Dit is wat je nodig hebt om de grotere cryptovaluta’s te hacken!

Vooraleer we ingaan op de cijfers en de hoeveelheden van hacken van de belangrijkste cryptocurrencies, zullen we eerst moeten definiëren wat de “attack” betekent.

In een 51%-attack slagen kwaadwillende miners erin om de controle te krijgen over de blockchain van een cryptocurrency op een zeer bijzondere manier van hacken. Wanneer men meer dan de helft van de hashing power op de blockchain van een cryptocurrency krijgt, dan betekent dit dat men het netwerk voorlopig kan controleren en elke transactie kan autoriseren of censureren zolang ze de controle hebben.

Doel van een 51% attack?

  • Wanneer iemand meer dan 50% van de computerkracht levert, dan heeft hij ontzettend veel macht. Dit geeft hem de mogelijkheid het hele netwerk stil te leggen. Hij kan voorkomen dat er nieuwe transacties kunnen worden bevestigd en hierdoor kan niemand nog coins naar elkaar versturen.
  • Daarnaast kunnen de hackers ook “double spend”-aanvallen uitvoeren waardoor de coins ervan 2x worden uitgegeven. De hacker zal eerst de transacties opschorten en vervolgens, als er transacties worden gedaan terwijl de hackers controle over het netwerk hebben, deze terugdraaien en het geld van de transacties rechtstreeks in hun zak stoppen, wat betekent dat de coins twee keer worden uitgegeven – met andere woorden: van de oorspronkelijk bedoelde rekening naar de wallet van de hacker. Wanneer de hackers dit een paar uur doen, dan kunnen ze ontzettend veel geld verdienen. Vaak sturen de hackers de verkregen coins naar een exchange en verkopen deze voor Bitcoin en gaan er met de Bitcoin-opbrengst vandoor. Wanneer een cryptoproject doorheeft dat ze worden aangevallen, dan nemen ze direct contact op met alle exchanges. Deze platformen kunnen grote transacties in de vorm van deze specifieke coins in de gaten houden en zo nodig de handel stilleggen.
  • Ook kunnen de hackers de vorming van nieuwe blocks tegengaan. Miners leveren computerkracht om nieuwe transacties te controleren en de goedgekeurde transacties worden gebundeld in een block. Wanneer een block wordt toegevoegd aan de chain van blocks (blockchain) dan wordt de beloning van 12,5 Bitcoin verspreid over alle miners. De hackers regelen het zo dat alleen zij nog nieuwe blocks kunnen toevoegen en daardoor ontvangen alleen zij nog de beloning. Dit geeft hun een monopolie-positie op het creëren van nieuwe blocks .

Helaas kan een 51%-attack op cryptocurrency netwerken een verrassend eenvoudige inspanning zijn, aangezien hashpower kan worden ingehuurd bij “cloud mining” bedrijven en hackers kunnen betalen voor de controle over de meerderheid van de blockchain.

De oplossing:  Bij het onschadelijk maken van een aanval van 51% is voorkomen veel gemakkelijker dan genezen. De meest effectieve manier om dergelijke kwaadaardige hackpogingen te voorkomen is om voor een gevarieerde en gedecentraliseerde basis van miners te zorgen, en om weerstand te bieden aan high-end miningplatforms. Recente bevindingen wijzen erop dat veel cryptocurrency netwerken gemakkelijker te hacken zijn dan eerder werd gedacht. Bij Bitcoin Cash is dit bijvoorbeeld het geval, dit omdat de mining-gigant Bitmain veel Bitcoin Cash bezit waardoor ze veel controle hebben over deze coin.

Bitcoin (BTC)

De oorspronkelijke en meest waardevolle cryptocurrency heeft een huidige marktkapitalisatie van 98,12 miljard Euro. Er is momenteel 17.373.687 BTC in omloop.

Om een aanval van 51% op de blockchain van Bitcoin uit te voeren, moet u ongeveer 370.940 EUR uit uw zakken persen voor zo’n zestig minuten hackplezier.

Ethereum (ETH)

Als een hacker op zoek is naar controle over de blockchain van Ethereum, dan wil hij een netwerk binnenvallen met een marktkapitalisatie van 19,12 miljard euro en een blockchain die momenteel 103.170.885 ETH in omloop heeft. Momenteel handelt Ethereum voor 187,89 EUR per token.

Om een 51% hack op de blockchain van Ethereum uit te voeren, zou je 138.300 EUR moeten uitgeven voor een uur van autoriteit.

Litecoin (LTC)

Litecoin’s huidige marktkapitalisatie zit op $2.66 miljard EUR en er zijn 59.136.538 LTC in omloop en het token heeft momenteel een handelswaarde van $45.63 EUR.

Om met succes een 51% attack op de blockchain van litecoin uit te voeren, zou je 27.500 EUR voor een uur in de control seat moeten uitgeven.

Er is een maar

Crypto51.app is een website die statistieken verzamelt uit verschillende bronnen om de kosten van de aanvallen in te schatten. De hashprijzen zijn afkomstig van Mine the Coin, coinprijzen van CoinMarketCap en mining huren van NiceHash. De website vermeldt vervolgens de kosten voor de aanval per uur op basis van het gebruikte algoritme, de hashprijs voor de valuta en de kosten voor het huren van de hash power.

Crypto51.app

Het is vermeldenswaardig dat, hoewel de kosten zijn berekend voor grotere cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, ect.., ze eigenlijk niet met zoveel geld kunnen worden aangevallen. Uit de websitestatistieken kan worden afgeleid dat de totale huurcapaciteit van NiceHash slechts 2 procent van de hashing power bedraagt, zodat je een 51% Attack op Bitcoin kan uitvoeren gedurende één uur; en voor andere cryptocurrencies – de hashing power die via NiceHash kan worden gehuurd is gewoon niet genoeg voor de grote cryptocurrencies.

Een andere vaststelling is dat één uur eigenlijk niet genoeg is om voldoende blocks te minen want anders zal de aanval niet winstgevend zijn. Maar dat wil niet zeggen dat de aanval veel langer moet duren want op een gegeven moment zullen de ontwikkelaars van de valuta een fix implementeren of de koers van de valuta zal zo laag zakken dat de aanval niet langer winstgevend blijft.

De statistieken laten echter zien hoe kwetsbaar PoW cryptocurrencies zijn voor netwerkaanvallen. Minstens vier verschillende virtuele valuta’s hebben dit jaar te kampen gehad met 51% – attack, waaronder Verge (tweemaal), Electroneum, Bitcoin Gold, en Monacoin.

Er zijn meerdere oplossingen beschikbaar voor dit probleem, waaronder het upgraden naar proof-of-stake of de veiligheid delen met een grotere PoW blockchain.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment