De rijksten der crypto – Vitalik Buterin

Om de Forbes’ Richest in Cryptocurrency lijst te vieren, coveren we bij Trade.be een blogreeks over de rijksten der crypto. Vandaag nemen we de maker van Ethereum, Vitalik Buterin, onder de loep!

Wat wij over Vitalik Buterin kunnen vertellen

  • Creator of Ethereum
  • 24 (!!!) jaar oud
  • Geschatte waarde: €320 – €400 miljoen

Schraal en jongensachtig, met dicht-geknipt blond haar en doordringende blauwe ogen, Ethereum maker Buterin is misschien wel de meest herkenbare persoon in crypto. Als tiener lanceerde hij Bitcoin Magazine, verliet de universiteit om een Thiel Fellowship te accepteren, en begon vervolgens te reizen met zijn Bitcoins- dit weerspiegelend op zijn beperkingen.

De reizen inspireerden hem tot het schrijven van de Ethereum white paper, dit is een open-sourceplatform voor meer complexe financiële instrumenten  dat zorgt voor gemarginaliseerde economie in plaats van een munt zoals Bitcoin. Toen Vitalik Buterin voor het eerst Ethereum bedacht, dacht hij aanvankelijk dat hij na het project van de grond te hebben gehaald, terug zou gaan naar het schrijven voor Bitcoin Magazine, en misschien terug zou gaan naar de universiteit.

Gezien het feit dat Ethereum nu een market cap van ongeveer $ 80 miljard heeft, lijkt dat bijna ongelooflijk. “De eerste versie van Ethereum die ik had geconceptualiseerd was veel minder ambitieus dan wat ik uiteindelijk een paar maanden later mee op de proppen kwam en het was zeker niet zo ambitieus als waar ik nu aan denk.” zegt hij.

Buterin anticipeerde ook met het aantal uitdagingen die Ethereum tot nu toe heeft moeten weerstaan. Enkele van deze omvatten het opzetten van de Ethereum Stichting, een Zwitserse entiteit die de ontwikkeling van Ethereum aanstuurt; the DAO aanval, een $50 miljoen diefstal van een gedecentraliseerd autonoom venture fonds opgezet op Ethereum dat toen een splitsing in het Ethereum netwerk veroorzaakte, wat resulteerde in de concurrerende munt genoemd Ethereum Classic; denial-of-service aanvallen; en schaalingsuitdagingen.

Bovendien, zegt hij, dat hij aanvankelijk dacht dat Ethereum voor vrij beperkte doeleinden zou worden gebruikt: “Als X gebeurde, stuur dan $5 naar account Y, als Z gebeurt, stuur $5 naar account B. Dat is waar ik dacht dat Ethereum voor zou worden gebruikt. Na verloop van tijd…. beginnen mensen te praten over, oh, laten we Ethereum gebruiken voor IoT spullen, oh, laten we Ethereum gebruiken om democratie te implementeren op de blockchain, oh, laten we Ethereum gebruiken om identiteitssystemen, supply chain spullen, internet infrastructuur, domeinnaam spullen te implementeren — en die lijst bleef maar groeien en het gaat zeer snel .

Utopische visioenen brengen kosten met zich mee: Buterin, 24, zegt dat hij minder dan 0,4% van de circulatietoevoer van Ether heeft. “Veel mensen juichen de herverdeling van de rijkdom die voortkomt uit cryptocurrency toe, omdat ze denken, oh, het is oud geld dat wordt verkwanseld en flitsend nieuw technologiegeld dat wordt gesterkt,” zegt Buterin, wiens uitvinding nu samenwerkt met o. a. Microsoft, BP en JPMorgan Chase. “Maar ik ben sceptisch dat mensen die betrokken zijn bij cryptocurrency, betere mensen zijn dan mensen die betrokken zijn bij het bankwezen.” Hij voegt eraan toe: “Als crypto slaagt, is dat niet omdat de betere mensen meer macht hebben. Het is omdat het de betere instellingen versterkt.”

Vitalik’s Official Twitter:

What's your reaction?

Leave a comment