De rijksten der crypto – Brendan Blumer

Om de Forbes’ Richest in Cryptocurrency lijst te vieren, coveren we bij Trade.be een blogreeks over de rijksten der crypto. Vandaag nemen we de CEO van Block.one, Brendan Blumer, onder de loep!

Wat wij over Brendan Blumer kunnen vertellen

  • CEO, Block.one
  • 31 jaar oud
  • Geschatte waarde: €480 – €550 miljoen

Opererend vanuit Hong Kong ontwikkelde Brendan Blumer’s Block.one EOS.IO, een platform met een blockchain dat Ethereum uitdaagt. Blumer beweert dat het de transactiesnelheid zal opschalen, gebruikerstarieven zal afschaffen en open-source gemeenschappen zal versterken. “Als het internet massaal, schaalbaar en onveilig was,” zegt Blumer, 31, “dan staat de blockchain voor massa, veilige gegevensoverdracht en alles wat daarbij komt kijken.”.

De markt lokt de retoriek van Blumer uit. Met meer dan 1 miljard dollar tot nu toe, is EOS uitgegroeid tot ’s werelds grootste token verkoop. Hoewel het platform pas in juni zal lanceren is het onduidelijk of de munt ervan zal profiteren. En de euforie is er alleen maar groter op geworden – de totale marktwaarde van de EOS-munt bereikte vorig jaar maar liefst $10,9 miljard, en zat onlangs op $8,8 miljard, waarbij Blumer naar schatting 15% van Block.one in handen had.

Zijn bedrijf, Gamecliff, werd in 2005 overgenomen door Brock Pierce’s Internet Gaming Entertainment (IGE). Blumer, net buiten de middelbare school, verhuisde naar zijn hoofdkantoor in Hongkong om zijn activiteiten uit te voeren. Vervolgens ging de whizz kid in 2007 naar gevonden Accounts.net, dat in-game avatars verkocht en meer dan $1 miljoen per maand aan inkomsten bereikte. In 2010 lanceerde hij Okay.com, een enterprise data sharing platform voor vastgoedmakelaars in Azië.

Op 14-jarige leeftijd begon een Iowa native, Blumer, zijn reis in virtuele activa. Hij verkocht personages, magische wapens en huizen in onlinespeltitels als Ever- quest en World of Warcraft.

In 2016 ontmoette Blumer Dan Larimer en ging het duo aan de slag met Block.one. Later werd Pierce betrokken bij EOS. Om complicaties op het gebied van de regelgeving te voorkomen, stond de verkoop van EOS-munten niet open voor mensen in de VS of China.

Op een NYC Fintech conferentie vorig jaar werd echter veel commotie veroorzaakt door de volgende uitspraak: “Bitcoin en Ethereum zijn de grootste ICO’s die er vandaag bestaan. Bitcoin neemt 8 miljoen dollar per dag in en Ethereum ongeveer 6 miljoen dollar. We verbranden elke hulpbron die mensen ons geven.

Ondanks vele mensen dit een rare uitspraak vonden, zit er ergens wel een waarheid in. Bij zowel Bitcoin als Ethereum wordt er wereldwijd een enorme hoeveelheid energie verspild aan het mijnen. Wat ze bij het EOS platform willen doen (en met Block.one), is eigenlijk ‘development’ gaan mijnen, daar ze geld ophalen om te investeren in projecten voor het EOS platform. Dit is dan ook een van de grootste redenen waarom EOS-tokens op dit ogenblik inderdaad geen echte waarde hanteren.

Brendan’s Official Twitter:

What's your reaction?

Leave a comment