Divi coin, de coin die crypto makkelijk maakt!

Hier hebben we weer een small-cap altcoin die de afgelopen weken positieve stappen heeft gezet en die tegelijkertijd buiten de mainstream scene opereert. Divi (DIVI) is in termen van marktkapitalisatie gerangschikt rond de 350e plaats en is tussen juli en augustus bijna verdubbeld.

Laten we Divi eens bekijken voor het zich naar hogere oorden begeeft.

Het concept.

Divi wordt geleverd met de slogan ‘Crypto made easy’, het ondersteunt dit door met één klik een masternode en staking systeem aan te bieden. Andere handige functies zijn de mogelijkheid om geld naar een e-mailadres of de naam van een persoon te sturen, in plaats van het typische 24-36 string nummer dat we gewend zijn. In een poging om een ‘bank in a box’ te worden, biedt Divi ook tal van verschillende soorten betalingen (abonnement, automatische splitsing) en komt het met een ingebouwde tax-sorteerdienst.

Uiteindelijk is de belangrijkste troef de mogelijkheid om met één klik masternodes te creëren. Wie heeft geprobeerd een masternode op te zetten, weet dat er meer dan alleen technische kennis nodig is. Divi’s documentatie zegt dat masternodes met letterlijk één klik op een fysieke thuiscomputer of zelfs op een online, cloud-based platform, kunnen worden geconfigureerd.

De roadmap laat zien dat er gewerkt wordt om Divi uitwisselbaar te maken met Bitcoin (BTC), via Atomic Swaps, SegWit-activatie en ondersteuning voor bepaalde GIP’s (Bitcoin Improvement Protocols).

Internetlezers hebben de neiging te aarzelen wanneer ze een ‘gelaagd systeem’ tegenkomen, en Divi’s masternodes komen inderdaad in verschillende lagen. Van ‘Brons’ tot ‘Zilver’ tot ‘Goud’, elke categorie heeft een duurdere buy-in dan de vorige en levert op zijn beurt meer winst op uit de block beloningen.

De gouden rangschikking kost 1.000.000.000 DIVI om te draaien, wat tegen de huidige prijzen neerkomt op ongeveer 6.000 dollar.

Team en prijsactie.

Het team heeft een ervaren Microsoft-hoofdontwikkelaar in Michael Greenwood en wordt geadviseerd door voormalig Yahoo chief Tim Sanders.

CoinMarketCap houdt van DIVI cijfers bij die teruggaan tot oktober 2018, toen het voor iets minder dan $0,01 werd verhandeld. Doordat de markt in de cryptowinter instortte, verloor de coin in de daaropvolgende maanden zo’n 85% van zijn waarde.

In februari begon het herstel en sindsdien heeft DIVI een groei van meer dan 300% gerealiseerd – inclusief 108% groei in de afgelopen maand. deze stijgingen gebeurde terwijl Bitcoin en alle grote altcoins in vrije val waren.

Is Divi een security?

Noem me geen security!

Divi werd oorspronkelijk in september 2017 geïntroduceerd als een ERC-20 token. In juni 2018 was het Divi mainnet operationeel en werden de oude DIVX-tokens ingeruild voor de mijnbare DIVI-coins. Helaas voor Amerikaanse investeerders werd een KYC/AML-programma opgestart als onderdeel van de tokenswap om Amerikaanse inwoners uit te sluiten. In de documentatie staat dat dit bedoeld was om de SEC gunstig te stemmen.

De lightpaper van het project probeert om de SEC op nog andere manieren voor te blijven, met name door de verdediging voor te stellen voor er een aanslag is gepleegd. De aantekeningen in de Lightpaper:

“DIVI hoort door de SEC niet geclassificeerd te worden als een security omdat het voldoet aan regel 4 van de beruchte “Howey Test“.

Dit is om verschillende redenen:

  • Met ons governance systeem zullen de munthouders, niet de oprichters, over het lot van Divi beslissen door middel van een stemming.
  • Coinhouders hebben de prijs van de coin niet nodig om winst te maken, aangezien de coin verschillende inkomstenbronnen heeft binnen haar ecosysteem (masternodes, staked wallets, DNS-naam registratie fees, transactiekosten).
  • Divi is ontworpen om een valuta te zijn, voor de aankoop van echte producten en services.

De "small-cap" loterij.

Nu de coin op de open markt verkrijgbaar is, is de enige KYC-procedure waar een koper zich zorgen over hoeft te maken, de procedure die hij tegenkomt bij het registreren op een nieuwe uitwisseling. Divi staat echter maar op vier exchanges gelist. Slechts twee daarvan hebben een trade volume, terwijl één van hen geen gebruikers accepteert met Britse (en waarschijnlijk Amerikaanse) IP-adressen. Dus het daadwerkelijk in handen krijgen van Divi is misschien niet eenvoudig.

Maar dit ongemak is de prijs die je moet betalen als je de small-cap loterij durft te spelen. Tenzij u de token in de ICO/IEO-fase hebt bemachtigd, loopt u het risico dat u het moet opvolgen via een reeks kleine, ongereguleerde, vaak frauduleuze exchanges.

Het voordeel is dat tegen de tijd dat het de Bittrex, Binance, Poloniex of Binance raakt, je de prijspomp al ver voor bent. Met dit in het achterhoofd is het verstandig om volledig gebruik te maken van online forums en review sites, waar mensen hun ervaringen met de crypto exchanges posten. Het concept van DYOR (Do Your Own Research) wordt bemoeilijkt door het feit dat exchanges vaak nep positieve recensies over zichzelf posten, maar dit is nu eenmaal de situatie waarin we ons bevinden.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment