Dit is wat je moet weten over het potentieel van de DeFi sector!

De Decentralized Finance (DeFi) komt steeds meer op gang. Deze vertical van de Crypto-community richt zich op het gebruik van smart contracts, publieke protocollen en digitale middelen om de verschillende financiële services van de traditionele wereld op een gedecentraliseerde manier te reconstrueren. Momenteel heeft DeFi succes in toepassingen als remittances, leningen, stablecoins en andere essentiële onderdelen van de fiatwereld.

Op 7 februari bereikte de DeFi-industrie een belangrijke mijlpaal: er zit nu 1 miljard dollar vast in verschillende DeFi-toepassingen.

Deze metriek is belangrijk omdat het een algemeen gevoel geeft van hoe groot het DeFi-ecosysteem is. Zoals u kunt zien in de tweet hierboven – de hoeveelheid vergrendelde waarde is indrukwekkend – maar het meer indrukwekkende deel is hoe snel dit is gebeurd. In slechts 2,5 jaar is er meer dan 1 miljard dollar geïnvesteerd in deze nieuwe industrie die vereist dat mensen software en algoritmen vertrouwen boven andere mensen of gecentraliseerde financiële organisaties.

Volgens DeFiPulse staat momenteel ongeveer 60% van deze 1 miljard dollar in de Dai stablecoin van MakerDAO, in plaats van in ETH of BTC. En het grootste deel van de ontwikkeling die zich voordoet in de decentrale financiën gebeurt momenteel op Ethereum. Zoals ik al eerder heb geschreven, zullen we waarschijnlijk een voortdurende verbetering en innovatie zien rond decentrale financieringstoepassingen op Ethereum, maar we gaan ook zien dat mensen de DeFi-beweging naar Bitcoin zullen brengen.

Ook het Bitcoin Lightning Network begint een rol te spelen in de DeFi-beweging, maar dat marktaandeel blijft vandaag de dag minder dan 10% (ik weet niet zeker of het in de loop van de tijd zal toenemen of afnemen).

Het is fascinerend om deze mijlpaal te zien voor de teams die zo hard hebben gewerkt om decentrale toepassingen rond krediet, kredietverlening en monetaire transacties naar een wereldwijd publiek te brengen. 1 miljard dollar is echt moeilijk te negeren. Er ligt echter nog veel hard werk in het verschiet. De marktkapitalisatie van de wereldwijde banksector bedroeg eind 2019 7,9 biljoen dollar, waardoor DeFi momenteel slecht 0,012% van de traditionele wereld heeft overgenomen.

Dat zal hoogstwaarschijnlijk veranderen en hoewel het nu misschien moeilijk te zien is, zou het niet verwonderlijk zijn dat DeFi in de komende 20-30 jaar groter zal worden dan de traditionele bancaire sector. Mensen zullen software vertrouwen boven andere mensen. Het is slechts een kwestie van tijd.

Ik laat je achter met deze tweet van Amun die laat zien hoe snel dit alles is gebeurd.

What's your reaction?

Leave a comment