De rijksten der crypto – Brad Garlinghouse

Om de Forbes’ Richest in Cryptocurrency lijst te vieren, coveren we bij Trade.be een blogreeks over de rijksten der crypto. Vandaag nemen we de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, onder de loep!

Wat wij over Brad Garlinghouse kunnen vertellen

  • CEO, Ripple
  • 47 jaar oud
  • Geschatte waarde: €320 – €400 miljoen

Deze Harvard M.B.A. heeft een hoogtechnologische rit achter de rug: CEO bij Hightail (voorheen YouSendIt), voorzitter voor consumenten applicaties bij AOL en senior vice president bij Yahoo. Als Ripple CEO heeft Garlinghouse, 47 jaar, een 6,3% belang in het bedrijf Ripple – maar zo maakt hij onze lijst niet. Hoewel Ripple 61.3 miljard XRP controleert, bezittingen die $95 miljard in waarde bedragen, waardeert Ripple’s eigen durfkapitalisten het bedrijf op slechts $410 miljoen. Zoals zoveel operatoren op deze lijst, het is zijn persoonlijke stash van XRP munten, bevestigd “in de negen cijfers,” die hem hier krijgt.

“Ik denk dat er veel interessante bedrijven zijn, maar er zijn niet zoveel bedrijven die hun deukje in het universum kunnen meenemen.” zei Garlinghouse. “Ik denk dat wat Ripple doet niet alleen is, hey, hoe zullen we banken crypto ready maken – het is een bredere inspanning in hoe je een internet van dingen en aangesloten apparaten die economische actoren zijn in staat kunt stellen om geld te laten passeren. Vandaag de dag kunnen we dat in principe niet op een efficiënte manier doen, tenzij ik je nu persoon tot persoon geld geef. Of je het nu hebt over Afrika, of over underbanked communities, dit zijn allemaal voorbeelden waar Ripple die de samenleving  kan veranderen “.

De Ripple CEO vergeet echter dat er tal van voorbeelden zijn van mensen die cryptocurrency gebruiken om iets te kopen en nog meer mensen die een alternatief item of token gebruiken dat gewoonlijk niet als munt wordt gedefinieerd om een aankoop te doen. Betekent dit dat dollars geen valuta zijn? Natuurlijk niet. Er is geen universele munteenheid. In feite zijn bepaalde cryptocurrencies het dichtst dat we ooit zijn gekomen tot het hebben van een munt zonder grenzen. Gewoon omdat mensen niet worden aangemoedigd om zich te ontdoen van Bitcoins door middel van centraal beheerde inflatie zodra ze ze krijgen, maakt het niet minder een valuta.

Voor Garlinghouse hebben digitale activa alleen waarde als de activa een probleem in het bedrijfsleven oplossen. Ze hebben geen waarde als dagelijkse valuta. Hierbij wordt echter weer eens over het hoofd gezien dat een $20 biljet geen nut heeft, behalve het feit dat de mensen het er in grote lijnen over eens zijn dat het nuttig is als ruilmiddel. Ook goud heeft praktische toepassingen in de elektronica, maar deze zijn beperkt. Over het algemeen weegt de waargenomen waarde van goud ruimschoots op tegen het werkelijke nut ervan. De waarde van goud en papiergeld wordt door de samenleving opgebouwd en er is geen reden waarom het niet opnieuw kan worden opgebouwd voor een goed als Bitcoin, dat veel nuttiger zou kunnen zijn als een winkel van waarde dan goud ooit tevoren – BTC is verdeelbaar, overdraagbaar, doorzichtig en zonder enige toestemming om slechts enkele van zijn kwaliteiten te noemen.

Hoe Garlinghouse ook denkt over de titel die zijn token en anderen hebben aangenomen, de term cryptocurrency is nu na negen jaar gebruik zo diepgeworteld geworden, het is onwaarschijnlijk dat het snel zal veranderen.

Brad’s Official Twitter:

What's your reaction?

Leave a comment