De rijksten der crypto – Brock Pierce

Om de Forbes’ Richest in Cryptocurrency lijst te vieren, coveren we bij Trade.be een blogreeks over de rijksten der crypto. Vandaag nemen we de Chairman van de Bitcoin Foundation, Brock Pierce, onder de loep!

Wat wij over Brock Pierce kunnen vertellen

  • Chairman, Bitcoin Foundation
  • Advisor, Block.one
  • 37 jaar oud
  • Geschatte waarde: €550 – €820 miljoen

Pierce was oorspronkelijk afkomstig uit Minnesota, maar nu woont hij officieel in Puerto Rico. Daar geniet hij van een belastingvrijstelling, want de inwoners van het eiland worden afgeschermt van inkomstenbelastingen. Hij brengt echter veel tijd door in Los Angeles, waar hij onder andere een zwaanachtig avonddiner organiseerde voor bijna 30 gasten, dit met een chef uit een restaurant met Michelin-sterren, vuurspinners, een slangendanser en een shisha.

Pierce, 37, ontdekte crypto via entertainment. Toen hij slechts 17 was cofunde de vroegere kindacteur een voorloper van YouTube, genaamd Digital Entertainment Network. Het bedrijf bracht $88 miljoen op tijdens de dot-com bubble. In de jaren 2000 bouwde Pierce, als fanatieke gamer één van de grootste virtual-asset trading bedrijven van Internet Gaming Entertainment uit. Duizenden mensen in China speelden er videogames zoals World of Warcraft, om begeerde virtuele prijzen te winnen – die hij vervolgens wereldwijd verkocht aan miljoenen videogamers voor echt geld. Videospel arbitrage leidde hem zo tot crypto die toen nog in de kinderschoenen stond.

Pierce raakte gefascineerd door het potentieel van Bitcoin en stopte met zijn gaming bedrijf om te helpen bij het oprichten en financieren van tientallen crypto bedrijven, waaronder Mastercoin, Blockchain Capital, Coinbase, Ethereum, Tether, Bitfury en nu Block.one.

De rechtszaken hebben hem door de jaren heen geteisterd. Zijn eerste zakenpartner werd veroordeeld als zedendelinquent, en Pierce werd zelf in een burgerlijke rechtszaak vernoemd wegens betrokkenheid bij seksueel wangedrag. Het proces werd echter later geseponeerd en Pierce ontkent elke vorm van wangedrag.

Pierce zegt nu dat hij $1 miljard wil schenken aan een gedecentraliseerde autonome gemeenschap die op een blockchain in werking wordt gesteld. Geleid door de grondwet, zal de gemeenschap als liefdadigheidsorganisatie worden geregistreerd, zegt hij. De deelnemers zullen stemrecht ontvangen om zijn geld toe te wijzen. Het zal 1 juni gelanceerd worden, gebaseerd op een nieuwe blockchain genaamd EOS.IO die Pierce hielp lanceren. “Ik zal meer geld verdienen”, haalt hij aan. “Ik maak me er geen zorgen om.”

Brock’s Official Twitter:

What's your reaction?

Leave a comment