Dit is een oplossing hoe de dollar gered kan worden!

De VS moet de US dollar onmiddellijk tokeniseren als ze op de wereldmarkt willen blijven concurreren.

Dit was Pompliano zijn boodschap op CNBC’s Squawk Box van afgelopen vrijdag. Hij is er van overtuigd dat het alleen nog maar rationeel is om te reageren op Bitcoin/digitale valuta’s als de wereld supermachten de ontwrichtende technologie omarmen, in plaats van deze te bestrijden.

De VS heeft momenteel de controle over de wereldreserve valuta. De US-dollar heeft deze positie omdat hij op grote schaal gebruikt wordt, die over het algemeen als betrouwbaar wordt beschouwd. Als er een andere munteenheid tot stand komt die meer geadopteerd wordt, transparanter wordt of wordt ondersteund door een effectiever militair apparaat, dan loopt de Amerikaanse dollar het risico om zijn mondiale reservestatus te verliezen.

Helaas voor de Verenigde Staten, is dit precies het gevaar die de digitale valuta’s vormen.

Militaire macht

In het verleden hebben de Verenigde Staten bewezen dat ze superieur zijn in de strijd met andere natiestaten. Of het nu gaat om grondtroepen, marine-oorlogen of luchtoverheersing, er is al meer dan 50 jaar één dominante kracht aanwezig. Maar zoals we al eerder hebben besproken gaan we naar een nieuw tijdperk van conflicten. Het land met de meeste bommen, kogels en tanks is niet noodzakelijkerwijs gelijk aan de sterkste militairen.

Deze nieuwe wereld gaat over slimmer vechten, in plaats van harder. Het is gericht op cyberoorlogsvoering en in cyberbeveiliging zal het land dat de beste verdediging heeft, de grootste militaire kracht hebben. In dat opzicht zullen er genoeg mensen zijn die beweren dat Rusland en China op het gebied van cyberveiligheid een voorsprong hebben op de VS, maar uiteindelijk behoort het sterkste computernetwerk ter wereld tot Bitcoin. Het gedecentraliseerde computernetwerk wordt duizenden keren per dag aangevallen, met honderden miljarden dollars als stimulans, maar is in tien jaar tijd nog nooit geïnfiltreerd geweest.

Simpel gezegd, de Amerikaanse offensieve militaire capaciteiten bereiden zich voor om dominant te zijn in een wereld die tot het verleden behoort, maar de gedecentraliseerde netwerken zijn nu eenmaal beter voorbereid op de toekomst.

Transparantie

Elk systeem dat gebruik maakt van een publiek grootboek is transparanter dan een systeem dat gebruik maakt van private grootboeken of gecentraliseerde overheden. Deze transparantie leidt uiteindelijk tot meer vertrouwen, maar niet zozeer omdat mensen het systeem daadwerkelijk vertrouwen. Het vertrouwen in deze publieke grootboeksystemen komt voort uit het feit dat men de mogelijkheid heeft om zelf informatie te verifiëren.

Valuta’s zijn niet anders. Stelt u zich eens voor hoe comfortabel het voor de burgers zou zijn als ze de informatie die hun centrale bank hen vertelt, zelf zouden kunnen verifiëren, in plaats van dat ze die informatie moeten toevertrouwen aan hun centrale bank. Door gebruik te maken van publieke grootboektechnologie zou de Verenigde Staten snel de transparantie van de US-dollar kunnen vergroten, wat uiteindelijk zou leiden tot een hoger niveau van “vertrouwen”.

Wereldwijde adoptie

De Amerikaanse dollar is voor de meeste mensen van de westerse wereld zeer toegankelijk. Je gaat naar de bank of geldautomaat, stopt je pinpas in, drukt een paar keer op de knopjes, en er komen dollars uit. Maar zoals je zelf wel weet, is dit niet voor iedereen in de wereld hetzelfde verhaal.

Het is voor veel mensen zelfs vrij moeilijk om aan Amerikaanse dollars te komen. Ze hebben een bankrekening nodig, moeten naar een fysieke bank of geldautomaat gaan en kunnen niet leven in een land waar sancties of een tekort aan dollars heerst. In plaats daarvan hebben dezelfde mensen alleen een internetverbinding nodig om toegang te krijgen tot digitale valuta.

Conclusie

De Verenigde Staten kunnen niet de meest effectieve krijgsmacht in de cyberwereld worden, tenzij ze bereid zijn om hun netwerken en valuta-eigendom volledig te decentraliseren. Het land kan echter transparanter worden en meer mondiaal geadopteerd worden.

Het moeilijkste punt zal zijn om transparantie te verkopen aan de regeringsleiders, omdat echte transparantie niet altijd efficiënt is. Het zal inzicht geven in wat de Federal Reserve doet, wat politici aan wie betalen en de algemene geldstroom door de markt heen.

Maar het enige aspect van dit argument waar de meeste mensen het over eens zullen zijn, is adoptie. Als iemand gemakkelijker toegang kan krijgen tot de Chinese Yuan in vergelijking met de Amerikaanse dollar, dan zal de Amerikaanse dollar in het nadeel zijn. Er zal in de toekomst geen concurrentie meer zijn tussen digitale en niet-digitale valuta’s. Elke valuta zal gedigitaliseerd worden.

De echte competitie zal op het niveau van het monetair beleid plaatsvinden. De Verenigde Staten hebben hier een voorsprong, dus het symboliseren van de dollar zal waarschijnlijk meer bescherming bieden tegen verstoringen, maar zelfs die actie zal volgens ons op termijn zinloos zijn.

Mensen gaan kiezen voor een valuta die niet in beslag kan worden genomen en die niet gecensureerd of afgezwakt kan worden.

Mensen gaan uiteindelijk kiezen om hun rijkdom op te slaan in Bitcoin.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment