Dit is het begin van een nieuwe financiële revolutie!

De ‘asset management-business’ evolueert snel. Wij besteden veel tijd aan het nadenken over hoe deze verandering tot stand kan komen, hoe het de markt zal beïnvloeden en hoe het asset management-bedrijf van de toekomst eruit zal zien. Hoewel niemand een kristallen bol heeft, zijn hier een paar ideeën die de laatste tijd de aandacht trekken:

  • Digital Blackstone – De multi-strategische asset management-activiteiten worden goed begrepen door de kapitaalverstrekkers. Toekomstige bedrijven zullen nog steeds investeren in aandelen, obligaties, valuta’s en grondstoffen, maar ze zullen waarschijnlijk in een digitaal formaat beleggen, in plaats van in elektronische CUSIP’s of analoge vorm. Deze digitale aandelen, digitale obligaties, digitale valuta’s en digitale grondstoffen zullen op de korte termijn alfa-generatie mogelijkheden bieden, maar de alfa zal over een lange periode worden weggevaagd door de concurrentie en de commoditisatie van de business.
  • Tariefcompressie – Institutionele beleggers die aan asset management-bedrijven alloceren, zijn zeer gevoelig voor gigantische kostenschema”s. Ze hebben het gevoel dat ze worden uitgebuit of, erger nog, dat de incentives niet zijn afgestemd tussen de belegger en de beheerder. De daaruit voortvloeiende provisiecompressie die al jaren aan de gang is, zal aanhouden, waardoor de onderpresterende fondsen en beheerders onder druk zullen komen te staan.
  • Nieuwe bedrijfsmodellen – Wanneer u een tariefcompressie krijgt gekoppeld aan nieuwe investeringsstrategieën, is er een kans voor nieuwe bedrijfsmodellen te creëren. Het zou ons niet verbazen als er innovatie zou plaatsvinden rond de manier waarop de kosten in rekening worden gebracht en het zou niemand verbazen als sommige asset management-bedrijven zouden overstappen op abonnementsmodellen of een andere nieuwe structuur.
  • Innovatieve bedrijfsstructuren – Dit is het gebied dat vandaag de dag het meest onduidelijk is. Het is ook het gebied dat naar mijn mening het meest op zijn plaats is. Of asset managers nu proberen om volledig geautomatiseerde bedrijven op te bouwen of dat ze ervoor kiezen om met volledig externe teams te werken, het is duidelijk dat de interne structuren van de asset management-bedrijven op de lange termijn zullen veranderen. De verandering in de manier waarop mensen werken, samen met de toevoeging van effectieve machine learning & artificial intelligence, creëert een unieke kans om de zaken anders te doen.
  • Efficiëntie door wereldwijde aanwezigheid – Alleen de grootste asset managers krijgen een wereldwijde aanwezigheid in het bestaande financiële systeem. Zij hebben eerder financiële middelen nodig gehad om een groot aantal medewerkers in dienst te nemen, internationale kantoren op te zetten en te voldoen aan tal van regelgevende jurisdicties. De asset management bedrijven zullen vanaf de eerste dag wereldwijde bedrijven vormen, wat de hoeveelheid kapitaal (en personeel) die nodig is voor het opbouwen van een gigantisch asset management bedrijf drastisch verlaagt.

Deze ideeën zijn niet baanbrekend. Maar de opkomst van de crypto-industrie maakt veel van deze ideeën gemakkelijker om het te realiseren.

Dat komt door twee dingen:

  1. Digitaal vermogen wordt door de meeste oude asset managers verkeerd begrepen. Ze zijn te succesvol om lastig gevallen te worden door een relatief kleine, relatief
    onbelangrijke industrie, de dag van vandaag. Door gebrek aan interesse is het een goede  kans voor de concurrenten.
  2. De vormfactor van de digitale assets is meer compatibel met automatisering, waardoor een efficiëntieniveau wordt gecreëerd dat andere bedrijven momenteel niet kunnen bereiken. Wanneer je een bedrijf kunt bouwen dat aanzienlijke voordelen heeft op het gebied van kosten en structuur, kan je beginnen met het innoveren van het business model. Deze innovatie oefent druk uit op gevestigde bedrijven en dwingt hen om erop te anticiperen of gewoon te worden verstoord.

Voor alle duidelijkheid –

Wij argumenteren niet dat nieuwe asset management-bedrijven morgen Blackstone, Oaktree en Tiger Global gaan verstoren. Maar wij argumenteren dat we de komende dertig jaar een grotendeels onverwachte mate van verstoring zullen zien. De reden waarom we zo’n lange wachttijd hebben, is eenvoudig: het duurt lang om generatiebepalende bedrijven op te bouwen.

We bevinden ons in de beginfase van een financiële revolutie. Assets worden gedigitaliseerd, wat drastisch toeneemt wie er mee kan interageren, en hoe deze assets gekocht, verkocht en aangehouden kunnen worden. Zoals we al zeiden, heeft niemand een kristallen bol, maar wij durven te wedden dat de nieuwe wereld er een beetje anders zal uitzien dan nu.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment