Een eenvoudige manier om uw Crypto-rendementen te vergroten!

Het huidige financiële systeem schiet tekort – dat is waarschijnlijk de reden waarom er zo’n grote voorstanders zijn van een aantal voordelen die de blockchainindustrie de wereld kan bieden.

Eén van de meest schadelijke aspecten van het huidige systeem zijn de leningen. Het is moeilijk om stabiele en voorspelbare leningen te vinden en dat maakt het erg moeilijk om grote investeringen te doen. MakerDAO biedt een innovatieve nieuwe oplossing. Het mechanisme is een beetje complex, wees dus geduldig.

In principe draait MakerDAO met behulp van een eigen stablecoin genaamd Dai. Om een Dai lening te krijgen, moeten gebruikers een bepaalde hoeveelheid Ether als onderpand inbrengen. Dit wordt beheerd door een smart contract dat door Dai wordt aangeduid als een collateralized debt position (CDP). Het doel hier is om een einde te maken aan de woekerachtige activiteiten en een zelfvoorzienende kredietmarkt te creëren. Wat hierdoor mogelijk wordt, is dat de kredietnemers hun Ether als onderpand gebruiken en vervolgens de Dai in USD gebruiken om hun aankoop te doen. Dit stelt de gebruikers in staat om het bezit van hun asset te behouden en tegelijkertijd te investeren (of aankopen te doen) met het geleende geld. Dus, de eerste kans om geld te verdienen is door gebruik te maken van uw Ether-holdings om wat Dai te krijgen en vervolgens die fondsen ook te verhandelen of te investeren. Ervan uitgaande dat u op Ether bullish bent, is dit een geweldige manier om wat extra rendement te krijgen.

De potentiële risico's voor kredietnemers

U moet echter gewaarschuwd worden. Ether is een volatiel asset en een prijsdaling kan ertoe leiden dat gebruikers niet in staat zijn om hun Dai-reserves te dekken. De structuur van het platform is zo ontworpen dat als de marktprijs daalt, de Ether die als onderpand fungeert, geveild wordt aan de hoogste bieder. Als gevolg hiervan moeten gebruikers meer onderpand bewaren dan het bedrag dat ze voor de Dai lenen. Op dit moment is de minimale ETH:DAI ratio 1,5 en als een contract onder deze minimale ratio daalt, wordt het verkocht met een reductie van 3% en wordt het alsnog bestraft met een liquidatievergoeding van 13%. Het is dus vanzelfsprekend dat u als lener hieraan veel aandacht zou moeten besteden (er zijn oplossingen in de maak om deze fluctuaties te monitoren). Met 14% van alle CDPs die onder dwang zijn geliquideerd, zijn er heel wat leners die een zwaar verlies op hun Ethereum hebben genomen.

Extra rendement door leningen af te sluiten

Er is een tweede opportuniteit hier. In principe kunnen gebruikers hun Ether-voorraad gebruiken om extra rendement te halen en als je hard genoeg bent, kun je ook profiteren door leningen af te sluiten voor een goedkope Ethereum. Een teveel aan onderpand kan krankzinnig klinken, maar het wil zeggen dat u uw geld kunt houden en tegelijkertijd geld kunt lenen. Je krijgt de kans om deel te nemen aan de voordelen van één asset, terwijl je de DAI op een efficiënte manier gebruikt.

MakerDAO heeft de mogelijkheid om de kredietsector volledig te veranderen door een vast tarief aan te rekenen voor leningen (momenteel 7,5% als een eenmalige kostenpost, in plaats van dat het een tijdgebonden aangelegenheid is). Het bijkomende voordeel is dat u uw geld in vergelijking met het reguliere uitleensysteem nooit aan een derde partij hoeft toe te vertrouwen. MakerDAO is gedecentraliseerd en heeft niet hetzelfde gecentraliseerde risico als dat van andere geldschieters die onderpand eisen. De meeste mensen die Ether hebben, doen dit omdat ze geloven in het hoge potentieel van MakerDAO opwaardering. Dus als u wel Ether bezit, kan het lenen van Dai een gemakkelijke manier zijn om uw winst uit te breiden. En als u Ether wilt bezitten, moet u de liquidatiemarkt blijven bijhouden.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment