De rijksten der crypto – Song Chi-Hyung

Om de Forbes’ Richest in Cryptocurrency lijst te vieren, coveren we bij Trade.be een blogreeks over de rijksten der crypto. Vandaag nemen we de founder van Upbit, Song Chi-Hyung, onder de loep!

>Wat wij over Song Chi-Hyung kunnen vertellen

  • CEO, Dunamu
  • Founder, Upbit
  • 38 jaar oud
  • Geschatte Net Worth: €280 – €400 miljoen

In slechts drie maanden na de lancering is Song Chi-Hyung’s Upbit uitgegroeid tot de grootste cryptocurrencybeurs van Zuid-Korea, een markt die tot de top drie behoort in de Bitcoin trading. Via haar houdstermaatschappij Dunamu heeft Upbit in oktober financiering verkregen van internetgigant Kakao Corp. Ze hebben ook een partnerschap gesloten met Bittrex uit de VS om in totaal 120 tokens uit 214 markten te verhandelen.

Tegen december stond het op een gemiddeld dagelijks handelsvolume van $4,7 miljard en raakte in slechts één dag zelfs $11 miljard.

Als afgestudeerde aan de prestigieuze nationale universiteit van Seoul, behaalde Song, 38 jaar, zijn bachelordiploma in informatica en economie. Aan het eind van de jaren negentig trok hij zijn plannen voor een MBA terug, om de hype van de massale upgrade van de internetinfrastructuur in Korea te volgen. Zo legde hij zijn eerste technische baan neer bij een IT-bedrijf.

Opgericht door Song in 2012, is Dunamu, twee bomen dus, begonnen als nieuwsaggregator maar al snel gekanteld tegen fintech. Het trok Kakao aan in 2013, toen het $187.000 won in steun van zijn holdingmaatschappij K Cube Ventures en vervolgens $3.8 miljoen direct van het bedrijf kreeg twee jaar later.

De alliantie leidde tot de oprichting van KakaoStock, een mobiele aandelenhandelsapp die nu meer dan 300.000 gebruikers telt en gebruik maakt van Kakao’s instant messaging basis van 50 miljoen.

What's your reaction?

Leave a comment