Enigma Catlyst

Een van de belangrijkste functies van Enigma is dat het een off-chain opslag voor privégegevens creëert. Deze off-chain opslag van privégegevens is als een tweede laag aan een bestaande blockchain gekoppeld. Betrokkenen kunnen berekeningen uitvoeren en opslaan op de gegevens zonder de mogelijkheid om de inhoud te bekijken. Ze kunnen de inhoud alleen bekijken als de bestaande blockchain toegang verleent.

Concept

 • Catalyst, online te vinden op Enigma.co,het is een investeringsplatform in combinatie met een gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol buiten de chain. Het platform is gemaakt door een door IT gecreëerd bedrijf met de naam Enigma. De ontwikkelaars claimen “het eerste investeringsplatform te hebben gecreëerd dat erop is gericht ontwikkelaars in staat te stellen micro crypto-fondsen te bouwen, te texteren en uit te oefenen.”
 • Het langetermijndoel van Enigma Catalyst – ook eenvoudigweg bekend als Catalyst – is om een ​​marktplaats te creëren voor handelsstrategieën waarbij de gemiddelde beleggers strategieën kunnen kopen die passen bij hun beleggingsdoelen.
 • Met andere woorden, Enigma Catalyst wil het voor ontwikkelaars gemakkelijk maken om tradingbots en cryptocurrency-fondsen te creëren en andere gebruikers toe te staan ​​hun succes na te streven door fondsen / bots te kopen via een open marktplaats.

Een algemeen debat in de cryptosfeer heeft betrekking op het dilemma van de schaalbaarheid. Blockchain-technologie worstelt ermee om de 100.000+ transacties per seconde te verwerken die nodig zijn om een systeem wereldwijd bruikbaar te maken. Enigma heeft een toonaangevend, levensvatbaar protocol dat tot doel heeft dit probleem op te lossen. Enigma staat op zichzelf, afgezien van blockchain-technologie, omdat niet elke berekening op elk knooppunt hoeft te worden uitgevoerd. In het geval van Enigma kunnen delen van verzamelde gegevens of berekende berekeningen over meerdere knooppunten worden verspreid. Hierdoor kan Enigma niet worden overschreden door de complexiteit van elk knooppunt dat probeert met elkaar in te stemmen terwijl er wordt gewerkt aan het verifiëren van elke transactie.

Gebruik

 • Het project heeft 2 platforms (in ontwikkeling): Catalyst 0.4 is al vrijgegeven (handelsplatform) en Enigma (datamarktplaats).

ENG-tokens zijn eigen valuta van het ecosysteem: ze worden op verschillende manieren gebruikt:

 1. Allereerst zullen de tokens worden gebruikt om de meest succesvolle handelaren op Enigma Catalyst te belonen.
 2. Ten tweede zullen ENG-tokens worden gebruikt om te betalen voor de premium-gegevensbronnen die gegevens van hoge kwaliteit leveren om de handel te ondersteunen.
 3. Om te investeren in iemands hedge fund op het platform, zullen beleggers wat ENG-tokens moeten uitgeven. De precieze cijfers zijn nog onbekend.
 4. Een ander belangrijk gebruik van ENG-tokens is de beloning voor liquiditeitsverschaffers (ENIGMA heeft zijn eigen gedecentraliseerde exchange).
 • Om de privacy van de handelstechniek te waarborgen, worden alleen de prestaties en strategie onthuld op Catalyst. Beste handelaren krijgen hogere posities en meer kapitaal van beleggers.
 • De belangrijkste stakeholders van het Enigma-project zijn: kwantitatieve handelaren, beleggers in cryptocurrency en gegevenscuratoren. Gegevenscuratoren bieden premium gegevensbronnen voor handelaren aan. Kwantitatieve handelaren zullen hun eigen hedgefondsen creëren op Enigma Catalyst en beleggers zullen hun fondsen in de meest winstgevende en succesvolle hedgefondsen op het platform plaatsen.

Technologie

 • Enigma Catalyst heeft al een alphaversie van een handelsplatform dat iedereen kan testen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de handelsengine die de Enigma Catalyst levert?

 1. De eerste is pipeline API – Het is een schaalbare manier om effecten dynamisch te selecteren en vervolgens te verhandelen.
 2. Orders API – het is verantwoordelijk voor het uitvoeren van transacties.
 3. Events API – Sheduling-transacties op basis van evenementen.
 4. Gegevensbronnen – de traders hebben toegang tot premium datastromen die specifiek zijn geconcentreerd rond cryptocurrencies.
 5. Aanpassing van de markt – functie zal de overwegingen die uniek zijn voor de cryptoworld insluiten, zoals: geen sluitingstijd van de markt, meerdere exchanges.
 6. Deployment API – om de tradersstrategieën met de handel te verbinden.

ENG Tokens

 • Ongeveer 50% van de tokens is in circulatie, dus in de toekomst zullen er nieuwe tokens worden geïntigreerd. Dit zal de prijs beïnvloeden.
 • Het grootste deel van het volume is beschikbaar op Binance (76,17%), Bittrex (18,23 %) en Upbit met 2.30% . Resterende volumesplitsing tussen HitBTC, Liqui en OKEx.
 • De ATH is $ 8.30 en werd bereikt op 10 Januari ( dus ongeveer x 2,8 tenopzichte van de prijs wat de coin nu waard is).
 • Enigma zit rond de 95ste plaats op coinmarketcap in termen van Mcap.

Documentatie

 • De website is zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Het is een aangename pagina voor het oog, die zeer vlot leest en waar je bijna alle nodige info vindt.
 • Geen FAQ aanwezig op het eerste zicht, maar wel een uitgebreide blog (medium) waar wekelijks updates en aritkels op verschijnen over de vooruitgang van het project.

De whitpaper is opgedeeld in 2 documenten:

 • Enigma catalyst: Dit is het document van het trade platform en bevat 8 pagina’s , het is zeer technisch.
 • Enigma full: De eigenlijke whitepaper over het project bevat 14 pagina’s wat ik nogal weinig vind. Het document hiervan is evenzeer heel technisch en onoverzichtelijk. Dit maakt het moeilijk leesbaar om het concept te begrijpen.

Team en community

Het team van Enigma is samengesteld uit blockchain-onderzoekers, veteranen uit de technische industrie en ondernemers, waaronder Guy Zyskind, Can Kisagun, Tor Bair, Victor Grau Serrat, Frederic Fortier, Moria Abadi, Lena Kleyner, Ainsley Sutherland, Isan Rivkin, Avishai Weingarten en Embar Almog. . Met hun gevarieerde vaardigheden en onbaatzuchtige wens om de toekomst van decentralisatie en cryptocurrency te bevorderen, heeft het Enigma-team partnerschappen gesloten met Aion, KyberNetwork, ETHLend, investFeed en EtherDelta.

Deze partnerschappen zullen in onze ogen de groei van de gemeenschap mogelijk maken en het Enigma-protocol verbeteren.

 • Sterk team qua achtergrond. De meesten van hen zijn MIT-afgestudeerden, sommigen zijn ex-medewerkers van McKinsey en ze hebben een sterke achtergrond in kwantitatieve handel.
 • 5 teamleden en 8 adviseurs.
 • Alle teamleden hebben een twitter- of een LinkedIn-pagina beschikbaar.

Over 2 belangrijke adviseurs:

(1.) Professor Alex Pentland is een bestuurslid bij Google en Telefonica.
(2.)Justin Lent is een voormalig directeur van Hedge Fund Development bij Quantopian. Quantopian is een toonaangevend platform dat traders alle benodigde tools biedt om handelsstrategieën op te bouwen.

Links :

Website   https://enigma.co/
Catalyst   https://enigmampc.github.io/catalyst/live-trading.html
Twitter   https://twitter.com/enigmampc
Telegram  https://t.me/enigmacatalyst
Reddit   https://www.reddit.com/r/enigmacatalyst/
Medium    https://medium.com/@EnigmaMPC

 

Relaties :

 • ENG-investeerders / tokenhouders moeten tokens houden totdat beide platforms (enigma & catalyst) live gaan om alle voordelen te plukken.
 • Enigma Catalyst heeft sterke steun van grote VC’s, ze hebben een zeer perspectiefproject / idee en één van de sterkste teams. Er wordt Verwacht dat er veel vraag naar ENG is.
 • Het daadwerkelijke gebruik en succes van het platform zal een sterke vraag naar ENG-tokens creëren. Het zorgt voor de lucratieve groei van ENG-kapitalisatie.
 • ENG is een pure usability-token, dus er zal geen dividend of winstdelingsmechanisme zijn. Trouwens, dit project is gecreëerd door de beroemde blockchain-advocaat Marco Santori en ENG-tokens zijn  geen niet-geregistreerde effecten. Enigma Catalyst staat Amerikaanse beleggers toe.

Ze zijn de afgelopen twee weken flink gegroeid en hebben nu een behoorlijk aantal fans.

 • Ongeveer 47500 abonnees op Twitter
 • 4000 lezers op Medium-blog
 • 13400 leden in de telegram-chat

Andere aspecten

Catalyst wil alle volgende functies introduceren voor de cryptocurrency-industrie:

One Stop Shop voor Quants

Catalyst heeft een gratis, open source Python SDK die lokaal of via een webgebaseerde IDE kan worden gebruikt. Handelaren kunnen deze SDK gebruiken om snel winnende handelsstrategieën te ontwerpen, testen en beheersen. Wanneer u klaar bent, kunt u beginnen met handelen in de handel en uw handelsstrategie openen voor externe investeerders.

Data Marketplace

De gegevensmarktplaats van Catalyst is gebouwd om het blockchain-ecosysteem te ondersteunen. Via de marktplaats kunnen gebruikers markt-, netwerksentiment- en ICO-gegevens krijgen van één enkele bron. Gebruikers worden aangemoedigd datasets te beheren in ruil voor incentives.

Voor meer informatie over hoe de Enigma Data Marketplace werkt, bekijk dan de volgende video: https://www.youtube.com/watch?time_continue=58&v=jqdwhli20Xk

Machine-gebaseerd beleggen

Investeer in winnende strategieën met een bewezen staat van dienst, zelfs als u niet over de vaardigheden of tijd beschikt om uw eigen algoritmen te maken. Ontwikkelaars kunnen bewijzen dat ze succesvolle algoritmen kunnen maken en investeringen van collega’s kunnen aantrekken.

Cross-Chain Atomic Swaps

Catalyst vergemakkelijkt de onmiddellijke, betrouwbare uitwisselingen van crypto-activa tussen een aantal willekeurige niet-standaard betalingsnetwerken.

De Pro’s en Con’s

De Pro’s:

 • Team is zeer sterk en ervaren, maar klein voor de grootte van dit project.
 • Werkend prototype en een actieve community.
 • Enigma is backed door bekende VC’s.
 • Er is veel vraag op de cryptomarkt naar een product zoals het Enigma project .

De Con’s :

 • Sterke concurrentie ( MLN en ICN).
 • 50% van de tokens is nog niet uitgegeven.

Conclusie

 • Groots project met veel potentie voor de vooruitgang op gebied van bots en trading, maar naargelang de grootte van dit project vind ik het team zeer klein.
 • De vooruitgang van het project zal traag zijn in termen van ontwikkeling en als bijgevolg kan dit invloed hebben voor de waarde van de coin.
 • Het is belangrijk voor Enigma dat dit type idee zal aanslaan (afhankelijk van hoeveel mensen kennis hiermee hebben) , er zijn geduchte concurrenten zoals Iconomi en MelonPort.
 • Zeker en vast een veelbelovend project met veel potentiële use cases. Goed voor een long term investment.

 

Score 

 

 

 

What's your reaction?

Leave a comment