de één of andere manier $35 nodig had voor dezelfde ounce goud. Dit was gerechtvaardigd om de economie te stimuleren. Het werd gepresenteerd als een radicaal idee van het harde werk van mensen die zich inzetten voor de opbouw van de natie. Het zou allemaal mooi en goed zijn geweest, als de Dollar niet was doorgedrongen tot de zwendel die het vandaag de dag is.

Zo, in 6 maanden, stal de overheid van de V.S. ongeveer 40 percent van het goud van de mensen en meer Dollars werden uitgegeven zonder enige extra gouden waarborg.

Uiteindelijk leidde dit tot een regeling die zo slecht en pervers was, dat het beschouwd kon worden als de beste camouflage in de hele menselijke geschiedenis.

Scène 2: Bretton Woods

De tweede wereldoorlog woedde en naties streden voor economische stabiliteit te midden van de crisis als gevolg van de verwoestende oorlog. 730 afgevaardigden van 44 geallieerde landen verzamelden zich in het Mount Washington Hotel in Bretton Woods, New Hampshire. De Amerikaanse regering beloofde de wereld dat $35 hetzelfde was als één ounce goud en overtuigde de mensen en regeringen over de hele wereld om dollars te houden in plaats van goud. Alle andere landen, overtuigd door de deal en hun geloof in de Verenigde Staten, hielden hun goud in de Federal Reserve en hielden vervolgens Dollar als reserve. Op dat moment wisten ze misschien niet dat Uncle Sam zou uitgroeien tot de vervelende bullebak rond het bestaande blok waarin hij zich nu bevindt.

De rest is geschiedenis.

De Dollar werd de de feitelijke valuta van de hele wereld. De hele wereld begon met het aanleggen van voorraden dollars in hun arsenalen en de FED bevond zich plotseling in een machtige positie. Ze konden de wereldeconomie letterlijk uit elkaar scheuren als ze dat wilden, met één druk op de knop.

Toen kwam de wending van de eeuw.

Scène 3: Fractional Reserve.

Op dit punt, werd alle rijkdom van het land, in goud, opgeslagen in FED lockers. Ze konden alleen biljetten afdrukken op basis van het gedeponeerde goud. Maar wat als ze biljetten konden uitgeven, zelfs als er geen goud werd gedeponeerd?

De FED deed dat ook en het werd de fractionele reserve genoemd. Het is één van de grootste oplichterijen in de financiële geschiedenis. Het concept van de Fractional Reserve is op zich niet slecht omdat de wereldwijde regeringen dat systeem nog steeds voortzetten, maar de manier waarop het in de VS werd geïmplementeerd, de manier waarop het in het geval van de Dollar tot stand kwam en de massale schaal waarop het de wereld beïnvloedde, zijn een vermelding waard.

De FED begon met het uitgeven van veel geld, zonder enige vorm van gold backing, en de banksector nam toe. De elite-rijken werden rijker en de armen werden armer. De breuk in de kapitalistische economie werd sterker.

Achter de schermen was de ultieme kapitalistische economie in de maak.

Het was niet zo dat alle mensen op een dag naar de FED gingen om hun goud terug te vragen. Mensen en andere regeringen vertrouwden op de Amerikaanse regering en de FED bleef stapels en stapels geld bijprinten.

Heb je je je nooit afgevraagd hoe de Verenigde Staten, als grootste schuldaflosser ter wereld, triljoenen schulden, miljarden dollars aan andere landen uitgeven? En triljoenen dollars besteed aan clandestiene operaties zoals de operatiecycloon waarmee ze de Taliban hebben getraind en bewapend ten tijde van de Koude Oorlog? Als de VS de grootste kredietverstrekker van de wereld is, hoe komt het dan dat ze miljarden uitgeven aan wapens en super dure staatsgrepen die wereldwijd worden opgevoerd om de agenda van het Amerikaanse militair-industriële complex te beschermen? Zoals operatie Ajax in Iran?

Waar komt het geld vandaan?

De Federal Reserve drukt het gewoon bij uit het niets.

De wereld kon dus niet zien wat er gebeurde? Ze konden niet allemaal gewoon de FED binnenstappen en hun goud terugvorderen?

Dat hebben ze duidelijk wel gedaan.

Scène 4: Nixon schok

Op 15 augustus 1971 beëindigden de Verenigde Staten unilateraal het concept van de convertibiliteit van dollar naar goud. Dit maakte effectief een einde aan het Bretton Woods-systeem.

Dus vanaf dat moment, als je alleen nog maar een dollar had, dan was dat het. Er was geen Gold back-up binnen de FED. De munteenheid was losgekoppeld van haar goud en deze munteenheid kwam bekend te staan als een vrij zwevende fiatvaluta.

Achter de schermen, minutieus gevoed door het besef dat geen enkele natie ooit naar de FED zou stappen om hun goud te vragen, hield de FED zich aan het drukken van Dollars. Zolang de mensen vertrouwden en andere landen

het daarmee eens waren, konden ze dit voor altijd blijven doen. Deze valsemunterij stimuleerde hun wapenmarkt en ze konden plotseling alle oorlogen financieren en zich alle bommen veroorloven en alle staatsgrepen voortzetten die ze ooit wilden.

Toen sommige landen, zoals Duitsland, de plannen rook en hun goud terugvroeg, heeft de VS iets gezegd dat past bij “Het is nu geen goede tijd”. Op dit punt realiseerde iedereen zich dat hun goud niet meer bij de FED was. Desalniettemin konden ze geen krachtige maatregelen nemen, want als het publiek wist dat het volledige goud van hun land door een andere natie was gestolen, dan zou de economie uit het gebrek aan vertrouwen vallen. Er zou in het hele land sprake zijn van bankruns, rellen en pandemonium. Dus elke natie hield gewoon het oor aan oor te luisteren, terwijl ze hun vuisten onder de diplomatieke ontmoetingsbureaus vastklampen. Ze vertelden de dappere verhalen over succes en vertrouwen in het bijzijn van alle broadsheet en tabloid camera’s die flitsten.

Kortom, dit mechanisme is vrij delicaat.

Als je vijanden wilt maken, steel dan wat van hun goud. Maar als je vrienden wilt maken, steel al hun goud.

Het is alles wat de financiële sector drijft – vertrouwen in de markt hebben en mensen ervan overtuigen dat alles in orde is, zelfs als Andromeda Galaxy de volgende dag al in botsing komt met de Melkweg. Zolang mensen kochten en verkochten, zou de economie overleven en kunnen de meesters hun troon behouden.

De grote finale: De schuld.

Wat is er nodig om de mensheid tot slaaf te maken? Dat is een hel van een vraag. Het heeft veel mannen geïntrigeerd door de eeuwen heen, van Caesar tot Trump. In de vroegere eeuwen waren het kettingen en zwepen.

Maar nu is het de schuld. Zoals gewoonlijk heb je altijd hypotheek en andere schulden te vereffenen. Je moet de dingen kopen die je buurman heeft, zelfs als je het je niet kunt veroorloven. Op elk moment in het leven heb je meer geld nodig, zodat je meer dingen kunt kopen. De dorst die nooit gelest kan worden. De jeuk die niet weggaat bij het krabben. Er is altijd een goed iPhone-model, een goede auto, een goed huis en nog veel meer goede dingen. Je moet kopen als je bij moet blijven met de anderen. Je moet veel uitgeven als je in deze zogenaamde beschaving wilt blijven. Het is je ticket en als je ooit stopt met uitgeven, word je een verouderde outcast die iedereen veracht. De mensen om je heen zullen naar je kijken als naar een ongekende stam uit een sombere hoek van de wereld.

Bekijk hier de schuld van elk land en vergelijk het met deze screenshot genomen op 14/03/19 om 13u.

Dit wordt de Collectieve sociale programmering genoemd.

Blijf ze achternazitten. Dingen die ze niet echt nodig hebben. Met geld hebben ze niet echt geld. Een tijd lang kunnen ze niet echt uitgeven. Dit is de mantra.
Dit is het moderne symbool van slavernij.

Overweeg dit. FED drukt een dollar af en leent deze uit aan de overheid voor een rente. Een dollar is dus de belofte dat die overheid het geld op een dag aan de FED zal moeten terugbetalen, samen met de rente. Er wordt rente gegenereerd en aan het biljet gekoppeld. Voor het gemak van de zaken, laten we ons voorstellen dat de eerste dollar wordt gedrukt. Wanneer het wordt uitgegeven, zegt het een soort van “Je moet me volgend jaar aan FED terugbetalen, samen met een rente van 10 procent”.

Dit is de eerste dollar ooit. Hoe kan iemand de rente betalen als er geen andere biljetten beschikbaar zijn in de samenleving?

Eenvoudig, ze moeten worden gedrukt door FED, die weer een nieuwe rente met zich meebrengt. Zet deze eenvoudige vergelijking om tot triljoenen dollars.

Op deze manier wordt eindeloze schuld gegenereerd uit het niets en doorgegeven aan miljarden mensen.
Deze schuld maakt de mensen tot slaven en uiteindelijk betalen ze hun hele leven lang hun geld terug. Ze krijgen geen tijd om na te denken over het moreel van de overheid. Ze krijgen geen tijd om deel te nemen aan een rechtvaardig activisme. Ze krijgen niet eens de kans om te beslissen over hoe ze het leven in hun voorwaarden kunnen leiden. Ze krijgen niet genoeg tijd om zelfs maar het goede uit het slechte te halen.

Deze schuld is wat miljarden mensen tot slaaf maakt. Het financiert de oorlogen wereldwijd. Het beslist wie moet verhongeren en wie moet sterven. Het bepaalt wie de verkiezingen wint. Deze schuld is voor miljoenen mensen hun hele leven lang, in een poging om iets terug te betalen dat is ontstaan uit een moreel failliet systeem. Dit is de grootste zwendel in de menselijke geschiedenis.

8 Belangrijke feiten over de Federal Reserve

Dit zijn slechts feiten, geen samenzweringen.
  • De Federal Reserve is een particuliere instelling. Het is eigendom van de 12 regionale Federal Reserve-banken, die op hun beurt in handen zijn van een aantal regionale banken, commerciële banken, buitenlandse banken en diverse personen die stukken hebben geërfd die van generatie op generatie zijn doorgegeven. (Rockefellers, Rothschilds, enz.)
  • De Federal Reserve oefent een monopolie uit op de uitgifte van valuta in de VS. In wezen is dit de macht om een oneindige hoeveelheid geld te lenen tegen 0%. Het dollarbiljet in uw zak is een lening van 0% aan de Federal Reserve. De Federal Reserve gebruikt deze 0% leningen om inkomsten genererende activa te kopen. Vóór 2008 waren de aangekochte activa voornamelijk schulden van de staatskas. Met andere woorden, we ruilen de eigendomsrechten voor onze waardevolle activa (grond, arbeid, ondernemerschap) voor kleine stukjes groen papier om spulletjes mee te kopen. De overheid kan deze waardevolle activa dan belasten om ons overschot te betalen. Hoe meer we uitgeven, hoe meer de Fed bezit.
  • Als al het gecreëerde geld schuld is en als hoofdsom telt, waar komt het geld dan vandaan om rente op deze schuld te betalen? Het komt van het geld dat in de toekomst wordt gedrukt. Daarom is inflatie een natuurlijk gevolg van ons huidige monetaire systeem.
  • Voorafgaand aan de Emergency Economic Stabilization Act/TARP Act van september 2008 waren commerciële banken verplicht om 10% van de deposito’s als reserve aan te houden. Dit beperkte de mogelijke geldvoorraad op ongeveer 9x het oorspronkelijke deposito. Een onduidelijke clausule in de TARP Act veranderde de reserveverplichting naar 0%, waardoor de potentiële geldhoeveelheid onmiddellijk oneindig werd.
  • De reden voor de kredietspreiding van oktober/november 2008 was dat de Fed in dezelfde TARP-wet rente op deposito’s heeft mogen betalen zonder de rente openbaar te maken. Vóór de TARP Act werd er ongeveer 20 miljard dollar door commerciële banken bij de Fed gestort. Na de TARP Act stegen de deposito’s onmiddellijk met 50x tot $1 TRILLLION. Dit resulteerde in een daling van de vraag naar risicovolle assets, wat leidde tot uitbarstingen in credit spreads.
  • Als gevolg van verschillende wetten die in 2008 door het Congres zijn aangenomen, heeft de Federal Reserve nu de bevoegdheid om allerlei soorten activaposities te kopen ( commercial paper, bedrijfsobligaties, hypothecaire leningen, etc.). Een cynicus zou zeggen dat dit de Fed in principe in staat stelt om alle waardevolle activa in dit land onmiddellijk in beslag te nemen zonder de tussenstap te moeten maken om de Amerikaanse regering te dwingen meer geld uit te geven en meer schulden op zich te nemen.
  • Een groot deel van de Fed-activiteit wordt niet openbaar gemaakt vanwege het gebruik van off-balance sheet vehicles.
  • Er is discussie over de grondwettigheid van de verschillende ontzagwekkende bevoegdheden van de Fed.

Wil je de oplossing weten voor je eigen financiële vrijheid ? kijk dan zeker eens de documentaire Banking on Bitcoin!

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment