Duitse beurs ontwikkelt crypto app Bison

De Bison app, ontwikkeld door Boerse Stuttgart, zal in het najaar beschikbaar zijn voor cryptohandelaren. Duitsland neemt het voortouw onder de retailbeurzen die gebruik maken van de basis van cryptocurrency.

Sowa Labs, is een dochteronderneming van het Boerse Stuttgart. De op één na grootste Duitse beurs voor retailderivaten, heeft Bison geïntroduceerd, een mobiele app voor de handel in cryptocurrencies. Bison zal de handel in Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin ondersteunen. Binnenkort zullen nog meer coins worden ondersteund.

“Het is de eerste crypto-app ter wereld waar een traditionele beurs achter zit,” aldus Sowa Labs Managing Director Ulli Spankowski, genoteerd in Finextra.

Ondertussen versterkt het feit dat Bison wordt ondersteund door een toonaangevende regionale uitwisseling met de goede profilering voor gebruikersbeveiliging. Het is niet zomaar een handelsplatform. De Bison app concurreert met Robinhood dit door het feit je ook geen fees hebt. Dit is één van de belangrijkste kenmerken “Gebruikers kunnen cryptocurrencies gratis in de app traden”. De exchange voegt er ook aan toe dat crypto wallets niet nodig zijn. In plaats daarvan kunnen gebruikers de app eenvoudig downloaden om te beginnen met traden.

Handelaren zullen moeten wachten tot september, geeft het persbericht aan. Bison werd dit weekend als prototype gepresenteerd op een investeerdersbeurs in Stuttgart. De mobiele interface is momenteel in het Duits, maar er is ook een Engelse versie gepland.

Handelaren klagen vaak over de hindernissen die ze moeten nemen om Bitcoin en altcoins te verhandelen zoals know your customer (KYC) en anti-money laundering (AML), hoewel het voor hun eigen veiligheid is. Het belangrijkste kenmerk dat Bison heeft is een eenvoudige identiteit verificatie proces.

“BISON reduceert bovendien de complexiteit van registratie en identiteitsbewijs aanzienlijk. Terwijl het openen van een gebruikersaccount meestal enkele dagen in beslag neemt, duurt het gebruik van BISON slechts enkele minuten voordat het wordt vrijgegeven voor verhandeling”, aldus Spankowski.

Zij plannen ook een Cryptoradar als hulpmiddel, dit om een social media-hulpmiddel te zijn om zo meer dan een kwart van een miljoen tweets samen te brengen dat de “mood” van crypto-investeerders analyseert.

Sowa labs ontwikkelden de cryptocurrency app doordat een enquête van meer dan 1.000 gebruikers die aangeefde dat de behoefte aan “gemakkelijke toegang tot de crypto markt” nodig is. Sowa Labs is een divisie van het Boerse Stuttgart Digital Ventures, dat is opgericht om startende fintech bedrijven te ondersteunen.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment