De rijksten der crypto – Valery Vavilov

Om de Forbes’ Richest in Cryptocurrency lijst te vieren, coveren we bij Trade.be een blogreeks over de rijksten der crypto. Vandaag nemen we de CEO van Bitfury, Valery Vavilov, onder de loep!

Wat wij over Valery Vavilov kunnen vertellen

  • CEO, Bitfury
  • 38 jaar oud
  • Geschatte waarde: €400 – €550 miljoen

In de jaren tachtig van de vorige eeuw groeide in Letland de programmeer wizard Vavilov op, die getekend werd door de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991. “We hebben letterlijk alles verloren”, zegt hij. “Geld werd papier. Octrooien werden waardeloos”. Die ervaring heeft zijn denken vormgegeven – dat decentrale kaders ontworpen moesten worden zodat mensen altijd hun eigendom konden behouden.

In 2011 heeft Vavilov Bitfury medegefinancierd, een startup die Bitcoin ‘mijnt’, of van computers gebruikt maakt om complexe wiskundige problemen op te lossen. Die oplossingen zorgen ervoor dat er een nieuw blok van transacties toegevoegd wordt aan de blockchain, waardoor je Bitcoin verdient. Vier jaar lang worstelde hij met het aantrekken van kapitaal buiten de stad. “Zeer weinig investeerders geloofden in deze technologie,” zegt hij. Al snel gebruikte hij de Bitcoin die hij ontginde om het bedrijf te financieren en verkocht die zo laag als $30. Bitfury heeft sinds het begin ongeveer 800.000 Bitcoins gegenereerd, aldus Vavilov.

Zijn in Amsterdam gevestigde bedrijf is met 400 medewerkers de ultieme pick-and-shovel-operatie naar de blockchain boom. Naast het feit dat het een topspeler is in de Bitcoin miners markt, maakt het en verkoopt het ook mining hardware, met inbegrip van processorchips en een product genoemd Blockbox, een mobiele Bitcoin miner die langs de kassa passeert voor meer dan $1 miljoen. Bitfury is op schema om in 2018 zo’n 400 miljoen dollar aan inkomsten binnen te halen.

Op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, riep Valery Vavilov op tot de oprichting van een Bitcoin Blockchain Consortium en verwelkomde alle geïnteresseerde partijen om deel te nemen. Hij is van mening, omdat het ecosysteem van de Bitcoin Blockchain sinds zijn oprichting in 2008 tot ontwikkeling is gekomen en collectief een aantal belangrijke industriële onderwerpen in overweging neemt, dat het klaar is voor een meer gevestigde reeks standaarden om een succesvolle weg vooruit te leiden.

Een inclusief en goed beheerd Bitcoin Blockchain Consortium zou een productieve discussie op gemeenschapsniveau tussen ontwikkelaars, universiteitsonderzoekers en Bitcoin Blockchain-bedrijven, waaronder Bitcoin miners, consumentgerichte bedrijven (bv. portemonneediensten en uitwisselingen) en andere netwerkdeelnemers, kunnen vergemakkelijken. De compatibiliteit en overeenstemming tussen de leden van het bedrijfsleven bij de goedkeuring van nieuwe en noodzakelijke normen wordt hierbij bevorderd.

Valery’s Official Twitter:

What's your reaction?

Leave a comment