Dit is hoe Binance de “Dapp koning” Ethereum onderuit wil halen!

Fusion (FSN) is de nieuwste op Ethereum-gebaseerde cryptocurrency die migreert naar Binance Chain – de exclusieve blockchain van de exchange. Afgelopen week is er nog een project met betrekking tot Fusion – Fantom (FTM) – ook verhuisd van Ethereum naar Binance Chain, in een vervolg op een groeiende trend.

Zou het kunnen dat deze projecten Binance Chain zien als een superieure technologische thuisbasis van Ethereum? Of kunnen de gerelateerde voordelen van het toetreden tot het Binance-ecosysteem fungeren als een verleiding – namelijk, een rechtstreekse beursnotering tegen de belangrijkste coins op de grootste crypto-beurs ter wereld?

Eén zaak om rekening mee te houden is dat wanneer deze tokens zich bij Binance aansluiten, ze handelsparen winnen ten opzichte van BTC, USDT, BNB, USDC, maar niet ten opzichte van ETH, wat veelzeggend is.

Waar andere platformen hebben gefaald om de regerende “King of the DApps” te onttronen, kan de aanhoudende aanval van Binance ertoe leiden dat het de status van “Ethereum Killer” krijgt?

Fusion sluit zich aan bij Binance chain!

Het Fusion-team kondigde hun integratie met Binance op zondagavond aan en zond een blogpost uit met de titel “Fusion and Binance Chain are driving the next wave of interoperability, together”. In de post wordt de onmiddellijke migratie bevestigd:

“Fusion is verheugd om aan te kondigen dat we ons gaan aansluiten bij het ecosysteem van de Binance Chain om Fusionites en Binancians veel waarde te kunnen bieden!”.

In de tamelijk lange aankondiging wordt met geen woord gerept over Ethereum, ERC-20 tokens of iets dat te maken heeft met het voormalige deel van fusion. Integendeel, we worden herinnerd aan de waardevolle bijdrage die Binance al geleverd heeft aan de crypto-gemeenschap. Van de post:

“Fusion erkent de waarde die Binance heeft geleverd aan de crypto-community in het algemeen en kijkt ernaar uit om actief deel te nemen aan hun nieuwe gedecentraliseerde ecosysteem. Als de structuur van het digitale systeem geloven we dat we samen met Binance in staat zullen zijn om ons Ecosysteem van Economieën in staat te stellen om te groeien naar een niveau van adoptie dat nog nooit eerder is gezien in de blockchain industrie.”.

Binance oprichter Changpeng Zhao (CZ) stuurde een felicitatietweet, waarin hij Fusion verwelkomde van zijn….. kant.

De meest recente migrant die de overschakeling naar de blockchain maakte, Fantom, stuurde ook een tweet naar de “familie” om Fusion te verwelkomen.

Geen ETH-tradingpairs – De langzame hongersnood van Ethereum

Over Fantom gesproken, op 10 juni werd aangekondigd dat de FTM-token van Fantom op Binance zou worden vermeld. De directe handelsparen bestonden uit FTM/BNB, FTM/BTC, FTM/USDT, FTM/TUSD, FTM/USDC en FTM/PAX.

Als we teruggaan naar eind mei, toen Theta Fuel (TFUEL) aan Binance werd toegevoegd, zien we dezelfde BNB, BTC, USDT, TUSD, USDC en PAX trading pairs. Terwijl ETH ooit de tweede naam op de team-sheet was wanneer er nieuwe handelsparen werden aangekondigd, lijkt Binance het er met de rode pen te doorstrepen.

Terwijl andere blockchain projecten de belangrijkste Ethereum Killer wilden zijn door grotere, snellere en betere platforms te beloven – neemt Binance een andere weg. het heeft het geld en in dit land (of in Malta wat dat betreft), wanneer je het geld binnenhaalt, krijg je de macht. En als je de macht krijgt, krijg je de …. altcoins die naar je blockchain komen.

Volgens Fantom’s Chief Marketing Officer, Michael Chen, werden er geen kosten gevraagd voor de FTM’s notering op CZ’s exchange. Dat staat in schril contrast met claims die in het verleden zijn gedaan door onder andere DigiByte’s Jared Tate. CZ stuurde de volgende tweet als reactie:

 

King Making Power, and Burning in Hell

Onlangs toen er gevraagd werd naar de delisting van Bitcoin SV (BSV), was Ethereum oprichter Vitalik Buterin eenduidig over het feit dat het “Faketoshi” Craig Wright’s lievelingsproject een oplichterij is. Desalniettemin nam hij ook de tijd om te klagen over de morele troebelheid die Binance de macht geeft van een koningsmaker. Een duim omhoog of duim omlaag van ‘Little CZar’ kan in een oogwenk het lot van een cryptocurrency bepalen. Zoals Buterin zei:

“Ze hebben om hoge noteringskosten gevraagd. Ze beïnvloeden welke coins winnen en verliezen door te beslissen welke trading pairs ze krijgen – dus het is raar om die ene beslissing (het van de lijst halen) te bekritiseren zonder naar al hun andere beslissingen te kijken”.

Nu lijkt het erop dat Ethereum misschien de duimen naar beneden heeft gekregen van CZ. Maar er zijn genoeg redenen tot vijandigheid tussen de twee. In 2018, Buterin stopte de machtsaccumulatie door exchanges als Binance:

“We kunnen echt deze idiote king making power wegnemen dat deze gecentraliseerde exchanges hebben, waarin ze de mogelijkheid hebben om gewoon te beslissen welke tokens groot worden door te besluiten om ze te noteren en vervolgens deze gekke $10 miljoen tot $15 miljoen aan noteringskosten te berekenen. Hoe meer we van die wereld af kunnen komen en in iets terechtkomen dat daadwerkelijk voldoet aan de blockchainwaarden van openheid en transparantie, hoe beter”.

Niets houdt een goede prijspomp tegen

De poging om Ethereum te doden bleef deze week natuurlijk onopgemerkt door de traders, want zowel Fusion als Fantom ondergingen genereuze prijspumps op het nieuws van hun Binance listings.

Fusie (FSN)

Tussen het dieptepunt van vrijdag met $1,25, steeg de waarde van FSN met 40% tijdens de aanloop naar de officiële bevestiging van de verhuizing op zondagavond. Misschien wist iemand iets dat de rest niet wist?

Slechts op negen exchanges gehost tot nu toe, met inbegrip van Bittrex, FSN volume schot tot 4,3 miljoen dollar in de loop van maandagochtend. Dat is het hoogste volume van Fusion sinds kort na de lancering in augustus 2018.

Fantom (FTM)

Fantom kreeg een schitterende recensie van één van de ICO-analisten van Trade toen het in 2018 werd gelanceerd. FTM is nu geplaatst rond de top 120 projecten door market cap, het lot van FTM werd ongetwijfeld geholpen door de Binance listing van vorige week.

Zeven dagen na de listing, en Binance trading pairs vormen meer dan de helft van het dagelijkse volume van FTM. Toen de handel vorige week begon, steeg de waarde van FTM in 24 uren van $0.020650 tot $0..039194.

Dat betekent 89% groei in een “vingerknip”. Na de daaropvolgende pullback bleef er voor FTM nog steeds 37% meer over dan dat die zeven dagen geleden waard was.

De recent gemigreerde Fusion is een product van onder meer Dejun Qian, een product van de blockchain incubator BitSE. Het team heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van andere blockchain projecten zoals VeChain (VET) en Qtum (QTUM).

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment