Een nieuwe mijlpaal binnen de crypto industrie die te weinig aandacht krijgt!

In het begin van Bitcoin was er sprake van een ongelooflijke volatiliteit en een volledig gebrek aan institutionele infrastructuur. Net als in de cannabis-industrie van vandaag de dag werden veel vroege Bitcoin-bedrijven genegeerd door de traditionele bancaire instellingen, of erger nog, ze lieten onaangekondigd de accounts afsluiten.

De banken waren gewoon niet op hun gemak met deze nieuwe sector. Er waren voortdurend slechte krantenkoppen over drugshandel, witwassen van geld en ander schandelijk gedrag. Weinig bedrijven hadden de juiste KYC- of AML-procedures en de banken waren voortdurend bezorgd over de onzekerheid omtrent de regelgeving over de manier waarop Bitcoin en andere digitale assets zouden worden behandeld.

Uiteraard hebben de meeste bedrijven wel een bankrekening nodig. Een deel van uw klanten betaalt u in fiat currency. U moet de kosten, inclusief de meeste salarissen van uw werknemers, in fiat betalen en natuurlijk wil de overheid ook belasting betaald krijgen in fiat.

Dit stelde de crypto-industrie voor een groot probleem – exchanges, miners, digitale portemonnees en andere particuliere bedrijven hadden een bankrekening nodig, maar het oude bankwezen was niet geïnteresseerd.

Gelukkig is het verhaal hier niet geëindigd. De moedige mensen van Silvergate Bank vonden dat Bitcoin en crypto de mogelijkheid boden om te groeien, in plaats van iets om bang voor te zijn. Sinds die beslissing die begin 2010 werd genomen, heeft Silvergate hun focus verlegd om uit te groeien tot de go-to bankpartner voor meer dan 750 cryptogerelateerde klanten, die inmiddels meer dan 1,5 miljard dollar aan stortingen hebben gedaan bij de financiële instelling.

De “hidden-gem”!

De crypto-vriendelijke bank verwijst al naar sterke banden in de sector en werkt samen met 756 banken, waarvan er 468 institutionele beleggers zijn. De rest zijn crypto-bedrijven, waaronder Monoliths, Coinbase, Circle, Kraken en Gemini.

Silvergate lijkt een semi-verborgen juweel te zijn binnen de crypto-industrie. Volgens de SEC-archivering heeft het bedrijf zijn eigen interne ecosysteem gecreëerd voor zijn netwerk van crypto-klanten.

Ze hebben namelijk het Silvergate Exchange Network ontwikkeld, waarvan de banken zeggen dat het “onze digitale valuta en institutionele beleggers in staat stelt om 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar Amerikaanse dollars te versturen tussen hun Silvergate bankrekeningen en de bankrekeningen van andere Silvergate klanten. Dit kan worden gedaan via de API of het online banking portaal, waardoor het mogelijk is om in real time overschrijvingen te doen en direct geld beschikbaar te stellen”. Als een Californische geëxploiteerde bank en lid van de Federal Reserve, doet Silvergate ongelooflijk belangrijk werk om de kloof tussen crypto bedrijven en het oude financiële systeem te overbruggen. Sinds 2019, heeft de onderneming 77% van haar in aanmerking komende digitale klanten ingeschreven op de SEN.

Dit alles heeft begin deze week geleid tot het grote moment – Silvergate ging publiekelijk op de New York Stock Exchange. Hoewel de beursintroductie van Silvergate niet te maken kreeg met dezelfde populariteit als bedrijven zoals Uber en Lyft, is dit nog steeds een grote mijlpaal in de digitale asset industrie. Een bedrijf met een fascinerend product, honderden klanten en tientallen miljoenen dollars aan inkomsten, staat nu genoteerd op de openbare markt, naast andere banken en financiële dienstverleners.

De infrastructuur zal van groot belang zijn. Silvergate CEO Alan Lane en de rest van het team zouden veel meer kredietmogelijkheden moeten krijgen dan nu het geval is. Zij zagen de crypto opportunity way voordat hun concurrenten dit zagen en zij durfden te handelen. Maar dat wil niet zeggen dat het werk achter de rug is.

SI intraday high op 7 november, uren na de notering.

Elk crypto bedrijf is hard aan het werk in deze 2+ jaar “winter” markt om ervoor te zorgen dat de infrastructuur klaar is voor de volgende bull-markt. De volgende bull-markt zal, net als de laatste, groter zijn dan elke andere bull-markt die ervoor kwam. In het vierde kwartaal van 2017 merkten Coinbase en andere exchanges dat meer dan 100.000 mensen zich ALLE dagen hebben aangemeld.

Dit zette ongelooflijk veel druk op hun systemen. Maar als Bitcoin weer aan de onvermijdelijke opmars begint, zullen deze spelers er allemaal klaar voor zijn.

What's your reaction?

Leave a comment