Economische recessie in aantocht? Hashrate BTC daalt!

Na weken van onzekerheid op de aandelenmarkten, hebben beleggers nu nieuwe redenen tot bezorgdheid.

De Amerikaanse aandelenmarkten vertonen nieuwe tekenen die erop wijzen dat de economie op het punt staat om een slechtere wending te maken.

Wanneer de rentes van de 10-jaarsobligaties lager liggen dan het rendement op de 2-jaarsobligaties, dan is het in het verleden een sterke indicator geweest dat er een economische recessie komt. Wel, het is nog niet zo ver gekomen, maar we hebben gisteren voor het eerst in een decennium een omkering van de 3-jaars en 5-jaarsobligaties te zien gekregen.

Hoewel de 3-5 spread niet zo’n sterke indicator is als de 2-10, is het nog steeds geen goed teken. In deze grafiek kunnen we zien dat, ook al leidt een 3-5 inversie niet altijd tot een directe recessie, het nog steeds kan worden beschouwd als een vroege indicator.

Old but gold

Met het bovenstaande in het achterhoofd, en met de recente daling van de crypto-prijzen, vond ik het relevant om een oude strategie in de markt te “belichten” die nu wel eens relevant zou kunnen zijn voor investeerders die op dit moment aan de zijlijn staan en mee op de cryptotrain willen springen.

Het probleem is als je nu op zoek bent om in te stappen, dat je nooit echt weten wanneer de bodem er zal komen en het is onmogelijk om de markten perfect te timen, maar er zijn opties die u kunt gebruiken zodat u uw investeringssucces vergroot .

Deze strategie werkt vooral goed wanneer u in contact staat met wat er op short-term in de markten gebeurt, maar de voorspelling die u doet is van nature meer gericht op long-term. Bijvoorbeeld als u denkt dat een bepaalde cryptovaluta op de long-term een mooi toekomstperspectief heeft, maar op dat moment sterk aan het dalen is. Of, als er een bepaalde assets zijn die je bevallen en die je over 5 jaar veel meer waarde zullen opleveren.

De meer ervaren investeerders onder ons hebben waarschijnlijk al door dat we het nu hebben over een strategie die bekend staat als “Dollar cost averaging” of “Pond cost averaging”.

“Dollar cost averaging” is een techniek waarbij u uw inkooporders over een langere periode spreidt, afhankelijk van wat er in de markt gebeurt. De belegger kan dan effectief meer assets kopen wanneer de prijzen lager zijn en minder assets wanneer de prijzen relatief hoger zijn.

Het idee is eenvoudig uit te voeren en kan opmerkelijke resultaten opleveren. Stel je voor dat je $100.000 in je portfolio hebt en je wilt 10% ervan toewijzen aan een bepaalde marktkans. In plaats van één positie van $10.000 in één keer te openen, splitst u uw aankopen over verschillende dagen of zelfs weken op. Op de ochtend van de eerste dag opent u dus een positie voor $200, dan raakt u deze niet aan tot de volgende ochtend wanneer u opnieuw $200 opent, en ga zo maar door tot alle fondsen zijn verdeeld.

Hier is het leuke gedeelte…….. Door in contact te blijven met de korte termijn bewegingspatronen krijg je een goed idee over hoeveel geld je per dag wilt besteden. Als de markt voor een grote hit zorgt, wil je misschien een positie van $500 openen in plaats van de gebruikelijke $200, om gebruik te maken van de voordeligere prijs. Ook en omgekeerd, als de prijs net is gestegen, kunt u die dag een kleinere positie innemen.

Vergeet niet, de manier om goed geld te verdienen in de markten is om laag te kopen en hoog te verkopen, maar omdat hoog en laag relatief zijn, zal je de winkansen slechts een beetje moeten bespelen om consistent vooruit te komen.

Bitcoin makkelijker te minen?

Er is de laatste tijd veel gepraat over de afnemende mining activiteit in Bitcoin. Het lijkt erop dat dit verhaal een nieuwe wending heeft gekregen en ik denk dat het de moeite waard is om het nog eens te bekijken.

In het artikel beschrijft econoom Atuyla Sarin de zogenaamde Bitcoin Death Spiral, waarin hij voorspelt dat de hashrate van bitcoin zou kunnen dalen, zodat het voor miners niet langer rendabel is om te opereren en alle miners in één keer kunnen stoppen, waardoor het Bitcoin-netwerk in feite wordt uitgeschakeld.

Deze theorie is niet nieuw. Sterker nog, op 5 februari 2015 is er een artikel gepubliceerd dat het fenomeen goed uitlegt…..

Het is belangrijk om op te merken dat deze publicatiedatum praktisch gelijk valt met de bodem van de laatste bitcoin-cyclus, dit nadat Bitcoin een piek behaalde van $1200 en vervolgens daalde tot $220 per coin.

Voor een volledige uitleg van wat de Bitcoin Death Spiral theorie is, zie onderstaande link naar een video van de expert Andrea Antonopolis die gisteravond op deze beweringen heeft gereageerd in volgende video.

Om duidelijk te zijn, het is uiterst onwaarschijnlijk dat een dergelijke gebeurtenis zich voordoet, simpelweg omdat het voor alle andere miners winstgevender is om hun activiteiten voort te zetten wanneer een miner zijn installatie afsluit.

Dankzij de recente vermindering van hashrate is de moeilijkheid van de bitcoin-mining juist aangepast. Dus degenen die wel afhaakten hebben de boot gemist en degenen die over zijn gebleven zijn veel beter af.

Satoshi Nakamoto was namelijk geen dwaas. Er komen altijd nieuwe mensen de crypto-ruimte in en daarom komen dit soort verhalen weer terug. Wanneer een nieuwkomer een specifiek concept begrijpt, kan het voorkomen dat hij of zij er niet in slaagt om de bredere implicaties van zijn of haar redenering in rekening te brengen.

Maar dat is oké. Degenen die geïnteresseerd zijn, zullen doorheen de tijd bijleren en deze nieuwkomers van vandaag zullen de experts van morgen worden.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment