Een beweging van Bitcoin om van kortbij in het oog te houden!

Na maanden van twijfel zijn we er nu misschien nog maar een paar uur van verwijderd om zeker te weten welke kant Bitcoin kan opgaan.

Toen de BTC-prijs op 26 juni een piek bereikte van 13.775 dollar, daalde hij vervolgens tot de 9.000 dollar, om enkele dagen later weer te stijgen tot 13.000 dollar.

Dit patroon staat bekend als een ‘double-top formation’, en het geeft bijna altijd het eindpunt van de prijsstijging aan. Hetzelfde is te zien in de grafieken van de meeste verhandelde assets.

Het zou dus interessant kunnen zijn om te weten of Bitcoin nu op koers ligt om deze double-top formatie uit te schakelen en dat het de piek die het in juni registreerde, zal overschrijden. Dit is nog maar één keer in de geschiedenis van Bitcoin gebeurd – in augustus 2017; vier maanden voordat BTC zijn ‘All-Time high van $20.000 bereikte

Bitcoin op weg om de 'Double-Top Formation' te beëindigen?

Hier hebben we de ‘double-top formation’ van juni. Zoals u kunt zien, is de prijs na de ‘twin-peaks’ in de $13.000 range vrij snel onderuit gegaan richting de $9.000.

In de afgelopen week raakte de Bitcoin-stijging plotseling weer in een stroomversnelling, waardoor de prijs tot 12.250 dollar steeg. ‘Double-peaks’ patronen zijn niet onmiddelijk iets speciaal in de geschiedenis van Bitcoin, maar nu we een derde piek zien ontstaan is het een heel ander verhaal. Er zijn weinig voorbeelden van een triple-peak top, maar het zou correct zijn om te veronderstellen dat, als de 13.775 dollar in de komende dagen wordt weggewerkt, de deur voor BTC open staat om de 20.000 dollar te bereiken en mogelijk hoger.

Eerdere ervaringen

De enige keer dat we dit al eens eerder hebben gezien was vlak voor de mega bull-run van 2017-2018. De onderstaande grafiek toont BTC’s “double-top formation” van augustus 2017, toen de prijs in enkele dagen tijd tot twee keer toe naar $4.500 steeg.

Bitcoin Double-Top 2017

Onmiddellijk daarna daalde de prijs tot 3.928 dollar – een daling van 14%. Dit komt overeen met wat we net bij Bitcoin hebben gezien in 2019, maar nu spelen we wel op een grotere schaal.

Terwijl de Double-top voorheen maar enkele dagen in beslag nam, heeft het in 2019 enkele weken gekost om de double-top te vormen. Terwijl de daling in 2017 maar 20% bedroeg ten opzichte van de piek, was het dit keer meer dan 30%. Dat is te danken door de enorme toename van Bitcoin’s omvang. De prijs is nu meer dan verdubbeld ten opzichte van toen, terwijl het trade volume (hoe verdacht ook) is toegenomen met factor twintig.

Onze sombere insteek.

Als een vriend je zou vragen of het nu tijd is om Bitcoin te kopen, wat zou je dan zeggen? Het lijkt erop dat we naar boven gaan, maar er zijn nog steeds een paar struikelblokken die aan de zijlijn staan alvorens er een prijs-pump kan ontstaan.

Ten eerste, is de omvang van het valse trade volume dat voortkomt uit dubieuze exchanges, en Tether (USDT), absoluut verbijsterend. Als u op de één of andere manier enthousiast bent over het dagelijkse volume ($67 miljard) dat op CoinMarketCap vermeld staat, vergeet dan niet dat het echte trade-volume op dit moment ongeveer 5% van dat bedrag is.

Ten tweede, het lopende Bitfinex-proces in het kantoor van de New York Attorney General’s Office kan ook een inspraak hebben over waar Bitcoin naartoe gaat. Het proces werd onlangs met nog eens 90 dagen uitgesteld en de onzekerheid kan de BTC-prijs in gevaar brengen.

De waarheid, is het tegenovergestelde. Wij denken dat 90 dagen voldoende is voor Bitfinex/Tether om nog wat meer ongesteunde USDT bij te drukken en de markt te pumpen naar een nog nooit eerder gezien niveau. Dit alles om geld te verdienen alvorens de NYAG zijn uitspraak doet.

Een minder extreem effect van Tether’s implosie is dat al het USDT trade volume ineens via Bitcoin stroomt – ervan uitgaande dat het geld op tijd kan worden verhandeld (wat onwaarschijnlijk lijkt).

Dit is pure speculatie, mensen. Maar in het ergste geval heeft het een zekere logica in zich. Tenslotte was een groot deel van de hype in 2019 tot nu toe gebaseerd op nepvolume. Waarom zou deze trend zich niet doorzetten? (Met dit in het achterhoofd, wees bereid om snel te handelen wanneer de piek komt, want er zal waarschijnlijk niet zoveel liquiditeit zijn als we zouden willen geloven).

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment