Dit is echte reden waarom politici een zwak dollar beleid willen aanhouden!

Net als President Trump en Rep. Ocasio Cortez, wil de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin dat Washington D.C. en New York City hun dollar blijven verzwakken, zodat ze meer geld kunnen uitgeven aan al hun slimme ideeën en gunsten voor al hun vrienden.

“Klaarblijkelijk is een zwakkere dollar goed voor ons aangezien het betrekking heeft op de handel en de mogelijkheden,” Mnuchin vertelde verslaggevers, toevoegend dat de waarde van de munt op korte termijn op geen enkele manier een zorg voor ons is.

Donald Trump heeft daadwerkelijk gezegd dat hij een zwakke dollar ondersteund

Maar voor wie is een zwakke dollar dan wel echt goed?

Het is goed voor mensen die enorme schulden hebben, omdat zij hun schulden kunnen terugbetalen met hetzelfde dollarbedrag, maar dan met dollars die minder waarde hebben.

Het is in feite een enorme subsidie voor degenen die de meest extravagante schulden in de wereld hebben. Degene die bij ons het meest in het oog springt is namelijk de Amerikaanse “Treasury” (staatsobligaties), met een staatsschuld van 22 triljoen dollar. Dit is een “kredietlijn” die de rest van de wereldgeschiedenis overtreft.

Het is voor de overheid ook een manier om zich nog meer belastingen toe te eigenen dan dat ze nu al doen.

Er zijn veel mensen die het monetair systeem niet zo goed begrijpen en het zijn net die mensen die er afhankelijk van zijn. Het gaat veel verder dan dat, want ze zijn ook afhankelijk op de manier hoe de basiseconomie van vraag en aanbod werkt.

Dit is een constant en nooit uitputtend beleid. De rijkdom wordt verdeeld van mensen die geld sparen naar de mensen die geld lenen.

Deze nogal verraderlijke situatie zorgt voor een verkeerde afstemming van allerlei economische prikkels die normaal gesproken zouden ontstaan zonder deze onnatuurlijke maatregelen van het financiële centrale planningsbureau, dat zich bezighoudt met wat in wezen deel uitmaakt van Amerika’s gesocialiseerd geld.

Val niet voor het handelstekort/Jobs groeiniveaus!

Trump en minister van financiën Mnuchin beweren dat een zwak dollarbeleid ten goede zal komen aan de Amerikaanse economie. Ze beweren dat wanneer de dollar sterk is, de Amerikaanse export zal dalen en de invoer zal stijgen, waardoor buitenlanders meer zaken kunnen doen dan de Amerikanen.

Maar in dit scenario krijgen Amerikaanse bedrijven en consumenten ook meer kapitaal en goederen, of dezelfde hoeveelheid kapitaalgoederen die voor minder dollars worden uitgegeven, zodat er meer geld overblijft om het aan iets anders uit te geven of te besparen. Hoe dan ook, dit maakt ons allemaal rijker.

De “handelstrijders” noemen dit een “handelstekort”, maar het is eigenlijk een kapitaaloverschot.

Ze zeggen dat een “handelstekort” de Amerikaanse arbeidsmarkt in gedrang brengt.

Maar landen met een handelstekort kunnen een laag werkloosheidscijfer hebben en landen met “handelsoverschotten” kunnen nog steeds te kampen krijgen hoge werkloosheid.

Dus de huidige inzichten zijn compleet in contradictie met de verdwenen mercantilistische economische theorieën die Donald Trump en Steven Mnuchin uit de 16e eeuw aan het bekritiseren zijn.

De binnen- en buitenwereld van de zwakke dollareconomie.

De totale nettowaarde van de door de Federal Reserve beheerde Amerikaanse staatsobligaties.

Minister van financiën Steven Mnuchin houdt van een zwak dollarbeleid om voor de hand liggende redenen en het is niet de bedoeling dat ze de werkloosheid laag houden of de export hoog houden.

De Amerikaanse “treasury” die hij bestuurt is nogal opvallend als het gaat om de langste kredietlijn van de menselijke geschiedenis. De Amerikaanse staatsschuld bedraagt 22 triljoen dollar. Amerika heeft de hoogste nationale schuldratio in verhouding met de GDP-ratio van de wereld. U wilt niet weten wat op dit moment de kosten zijn van openstaande obligaties.

Het grootste deel van U.S. dollars bestaat op dit moment uit een computerdatabase, niet uit papieren biljetten (92% van de fiat is inderdaad elektronisch), dus je kunt tegen de eerstvolgende digitale valuta scepticus zeggen dat hij of zij het al gebruikt.

Besluit –

Federal Reserve’s zwakke dollar monetaire expansie is een constante, doorlopende bailout van de federale overheid voor haar schulden, die zij afkopen met een alsmaar zwakkere dollar.

Een zwakke dollar steelt van het moment dat mensen worden uitbetaald totdat ze het geld uitgeven aan iets waar de Federal Reserve niet meteen meer van kan maken.

De resultaten hiervan zijn vreemd en betreurenswaardig.

40% van de Amerikanen heeft niet eens het extra geld om een onvoorziene kost van 400 dollar te bekostigen.

De meesten onder ons zijn zich er niet van bewust dat onze dagelijkse keuzes niet alleen te maken hebben met onze individuele voorkeuren, maar ook sterk beïnvloed worden door de macro-economische realiteit.

Zelfs wanneer mensen nooit hebben geleerd over de doorslaggevende factoren van vraag en aanbod en hun constante economische evenwichtsprocessen, gaan ze elk jaar op zoek naar de Black Friday specials en kopen ze geen producten als ze buiten het seizoen zijn.

In een economie waar cash altijd een depreciërende factor is, verliest u het als u het niet uitgeeft.

Huishoudens en bedrijven voelen dit aan, ook al weten ze niets van het monetair beleid en centrale banken. Er is dus een enorme haast om uit te geven en te lenen.

Elke maand met geld dat overblijft na het betalen voor levensbehoeften en bedrijfskosten, worden de economische actoren gestimuleerd door een zwak dollarbeleid om dat geld op iets anders te pompen in plaats van het te laten wegsijpelen op uw bankrekening.

Dit is één van de hoofdoorzaken van de perverse impulsen die ontstaan is door de 20e eeuwse consumptiegerichte economie en de gevolgen van de vele economische, sociale en persoonlijke problemen. Wanneer de waarde van je geld voortdurend aan het verdampen is, is het dom om dat geld te sparen.

Als reactie op de economische stimulansen van een zwak dollarbeleid, heeft maar liefst 40% van de Amerikanen niet het geld om één enkele onverwachte uitgave van 400 dollar te bekostigen.

Wanneer u de huidige dollarkoers voor een lening kunt vastleggen en dat bedrag kunt terugbetalen, maar met de zwakkere dollar, dan is het veel zinvoller om schulden te maken.

Daarom –

  • Het gemiddelde Amerikaanse huishouden met ten minste één creditcard had in december 2018 een gemiddeld creditcardbalans van bijna 7.000 dollar.
  • Het gemiddelde Amerikaanse huishouden met een schuld heeft bij een bank gemiddeld 135.7683 dollar aan hypotheken, studentenleningen, creditcards en andere schulden.
  • Het totale bedrag van alle creditcardbalansen in de V.S. aan het eind van 2018 was 420,22 miljard dollar. (Bron: Nerd Wallet 2018 Annual U.S. Household Debt Survey).

De stimulerende reden dat er al zoveel goed gekapitaliseerde, sterke cryptos zijn...

Met de komst van Bitcoin en een bloeiende nieuwe markt van alternatieve, vrije markt, cryptocurrencies, is het duidelijk dat de Amerikaanse politieke en financiële instelling met haar zwakke dollarbeleid ook de basis heeft gelegd voor de vernietiging van haar eigen land.

Het is verontrustend om zoveel slimme, hardwerkende mensen te zien die in de rijkste en productiefste natie van de wereldgeschiedenis leven onder zo’n grote schuldenlast en die hun leven moeten leiden in angst en stress.

Maar de verontrustende reden waarom de Amerikaanse minister van Financiën wil dat er een zwakke dollar is, is ook de reden waarom er zo veel goed gekapitaliseerde en zeer sterke cryptos zijn.

Het gekke spelletje om geld uit te geven voor iets dat niet als een officiële beleidsmaatregel wordt afgeschreven, strekt zich wel uit tot de aandelenmarkten, maar ook tot dure collegegelden en andere financiële misverstanden.

Dit is een voorbeeld van Greshams wet die stelt dat “Slecht geld het goede verdrijft”. Daarom heeft president Trump het mis als hij zegt dat een zwakke dollar niet de oorzaak is van de inflatie.

Kijk maar eens naar de Amerikaanse aandelenbubble van de afgelopen tien jaar, omdat de Federal Reserve drie ronden van kwantitatieve versoepeling begon, waarbij ze radicaal grote hoeveelheden nieuw geld in de economie hebben gepompt in een zeer korte periode die begon in QE1 2008.

De Dow Jones index is meer dan verdrievoudigd in nominale waarde, hoewel de inkomsten van de 30 grootste bedrijven die door de index worden gevolgd, niet zo dramatisch zijn gegroeid, dus vanuit een financieel oogpunt is hun echte waarde niet gegroeid.

Momenteel is de gemiddelde koers/winstverhouding van de Dow meer dan 67 % gestegen ten opzichte van de vorige bull-markten. Ondertussen is de Buffett Indicator – de totale marktkapitalisatie van alle Amerikaanse aandelen gedeeld door de recentste GDP-cijfers – momenteel op een historisch hoogtepunt

Als u het niet eens bent met deze analyse, ga dan door een striktere technische definitie van inflatie in zijn conventioneel gebruik, de inflatie van de V.S. raakte vorig jaar een zes jarig hoogtepunt van de Amerikaanse inflatie.

In overeenstemming met de wet van Gresham, jagen deze zwakke inflatoire dollars (slecht geld) op sterke deflatoire cryptocurrencies (goed geld) zoals Bitcoin.

De reden dat de Amerikaanse president Donald Trump en minister van financiën Steven Mnuchin willen dat je een zwakke dollar hebt, is om het voor politici in Washington makkelijker te maken om meer te stelen.

Daar konden ze een eeuw lang mee wegkomen, terwijl de Federal Reserve van een agressief verdedigd monopolie op de valuta van de Verenigde Staten genoot.

Maar nu het internet en de cryptocurrencies er zijn, zal de Federal Reserve moeten concurreren met ontwrichtende valuta’s die zich op de markt richten met waardeproposities, in plaats van deze te domineren en er gebruik van te maken via politieke overmacht.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment