De rijksten der crypto – Barry Silbert

Om de Forbes’ Richest in Cryptocurrency lijst te vieren, coveren we bij Trade.be een blogreeks over de rijksten der crypto. Vandaag nemen we de CEO van Digital Currency Group, Barry Silbert, onder de loep!

Wat wij over Barry Silbert kunnen vertellen

  • CEO, Digital Currency Group
  • 41 jaar oud
  • Geschatte waarde: €320 – €400 miljoen

Barry Silbert, 41, werd bekend op Wall Street voor de bouw van SecondMarket, een beurs voor moeilijk verhandelbare activa – meestal met belangen in privé technologiebedrijven – die populair werden in het tijdperk van de unicorns. Tegen de tijd dat hij in 2015 de Second Market aan Nasdaq verkocht, werkte Silbert zelf al aan zijn tweede act, Digital Currency Group.

Silbert’s bedrijf bestaat uit drie componenten: een venture capital arm die heeft geïnvesteerd in prominente cryptogerelateerde bedrijven zoals Coinbase en Ripple; speculatie op digitale valuta’s en operationele activiteiten zoals vermogensbeheerbedrijf Grayscale, dat de beursgenoteerde Bitcoin Investment Trust exploiteert; en CoinDesk, een mediabedrijf in digitale valuta.

Silbert was een vroege koper van Bitcoin. Hij zei dat hij zijn eerste aankoop maakte in 2012, waarbij hij voor ongeveer $175.000 aan Bitcoin kocht. Hiervoor betaalde hij ongeveer $11 voor elke digitale munt. Hij zei dat hij grotendeels een scepticus was maar uiteindelijk geloofde hij erin dat het een betere manier kon worden om fondsen rond de wereld over te brengen.

“Ik begon met het kopen van Bitcoin, waarschijnlijk rond zeven dollar en mijn gemiddelde prijs van Bitcoin was $11. Dus toen het van 11 naar 13 ging, dacht ik dat ik een genie was. Toen het tot 8 daalde, dacht ik dat ik dat niet was.” zei hij. “Maar tot dusver gaat het goed. Op een gegeven moment was ik een enkele bitcoin voor meer dan $19.600 aan het verhandelen.”

Silbert zei dat het grootste deel van zijn Bitcoin winsten bijdroeg aan DCG, dat nog “een significante hoeveelheid” van zijn originele digitale munten bezit. Hij zei dat DCG nu investeringen heeft in meer dan 100 bedrijven in 30 landen, met inbegrip van 20 cryptocurrency exchanges.

Barry’s Official Twitter:

What's your reaction?

Leave a comment