Duality kan blockchain-oplossingen bieden voor de zorgsector!

Terwijl Bitcoin nog steeds rond de 11.000 dollar blijft schommelen, vragen veel Crypto-handelaars zich af of de Altcoins ooit terug zullen keren naar hun gloriedagen. Eén van de belangrijkste problemen met de altcoin-markt is dat er veel projecten zijn die gewoonweg niet levensvatbaar zijn voor de lange termijn. In plaats van te kijken naar de hype, moeten traders analyseren of er echt behoefte is aan het project. Blockchain technologie heeft de wereld veroverd en er is zeker veel potentieel om verschillende industrietakken te transformeren, maar de industrie die er echt nood aan heeft, is de gezondheidszorg. Veel landen, vooral de Verenigde Staten, hebben te maken met verouderde systemen en hoge kosten. Een veelbelovend project, Duality Blockchain Solutions, kan een oplossing bieden.

Ons gezondheidszorgsysteem moeten moderner.

Wanneer de term “gebroken gezondheidszorgsysteem” wordt rondgeslingerd, dan is het eerste wat bij de consumenten opkomt, de stijgende verzekeringspremies. Volgens gegevens van de Centers for Medicare en Medicaid Services gaf de gemiddelde Amerikaan in 2016 ongeveer 10.345 dollar uit aan gezondheidszorg. Deskundigen voorspellen dat dit cijfer tegen 2023 tot 14.944 dollar zal stijgen. Terwijl de stijgende kosten een enorm probleem zijn voor de gemiddelde persoon, is er een nog groter probleem dat over het huidige gezondheidszorgsysteem hangt. Dat probleem heeft te maken met medische fouten. Volgens een studie van onderzoekers van Johns Hopkins Medicine, zijn medische fouten de derde belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten en zijn er jaarlijks meer dan 250.000 Amerikanen die sterven aan de gevolgen van medische fouten.

Medisch dossierbeheer is een kunst en wetenschap die alle informatie met betrekking tot de gezondheidszorg (ziekenhuis, klinieken en privépraktijken) beheert. Dit omvat het archiveren en opslaan van patiëntendossiers, het scannen van medische dossiers, de strikte naleving van voorschriften en het verwijderen van dossiers na hun bewaartermijn. Bijkomende aspecten van het beheerproces van medische dossiers omvatten de behandeling van boekhoudkundige dossiers, contracten en andere gerelateerde documenten.

Gezien het belang van medische dossiers kan men zich afvragen hoeveel medische fouten er kunnen plaatsvinden in een land dat algemeen wordt beschouwd als het land dat de beste zorgverstrekking biedt. Het antwoord is eenvoudigweg een extreem slechte kwaliteit van software voor elektronische medische dossiers (EHR). Veel van deze software maakt nog steeds gebruik van verouderde technologie uit de jaren negentig. Stelt u zich eens voor dat de meerderheid van ons in de jaren negentig gebruik maakte van AOL om toegang te krijgen tot het internet door dial-up service. Er is veel veranderd en het feit dat ziekenhuizen en artsenpraktijken afhankelijk zijn van verouderde technologie is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

Duality's oplossing.

Zoals eerder vermeld, zal de blockchain-technologie een enorme impact hebben op verschillende industrieën. Het is duidelijk dat de Amerikaanse gezondheidszorg dringend toe is aan vernieuwing. Gezien de complexiteit en de evoluerende regelgeving van het gezondheidszorgsysteem, zal elke oplossing schaalbaar, volledig aanpasbaar en toegankelijk moeten zijn. Daarom is het meest waarschijnlijke antwoord Blockchain-as-a-Service (BAAS) dat zorgorganisaties (zowel kleine als grote) in staat kan stellen om de blockchain ruimte te betreden en moeiteloos gebruik kan maken van de systeemoplossingen met een minimale inspanning, kosten of technische kennis.

Dualality’s Data Opslag en Management Software wordt ondersteund door de blockchains van Dynamic en Sequence. Deze blockchains zijn in staat om data automatisch op te slaan en te authenticeren via een gedecentraliseerd, beveiligd en gedeeld register. Dit voorkomt dat zorgorganisaties voor het hosten en beheren van data niet langer afhankelijk zijn van derden. Het is niet alleen veiliger, maar het zal ook miljoenen, zo niet miljarden besparen aan overheadkosten.

Eén van de blockchains van Duality, Dynamic, wordt gebruikt om dApps te maken die DYN-tokens als brandstof gebruiken. Deze dApps bevatten NoID, dat een veilig, onomkeerbaar biometrisch hash-algoritme koppelt aan medische dossiers. Dit maakt een bijna 100% accurate patiëntidentificatie mogelijk en vermindert drastisch de medische fouten die elk jaar zoveel onschuldige mensenlevens tot gevolg heeft.

Conclusie

Er kan geen misverstand bestaan over het feit dat het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem dringend aan modernisering toe is. De software en protocollen die momenteel worden gebruikt, zijn simpelweg niet acceptabel gezien alle sterfgevallen die zich voordoen als gevolg van systeemfouten. De blockchain technologie heeft het potentieel aangetoond om verschillende industrieën te transformeren en Duality Blockchain Solutions probeert precies hetzelfde te doen in de zorgsector.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment